dissabte, 1 d’abril del 2017

MANIFEST DE LES ENTITATS DE NOU BARRIS EN FAVOR DE L'OBERTURA D'UN CENTRE DE CULTE ISLÀMIC

Sí a l'obertura d'un centre de culte al carrer Japó de Prosperitat

Comunicat d'entitats del barri de Prosperitat i de Nou Barris
Davant la pròxima obertura d'un centre de culte musulmà al carrer de Japó de Prosperitat, les entitats que signem aquesta carta volem fer públic el nostre suport a l'obertura d'aquest espai sempre que compleixi les condicions legals i el respecte a la bona convivència veïnal que se'n deriva.
El barri porta molts anys lluitant per millorar la seva urbanització i les condicions de vida del veïnat, una lluita en la qual les entitats continuem implicades, i estem d'acord que el nou centre, com a lloc de pública concurrència, ha de respectar el descans de les veïnes i veïns i la seva activitat no ha de causar molèsties al carrer.
D'altra banda, la comunitat musulmana té el mateix dret que qualsevol altra a trobar un espai adient on desenvolupar les seves activitats religioses i culturals. Un dret que deriva del Dret Fonamental a l'exercici de la llibertat religiosa, emparat per la Constitució, i que ha estat regulat i desenvolupat pel Parlament de Catalunya a la Llei 16/2009 del 22 de juliol sobre els centres de culte.
Ja fa temps que coneixem les persones del Centre Islàmic, l'entitat que vol obrir aquest espai i que ha obtingut els permisos legals per fer-ho. És una entitat oberta al veïnat, que ha participat en els espais compartits per les entitats de Nou Barris, com el Festival de Sopes, la Cultura va Festa o la Xarxa 9 Barris Acull, a més d'impartir des de fa uns mesos classes obertes d'àrab per a nens i nenes al local de l'Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat.
La comunitat musulmana forma part del veïnat de Nou Barris. Un dels objectius principals del moviment associatiu és treballar per la convivència, la igualtat de drets i la no discriminació de les persones que compartim els barris. Que totes les veïnes i veïns, sense importar l'origen, la ideologia o la creença, se'n sentin part en llibertat, a la vegada que respectant els drets dels altres. La Prosperitat sempre ha estat un barri orgullós de ser un lloc d'acollida, convivència i lluita per millorar les condiciones de vida de tot el veïnat.
Fem una crida a totes les entitats, institucions i veïnes i veïns de Prosperitat i de Nou Barris per acollir aquest nou centre, les seves activitats i les persones que el promouen, així com a acompanyar el veïnat proper perquè aquesta acollida sigui satisfactòria, no se senti atacat en els seus drets i el nou centre es converteixi en un espai de diversitat i en una riquesa per al nostre barri. Les entitats estarem al costat de totes les veïnes i veïns.
Barcelona, 29 de març de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada