divendres, 13 de gener del 2012

UNIÓ ATIA EL RACISME, article al Triangle d'avui. El regidor de Guardiola

Article El Triangle, els twitts racistes del regidor Unió, clica aquí



La nit de Reis el digital Llibertat.cat feia públic que el tinent d’alcalde de Guardiola de Berguedà, i regidor d’Ensenyament i Governació, Jordi Carreras Granero, d’UDC, estava tuitejant comentaris racistes i xenòfobs. Alguns propis, com que "Als reis mags els demano un burca per poder anar a l'atur i que m'atenguin ràpid". Altres eren retuitejades de piulades de Josep Anglada com la que va fer arran de l’assassinat d’un senegalès al barri del Besòs: “Els disturbis de París ja no són tan llunyans. Una societat multicultural sol ser una societat multiconflictiva” o el lament a que “CiU pressuposta 19ME en plena crisi per fomentar la multiculturalitat religiosa i atendre els immigrants”. L’endemà Carreras, que és president de la Unió de Joves del Berguedà ironitzava sobre les crítiques contra ell amb una nova burla racista: "M'han deixat de seguir 8 o 9 persones. O són jueus o no entiendo...". El regidor de la CUP de Berga, Francesc Ribera, Titot, va demanar des del seu Twitter "CiU de Guardiola hauria de destituir del govern i expulsar del partit el seu regidor feixista. Si no ho fa estarà assumint el seu discurs"
L’endemà de Reis, després que aquestes opinions fossin recollides i criticades a diferents mitjans, i les joventuts d’Esquerra Verda i les Socialistes demanessin també el seu cessament, Carreras remetia un comunicat en el que demanava perdó "a les persones o col·lectius que s'hagin pogut sentir molestos". Tot i que admetia que van ser "desafortunats", s'excusava adduint que "es van fer dins d'un context de queixa per una situació viscuda feia hores per un conegut". Acte seguit l’alcaldessa de Guardiola, Montserrat Ribera, de CDC, justificava mantenir el càrrec al regidor d’Unió perquè la seva feina al consistori «ha estat bona i per tant no prendrem mesures. Donem per bona la disculpa del regidor».

  L’alcaldessa, membre de la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament
Aquesta manca de voluntat d’aplicar algun correctiu al regidor que estava piulant comentaris, uns que legitimaven mentides sobre la immigració i altres, clarament xenòfobs, xoca amb les responsabilitats polítiques de Montserrat Ribera que més a més d’alcaldessa és diputada al Parlament i membre de la Comissió d’Igualtat de les Persones de la cambra. Comissió que treballa per eradicar discriminacions en base al gènere, origen i creences, i, sense cap mena de dubte, les piulades del seu regidor d’Ensenyament no només legitimaven mentides sobre certs col·lectius, sinó que insultaven i incitaven a la discriminació.  

Les piulades de Carreras han generat malestar, un cop més, en aquells sectors de CDC con la sectorial de Nous Catalans, la Direcció General d’Immigració i entre aquells regidors de tants municipis que dia a dia treballen i creuen en les polítiques de cohesió social i combaten rumors com els que escampava el regidor d’Unió. I és que una vegada més des d’Unió es torpedeja l’aplicació del Pacte Nacional d’Immigració que CiU també va signar. Primer van ser les declaracions dels dos alcaldes dels municipis més importants que té Unió,  Salt i Vic, Jaume Torramadé i Josep Maria Vila d’Abadal contra el dret de vot dels magribins; després la propostes de moratòria a l’obertura de mesquites i esglésies africanes a Salt, després les declaracions de Duran Lleida sobre els perjudicis de la immigració al preu dels habitatges i a la qualitat de les escoles, i el laments que neixin més Mohameds que Jordis. A Badalona, on CiU ha combatut sempre el discurs islamòfob de García Albiol, Unió es va desmarcar dels seus companys de CDC. Així en el Ple del passat dia 20, en el que Albiol va presentar una proposta de moratòria a l’obertura de mesquites per impedir l’obertura d’un oratori que compleix els requisits de la Llei de Culte, instants abans de la votació en la que els regidors del PSC, Iniciativa i CiU van derrotar amb la seva majoria la proposta de l’alcalde, el regidor d’Unió, Jordi Subirana va abandonar el Saló de Plens, fet que va recalcar amb ironia l’alcalde Albiol al Convergent Ferran Falcó. 
Si fins fa uns anys s’havien fet públic diversos casos de traspàs de militants d’UDC cap a PxC, ara ha estat polèmic el nomenament del gerent de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Manel Medeiros, ara militant d’Unió, que va liderar PxC a Barcelona entre 2002 i 2004. I és que com mostra la manca de sancions d’Unió cap el regidor de Guardiola, les opinions de certs sectors d’UDC no són gaire diferents de les de Josep Anglada.

Xavier Rius


o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada