dimecres, 29 d’agost del 2012

ANGLADA INICIA ELS TRÀMITS DE LA QUERELLA CONTRA MI. Em demana 100.000 euros.


El Jutjat de Pau de Moià m’acaba de notificar que estic convocat pel proper divendres 7 de setembre a les 13 hores, a l’acte de conciliació preceptiu, que per llei s’ha de fer, abans  de posar una querella criminal per calumnies i injúries, sol·licitat per “José Anglada Rius”.
José Anglada em  demana 100.000 mil euros d’indemnització per 5 fragments del llibre “Xenofòbia a Catalunya”, publicat fa 11 mesos, que considera que atempten a la imatge de José Anglada i el seu partit.
En el cas que no hi hagués conciliació interposarà, probablement, la querella criminal.
Com he anat detallant al meu blog, des que vaig anar el 30 de juny a l’acte de Plataforma por La Libertad  contra una mesquita a Torrejón de Ardoz, que era, d'alguna manera,  l’inici de l’expansió a la comunitat de Madrid de Plataforma, he patit tota mena de pressions: Els membres de PxC retuitegen o difonen un compte twitter fals que s'acaba de crear amb continguts vexatoris amb el meu nom i una foto meva antiga; després Anglada twitteja que té “ganes de divertir-se” i “se’m carregarà i que altres seguiran el mateix camí”. Quan Carles Solà de TV3 i el Grup Barnils fa un article a Media.cat i el Sindicat de Periodistes de Catalunya fa un comunicat de denúncia de les amenaces, respon amb twitts burlant-se de Solà i del Sindicat de Periodistes; després m'acusa de la responsabilitat intel·lectual de les agressions a dos membres de PxC i demana al Sindicat que se sumi a una demanda de PxC per suposat intrusisme professional meu. Ara després de setmanes anunciant-ho, fa el pas previ a la querella criminal. L'acte de conciliació serà al Jutjat de Pau de Moià el divendres 7 de stembre a les 13 hores.
No em fa cap por aquesta querella i no penso deixar d'escriure sobre els temes que ho faig des de fa anys.




Llegir notícia de l'ACN, clica
Notícia de l'ACN, 30 d'agost
El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, demana a l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius, 100.000 euros d'indemnització per un presumpte delicte d'injúries i calúmnies. El Jutjat de Pau de Moià (Bages) ha citat a declarar Anglada i Rius el proper dia 7 de setembre després que el líder de PxC fes la sol·licitud per un acte de conciliació previ a la interposició d'una querella criminal contra el periodista. El motiu que ha portat Anglada a sol·licitar la conciliació són alguns fragments del llibre publicat per Rius fa gairebé un any i que, pel líder de PxC, podrien contenir "informació calumniosa o injuriosa".
Segons ha explicat el mateix Anglada, si durant l'acte de conciliació no arriben a un acord, el líder de PxC interposarà la querella criminal a Rius per injúries i calúmnies. A banda de la informació
que apareix al llibre 'Xenofòbia a Catalunya' i que, segons Anglada, podria ser "calumniosa o injuriosa", el líder de PxC ha explicat que "hi ha altres irregularitats que donarem a conèixer el dia de la conciliació".
De la seva banda, el periodista Xavier Rius denuncia que des que va anar a l'acte de Plataforma por la Libertad contra una mesquita a Torrejón de Ardoz "he rebut tota mena de pressions de PxC". El Sindicat de Periodistes de Catalunya va emetre un comunicat a finals del mes de juliol denunciant "les piulades despectives" de Josep Anglada i membres de PxC contra Xavier Rius. El sindicat explicava que "les piulades podien ser interpretades com amenaces a la integritat física del company i d'altres i per això les condemnem enèrgicament"
Algunes de les piulades emeses per Josep Anglada a les quals es referia el sindicat de periodistes en el seu comunicat són "Tinc ganes de divertir-me. El primer que em carregaré serà al blocaire d'en X.Rius Sant, altres seguiran el seu camí" o "El blocaire d'en X. Rius Sant tant sols rep el suport d'un perroflauta i de cap periodista professional. La broma li sortirà cara".

Link TVCatalunya, 3/24
Link notícia a Regió 7
Llegir a Canal Taronja, digital
Llegir a El Ter.net
llegir a El 9 Nou, clica

10 comentaris:

  1. Ànims i força. Els hi estàs fent mal i no estàs sol.

    ResponElimina
  2. ''es lo que hay'' quant es comentsa denunciat que acabes esquitxat per injuries escrites molt pitjors: com que Josep Anglada va amb pistoles...

    ResponElimina
  3. Jo no dic que ara porti pistola. Sí dic que a l'època de Fuerza Nueva hi havia gent que l'havia vist amb pistola. I aquest fet s'havia publicat a molts llocs i a un llibre abans que jo.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  5. Soy el de antes. Me he olvidado de decir "pegarse, presuntamente...". pero presuntamente, ¿viene de presuntuoso?

    ResponElimina
  6. Xavier,
    Si no conegués com és l'Anglada, pensaria que tot és una campanya de marqueting per fer-te publicitat del llibre, un nay després de la seva publicació.
    Ah! Vaig llegir el llibre i et quedes curt en moltes coses del líder la segona força política vigatana.
    Sort!
    Pep

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs pots estar segur que no és un muntatge per fer-me propaganda. Més aviat hi ha la voluntat de fer-me callar. Però estic molt tranquil i penso seguir escrivint d'aquests i d'altres temes. A l'octubre publico un altre llibre totalment diferent i d'un altre gènere.

      Elimina
  7. Hola, he hablado con personas de PxC y han puesto 5 comentarios para la conciliación. Y en la querella ronda los 40 comentarios, probablemente después de la conciliación te vayas con otra denuncia, hay varios abogados incluido alguno de Madrid.
    Llama a grupos políticos y habla con los abogados que han ganado querellas por mucho menos

    ResponElimina