dilluns, 4 de desembre del 2017

L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA REVOCA LA CONDEMNA A PEDRO VARELA D'INDEMINTZAR A L'ESTAT DE BAVIERA PER EDITAR SENSE PERMÍS MEIN KAMPF. La sentència el condemna a tres mesos de presó



Pedro Varela en el judici per l'edició del Mein Kampf 

El llibreter neonazi Pedro Varela no haurà d'indemnitzar l'estat de Baviera amb 67.637 euros per haver publicat el llibre d'Adolf Hitler 'Mein Kampf' sense el seu permís, després que l'Audiència de Barcelona hagi estimat parcialment el recurs d'apel·lació en contra de la sentència de la jutgessa Sonia Gutiérrez, titular del Jutjat Penal número 16 de Barcelona dictada l'abril passat. L'Audiència de Barcelona sí que condemna a Vareal amb sentència ferma a tres mesos de presó i un dia i a una multa de 1.080 euros per un delicte contra la propietat intel·lectual. El jucici es va celebrar el passat 2 de febrer.
L'Audiència  considera que no es pot quantificar la totalitat dels perjudicis econòmics al titular dels drets de propietat intel·lectual del llibre, que en aquell moment era l'estat lliure de Baviera -que n'havia prohibit l'edició-, i deixa sense efectes la condemna imposada en la via de responsabilitat civil i absol Varela de pagar-la. La sentència també recull que el Ministeri de Finances de Baviera va manifestar que ja no tenia  interès per continuar amb el processament de Pedro Varela i que retirava la denúncia presentada el 2009, sense que constés interès a obtenir reparació econòmica pels perjudicis produïts. Varela va vendre o distribuir un total de 4.375 exemplars de 'Mein Kampf' per un import total de 98.264 euros. L'Audiència de Barcelona també estima que, si bé els beneficis van ser superiors als 400 euros pel nombre d'exemplars venuts, tampoc es pot acreditar que ascendissin a 67.637 euros, com va xifrar la sentència recorreguda. L'Audiència ha rebaixat la pena tenint en compte la circumstància atenuant de dilacions o demores indegudes. 
Aquest cas que va ser jutjat vuit anys després que el consol alemany de Barcelona presentés una denúncia contra Varela, la Llibreria Europa i l'associació cultural Ediciones Ojeda, per editar i distribuir-lo sense autorització de qui té els drets, és totalment independent al procediment judicial en curs, que va portar al juliol al tancament de la llibreria.




 


 




































mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada