dissabte, 23 de juny del 2012

ES CONFIRMA LA MEVA HIPÒTESI SOBRE L'ATAC A L'STROIKA

Un cop aixecat el secret de sumari sobre l'atac a l'Stroika de Manresa, de la nit del 23 de març, sembla que es confirma la hipòtesi que vaig fer pública jo quatre dies després de l'agressió (clica a quí per llegir-ho)  sobre el mòbil de l'acció que seria una resposta als fets del 12 d'octubre al Poble Nou de Barcelona, tal com jo vaig dir tres dies després. La declaració d'un dels detinguts que ho va confesar va ser clau, donat que els altres, per més que els mossos tenien proves "tecnològiques" de la seva presència a Manresa a aquella hora, ho negaven. També va ajudar la informació donada per veïns de Capellades que van veure una furgoneta Mercedes Vito blava amb vidres tintats, recollint un conegut militants d'extremadreta a Capellades, dues hores abans dels fets. Als domicilis es va trobar proganda d'Alianza Nacional (cosa que no significa, en cap cas, que aquest partit sense  gaire estructura a Catalunya ho organitzés). I per la manera d'operar tenia alguna semblaça amb l'atac racista de Sant Vicenç de Castellet de 2002 i alguns dels detinguts sembla que s'hauria vist implicat en aquells fets (clica a quí)

El País també ho confirma que va ser la venjança pels fets del 12 d'octubre en la informació que publica avui:                

La venganza neonazi

 "Miércoles 12 de octubre de 2011. Sala de conciertos The Other Place. Ocho de la tarde. Barrio del Poblenou, Barcelona. Un centenar de jóvenes antifascistas, armados con piedras y botellas, y en su mayoría cubiertos con pasamontañas, arremeten contra la puerta del local, donde se celebra un concierto de música neonazi organizado por el partido ultra Democracia Nacional. Uno de los jóvenes cercados abre la puerta y recibe impactos de piedra en la cabeza. Es Alejandro Fernández, afiliado al Movimiento Social Republicano (MSR) y ahora impulsor del polémico Casal Tramuntana del Clot. Los antidisturbios llegan después del incidente y detienen a dos individuos
 
Viernes 23 de marzo de 2012. Sala de conciertos Stroika. Nueve de la noche. Polígono Els Dolors, Manresa. Una quincena de jóvenes skinheads salen de una furgoneta Mercedes. En una acción rápida y coordinada en la que utilizan barras de hierro, puños americanos y bengalas, agreden a las personas que hacen cola junto al local para asistir a un concierto de dos bandas de música antifascista: KOP y Non Servium. El ataque se salda con cuatro heridos. Uno de ellos, Albert M. G., de 16 años, queda herido muy grave y es ingresado en la UCI. Tras una intensa investigación, los Mossos d’Esquadra detienen en el Vallès a 12 neonazis por su presunta vinculación con el intento de homicidio. Algunos de ellos son militantes de partidos de extrema derecha, según fuentes judiciales.
¿Qué relación guardan ambos acontecimientos? Para los Mossos d’Esquadra, la venganza es el móvil del brutal ataque de Manresa, según fuentes de la investigación. Los neonazis, según la principal hipótesis que maneja la policía, acudieron a las puertas de la sala Stroika para vengar la humillación sufrida por el boicoteo antifascista del concierto del Poblenou durante el Día de la Hispanidad. El antagonismo ideológico entre skinheads y antifascistas se llevó al límite en aquella jornada en la que un menor estuvo a punto de perder la vida. “No conozco a las personas que han sido detenidas. No sé si les dio rabia el ataque del The Other Place, pero en ningún momento oí hablar de tomarse la revancha. Pensábamos que la justicia actuaría, pero solo hay dos detenidos, que además están en libertad”, explicó ayer Fernández a este diario.
La juez que investiga la agresión de Manresa ha levantado el secreto de sumario, lo que ha permitido conocer nuevos detalles del caso..."
 Foto del 12 d'octubre publicada a El País

 L'única dada de la informació del País que potser jo dubto és el fet que Alejandro Fernández sigui del nucli "impulsor" del Casal Tramutana. Fernández sí que està assistint entre el públic als Plens de L'Hospitalet i seu sempre amb els militants de PxC. 
anar a EL País, clica.

REGIÓ 7 TAMBÉ HO RECULL

Mossos confirma que l´atac nazi de l´Stroika va ser una venjança

Regió7 ja va apuntar la possibilitat d´una revenja pocs dies després que es produïssin els fets



REDACCIÓ/ MANRESA Els Mossos d´Esquadra han confirmat que l´atac feixista que es va produir a Manresa el 23 de març passat, en què, entre altres afectats, va resultar ferit de molta gravetat un jove de 16 anys, va ser una venjança nazi per uns fets ocorreguts uns mesos abans, el 12 d´octubre del 2011, a Barcelona.
La possibilitat que l´atac a Manresa, a l´exterior de la sala Stroika, abans del concert de Kop i Non Servium, pogués tenir relació amb uns fets que van passar al barri del Poble Nou de Barcelona, on un grup d´antifeixistes va boicotejar un concert organitzat per la formació ultradetrana Democràcia Nacional, ja la va apuntar Regió7 el 28 de març passat, basant-se en el bloc personal del periodista Xavier Rius, expert en xenofòbia. Ara, aquesta possibilitat, segons explicava ahir El País, ha estat corroborada pels investigadors dels fets.
A Barcelona un centenar d´antifeixistes van llançar pedres i botelles a la façana del local on es feia el concert de música neonazi. Un jove va rebre l´impacte de pedres. A Manresa, un grup de feixistes van acorralar el menor que va resultar ferit greu i un amic seu i el van apallissar fins a donar-lo per mort, segons va explicar ell mateix en l´entrevista que va concedir a aquest diari quan encara era a l´hospital.
anar a Regió 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada