divendres, 12 de gener del 2018

EL LÍDER DE DEMOCRACIA NACIONAL JOVEN, JUAN DE HARO, DECLARA ALS JUTJATS DEL VENDRELL PER HAVER ANIMAT A REPETIR ATACS COM EL DE BLANQUERNA



 Juan de Haro al mig de la foto, en una manifestació el passat setembre davant de la seu de l'ANC

El coordinador estatal de Democracia Nacional Joven (DNJ), el vendrellenc Juan de Haro, va declarar ahir dijous en condició d'investigat als jutjats del Vendrell, acusat d'un delicte d'odi per les afirmacions que va fer en un programa de ràdio digital el 22 de març de 2017, dient que s’havien de reproduir accions com la de Blanquerna, i fent també comentaris islamòfobs i contra els col·lectius antifeixista.  Per aquestes afirmacions De Haro fou detingut pels Mossos d'Esquadra el 30 de maig  passat i, després de prendre-li declaració, va quedar en llibertat. 
La jutge, que ara haurà de decidir si envia el cas a judici o l'arxiva, va preguntar a De Haro, sobretot, per les paraules que va dir referents a que calia repetir més accions o atacs contra polítics sobiranistes o independentistes com es va fer a Blanquerna.

De Haro té un seguit de causes judicials per diversos fets. Així va ser jutjat a Madrid el passat 12 de desembre per agredir al activista antifeixista, Lagarder Danciu el past 20-N quan Lagarder va irrompre a l'acte d'homenatge a Francisco Franco a la Plaça d'Oriente amb un cartell que deia "Franco asesino". Avui s'ha conegut la sentència i De Haro ha estat condemnat a pagar una multa de 180 euros.
Més greu és el judici que té pendent per les presumptes agressions a diversos periodistes el 12 d'octubre de 2016 a Montjuïc. La Fiscalia de Barcelona demana 4 anys de presó contra ell i contra el també militant de Democracia Nacional, José Miguel P. G, per dos presumptes delictes de coaccions als periodistes Enric Borràs (diari ARA), Benet Íñigo (RAC1), Guillem Sánchez (El Periódico) i Rebeca Carranco (El País)als periodistes Enric Borràs (diari ARA), Benet Íñigo (RAC1), Guillem Sánchez (El Periódico) i Rebeca Carranco (El País) que després de ser insultats i amenaçats reiteradament, van haver d'abandonar precipitadament l'acte.

1 comentari:

  1. Et sembla bé que a una manifestació legalitzada de nostalgics hi vaja el Lagarder amb eixe cartell? Tot i que no estic d'acord amb l'agressió em sembla que t'ho has de fer mirar.

    ResponElimina