dilluns, 10 de febrer del 2014

ANGLADA EXPULSAT DEL GRUP DE PxC A VIC. Dijous a les 2 possible Ple extraordinari per declarar-lo regidor no adscrit i poder recuperar les claus del despatx i accés als ordinadors i comptes corrents. Fa deu dies va anar a Tele5 amb el nou Mercedes d'alta gama comprat, segons algunes fonts, amb la subvenció a PxC

Si fins fa unes hores semblava que Josep Anglada encara tenia el suport dels altres regidors de Vic, sobretot de Juan Carlos Fuentes, que no va ser present a l'Executiva de dissabte, on es va destituir Josep Anglada per "greus irregularitats en la gestió", el comunicat  fet públic fa una estona del Grup Municipal de PxC, informant que  aquest migdia "per majoria" s'ha formalitzat l'expulsió d'Anglada del grup, mostra que la caiguda política d'Anglada va molt més ràpid del que es pensava. 

 Fuentes ha demanat acte seguit una reunió urgent de portaveus de l'Ajuntament, que s'ha celebrat aquesta mateixa tarda. Segons regidors d'altres grups, Fuentes estava dolgut pel fet que Anglada ja tenia el nou cotxe Mercedes de luxe adquirit, segons denuncien algunes persones, amb els 80.000 euros de la subvenció estatal de les municipals de 2011 que PxC acabava de cobrar. Altres fonts de PxC no confirmen l'origen d'aquests diners. 
 Quan Fuentes va acompanyar fa dues setmanes a Anglada a Tele 5 a Madrid, es va trobar que Anglada estrenava un nou Mercedes de gama alta. (Jo he enviat mails i trucat a J Anglada i M Riera per que em confirmin o desmenteixin el tema del Mercedes, però no han contestat)

La Junta de Portaveus ha acordat demanar que el Secretari Municipal estudi si es pot convocar un ple extraordinari per dijous a les 14 hores amb l´únic punt de l'expulsió d'Anglada del Grup o, al menys, de canvi de portaveu a petició de la majoria del grup, i així aconseguir que els altres regidors de PxC puguin accedir als ordinadors i material de despatx municipal dels que només Anglada i Marta Riera en tenen les claus. 

Tot i que el comunicat  de PxC parla només de l'expulsió d'Anglada del Grup Municipal de PxC, sembla que en aquests moments la regidora i Secretària de Presidència, Marta Riera, mà dreta d'Anglada, que s'ha oposat a la decisió d'apartar Anglada, haurà de decidir si se suma als regidors Juan Carlos Fuentes, Cristina Gayoso i Pilar Catalàn, o passa a ser com Anglada regidora no adscrita.
 
De tota manera podria donar-se que el Secretari Municipal no vegi clar l'expulsió del cap de llista i de Riera del Grup de PxC, si prèviament ells no ho demanen en haver abandonat el partit, o si no hi ha una resolució de PxC expulsant Anglada i de Riera, cosa que no es pot fer sense seguir un procediment que ara per ara no s'ha fet. Però sí que es pot acceptar la petició de la majoria del grup de canviar el portaveu i nomenar a Fuentes.
 
El regidor J C Fuentes i les regidores Catalán i Gayoso volen tancar ja l'expulsió o, al menys, treure-li el càrrec de portaveu del grup municipal per poder accedir al despatx municipal i evitar que es destrueixi proves o es cometin altres irreguaritats econòmiques.  
El que estar clar és que a partir del proper ple Anglada i Riera seuran a les butaques on ara són Iban Lapeira de Solidaritat i Xavier Tornafoch i d'ICV-EUiA, i aquests dos passar a seure al costat de Fuentes, Catalán i Gayoso. 

 
Imatge del grup municipal de PxC. Cristina Gayoso, Josep Anglada, Marta Riera, Pilar Catalán i J C Fuentes

 Anglada amb o sense M Riera, haurà de seure entre els regidors del PSC Solidaritat i ICV
Al programa de Buena Ley Anglada (gravat fa 10 dies) hi va anar amb el Mercedes de gama alta comprat amb la subvenció estatal pels 67 regidors de 2011
Veure la intervenció d'Anglada a Tele 5

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DE PxC DE VIC
Els regidors de Plataforma per Catalunya a Vic han acordat, per majoria, desvincular Josep Anglada del grup municipal a l’Ajuntament.
Els regidors han formalitzat l’expulsió a la secretaria municipal perquè Anglada deixi l’acta com a regidor del grup municipal de Plataforma per Catalunya mentre el partit delibera el seu expedient.
La decisió ha estat motivada per la negativa d'Anglada a sotmetre's a la disciplina del partit, desafiar públicament les decisions del Consell Executiu i arrogar-se el càrrec de president un cop rellevat de la presidència.
La mesura es farà efectiva en la propera sessió plenària, que inclourà en l'ordre del dia un punt per donar-ne compte.
El grup municipal de Plataforma per Catalunya ha sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari amb caràcter d’urgència la data i hora dels quals seran resolts aquest vespre.
Vic, 10 de febrer de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada