dilluns, 16 de juliol del 2012

ARTICLE DE CARLES SOLÀ SOBRE LES AMENACES D'ANGLADA


EL FEIXISME ATACA ELS PERIODISTES
Carles Solà
Ara fa una setmana, el company periodista Xavier Rius Sant, em feia arribar una piulada que el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, acabava de fer al seu Twitter i que deia: “Tinc ganes de divertir-me. El primer que em carregaré serà el blocaire d’en X. Rius Sant, altres seguiran el seu camí”.
Aquesta piulada amenaçadora és un més dels constants atacs d’aquest personatge contra el Xavier, autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya” i col·laborador habitual d’El Triangle.
El problema de l’Anglada amb el Xavier Rius, és que aquest, s’ha convertit en un especialista amb l’extrema dreta xenòfoba i que aquest plantejament al nostre país té un nom i és diu Plataforma per Catalunya.
Tan el contingut del llibre com els articles del Xavier estan documentats i responen a un periodisme de denuncia dels plantejaments xenòfobs i racistes d’aquesta formació.
És per això que el feixisme racista li ha declarat la guerra i des d’aquest entorn han jugat a riure-se’n i desprestigiar el professional a través de la xarxa, creant un fals perfil a Twitter, que ell mateix ja es va encarregar de denunciar així que li va arribar el què estava passant.

Però com que no es conformen amb els insults, també han anat als tribunals i el mateix Anglada ha denunciat a Rius per injuries.
Tot això que li està passant és molt greu, però encara ho és més, la tèbia reacció del sector periodístic, que una setmana desprès i tret d’un article al Triangle, encara no ha sortit a denunciar la persecució d’un periodista que l’únic que ha fet i continuarà fent és investigant sobre aquesta formació racista. Podeu estar segurs que no deixarà de burxar per denunciar les actituds dels components de Plataforma, militants i regidors, que participen obertament en celebracions “futboleres” exhibint banderes espanyoles amb àligues franquistes, creu celtes i gamades, al costat dels estomaquen a altres seguidors pel seu color de pell.
Ni deixarà de denunciar públicament les organitzacions violentes amb discursos nazis que persegueixen i agredeixen joves com ha fet davant de l’atac de l’Stroika de Manresa.
És per això que cal que les organitzacions que agrupen els periodistes i el col·legi que diu representar-nos, prenguin partit i es posicionin de manera clara davant d’aquest atac feixista a la llibertat d’expressió i un professional compromès amb la causa dels drets de tots.
Publicat a Media.cat, 16 de juliol de 2012 (Clica aquí per anar-hi)

Per seguir el cas. Vaig a l'acte de Plataforma X la Libertad a Torrejón contra la nova mesquita que ha de ser l'inici de l'expansió de Plataforma fora de Catalunya  i constato i escric que només hi ha 50 persones, molts vinguts de Catalunya. No hi ha veïns de Torrejón, però sí alguns membres de l'antiga CEDADE i l'Asociación de Amigos de León Degrelle (membre de les SS que Fanco va acollir). Llavors dirigents de PxC difonen i retuiteigen un fals tuwitter meu amb la meva foto amb comentaris sexuals i grollers. Jo poso denúncia pel fet que algú ha creta un compte de twitter amb el meu nom i foto. Clica per anar-hi.

Després Anglada em posa un denúncia per injuries i fa declaracions de tipus sexual Clica aquí.

Finalment twitteja que es vol divertit i se'm vol carregar i que altres seguiran el mateix camí E. Ravello, diu "Muy bien hecho, aviso a navegantes"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada