dissabte, 26 d’octubre de 2013

QUI SÓC? Xavier Rius Sant


Nascut a Barcelona el 1959, sóc mestre, periodista i escriptor especialitzat en conflictes internacionals, immigració i ultradreta. Visc a Moià i a Barcelona.
Vinculat a moviments pacifistes els anys vuitanta, i més tard a associacions de drets humans i centres d’estudi de conflictes, vaig publicar diversos llibres sobre l’objecció de consciència i el pacifisme. 
Especialitzat en el seguiment de conflictes internacionals com els dels Balcans (Bòsnia i Kosovo)Món Àrab, amb articles d'anàlisis, informació i reportatges fotogràfics. He col·laborat en la majoria de diaris de Catalunya i Madrid, i he participat en projectes d’ajuda humanitària. Conflictes bèl·lics, ultradreta i el fet migratori són algunes de les temàtiques de les que escric. He publicat diversos estudis com El libro de la inmigración en España, editat el 2007 per Almuzara. 
Com a periodista sóc autodidàcta i vaig cursar estudis de narrativa dos anys a l'Aula de Lletres que després passaria a ser Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.
Ara col·laboro al PeriódicoEl Punt Avui  (sobretot de política internacional) i El País, entre d'altres  mitjans. A COM Ràdio dirigia l'espai setmanal Conflictes del Món (clica per anar als audios). Vaig col·laborar durant molt anys a l'AVUI, Nou Diari, Diari de Barcelona, El Observador, El Independiente, El Mundo, El Triangle, El Temps etc... En determinats períodes vaig participar en la redacció dels anuaris del CIP sobre conflictes. 
A diferencia d'algú més jove de qui m'atribueixen coses que no he dit, que va a començar a escriure en un diari (clica) quan jo havia publicat varis llibres i anys després va decidir canviar de cognom (clica), jo no he canviat d'identitat. Visc a Moià i Barcelona, i quan vaig pujar el Kilimanjaro (5.895 metres) amb el meu fill, vaig tenir clar que mai arribaria més amunt. 
Fa un dos anys  vaig publicar "Xenofòbia a Catalunya" que tracta l'ascens del discurs xenòfob i les tensions a municipis com Vic, Badalona o Salt, i fa un any vaig publicar la novel.la "Amor a la carta".


Qui sóc i qui no sóc, i el meu doble sobrevingut que va canviar d'identitat per ser "Xavier Rius" i em provoca confusions i malentesos surrealistes (clica per llegir).
 
Quién soy y quién no soy, y mi doble sobrevenido que provoca confusiones sobre cosas que yo no he escrito.

LLIBRES:
On trobar Amor a la carta? (clica)
Xenofòbia a Catalunya la tenen a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia i a la de Rmb Catalunya
 Bagdad
A la Torre de Samarra el 2003

Sarajevo
 
 
 Aquestes dues fotos malgrat el pas dels anys tenen per a mi un gran valor emocional. La foto de l'esquerra va esdevenir símbol dels projectes de reconstrucció a Bòsnia fets per Barcelona i Catalunya. L'any 1997 va ser el cartell de l'exposició que es va fer a l'Ajuntament de Barcelona. La de la dreta la portada i cartell de la Conferència de ciutats dividides feta a Sarajevo.


Bòsnia, Irak, l'Iraq, Mossos d'esquadra, asilo, asil, ultras, informació, informació, brigada, comissaria, general, ultradreta Xavi Rius, Sant, Xavier Rius, periodista, escritor, ¿quién es? Qui sóc? Qui és? Biografia. Currículum, e, a, de, en, expert, experto, immigració, ultradreta, nazis, ultras, odio, delito, fotos, imatges, article, artículos, noticies, sobre, islam, musulmanes, musulmans, noticíes, reportaje, noticias, opinió, web, -, blog, twitter, mail, contacto, Israel,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada