diumenge, 19 de novembre del 2017

LA ULTRADRETA NO PARTICIPARÀ A LES ELECCIONS DEL 21-D. PxC ja no es va presentar a les de 2015. L'exigència per les candidatures extraparlamentàries d'aportar el 0,1% de signatures dels cens electoral (5.500 per tot Catalunya, 3.500 per Barcelona) frena la presentació de partits extraparlamentaris. Tot i això, a la llista provisional de candidatures presentades que recull avui el BOE, hi ha Democracia Nacional, i Família i Vida, per Barcelona, que en el cas que no aportin els propers dies les signatures -DN segur que no les té- cauran i no seran proclamades.


 El BOE d'avui recull la candidatura de Democracia Nacional, però en ser incomplerta i no aportar les 3.500 signatures o avals, caurà i no serà proclamada

Tal com era d'esperar la ultradreta no participarà a les eleccions catalanes del 21 de desembre. L'obligació als partits i candidatures extraparlamentàries d'aportar 0,1% de signatures del cens electoral, 5.500 per tot Catalunya, 3.500 per Barcelona, que s'exigeix des de fa set anys, ha reduit a un terç el nombre de partits que s'hi presenten.
El BOE publica avui el llistat provisional de candidatures presentades i, de l'àmbit ultra, només hi ha Democracia Nacional que es presenta per Barcelona amb Albert Bruguera -molt actiu a les manifestacions d'aquest últims mesos contra diverses mesquites i contra la independència i el referèndum- de cap de llista. Ara bé, al marge que la llista conté diverses irregularitats, com posar-hi només tres candidats a la llista, que hauria de ser de 85 persones, la Junta Electoral els hi exigirà les 3.500 signatures que dubto que tinguin, pel que cauran de la llista i la seva candidatura no serà proclamada. (A la web de DN demanen signatures)
També si presenta, i ignoro si té o no les sigantures, Familia i Vida, que tot i negar ser d'ultradreta, a les eleccions europees de 2014 es van presentar en coalició amb Alternativa Española AES del gendre de Blas Piñar, Rafael López Diéguez, i amb la Comunión Carlista.   Competint amb Família i Vida hi ha una lista que desconec qui són i si tenen els avals, anomenada "La Familia, paz y libertad".  
Foto de la reunió de fa dues setmanes a Mataró de l'Executiva de PxC amb España 2000 i Partido X La Libertad, que formen la federació RESPETO, en la que van acordar no presentar-se
 
VOX no s'hi presenta. I l'únic partit de l'àmbit ultra o identitari que tindria unes mínimes possibilitats, no d'entrar al Parlament, però sí de tenir algunes desenes de milers de vots, seria Plataforma per Catalunya ja va va anunciar fa dues setmanes que no es presenta.  Així en el comunicat que va fer PxC deia que "malgrat tenir bons candidats, un cap de llista espectacular" i la capacitat d'aconseguir els avals o signatures que la llei exigeix a les candidatures extraparalmentàries, donat que les eleccions tindran caràcter plebiscitari sobre la independència o la unitat d'Espanya,  per no debilitar el bloc unionista "per patriotisme ha decidit no presentar-s'hi i dóna llibertat als seus votants per escollir el seu mal menor" a l'hora de votar. PxC no es va presentar a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. A les de 2012 PxC va obtenir 60.107 vots, un 1'65%, i a les de 2010, que va estar a punt d'entrar al Parlament va obtenir-ne 75.134, un 2'40%.  
 Pel que fa a Som Identitaris, partit de Josep Anglada, en el Comité Executiu celebrat ahir a Vic van confirmar que tampoc hi concorrerien i que se centrerien en les municipals de 2019.
La decisió es va prendre en el Consell Executiu de Respeto celebrat aquest cap de setmana a Mataró, cosa que va permetre als dirigents de PxC, España 2000 i PxL participar a la manifestació contra la independència que es va fer a la capital del Maresme. 
 Reunió del Consell Executiu de Som Identitaris d'ahir a Vic

5 comentaris:

  1. en 2018 habrá elecciones generales anticipadas, en 2019 europeas y municipales... será por elecciones, en España se vota demasiado, y por lo general, se vota mal

    ResponElimina
  2. LEY ORGÁNICA 5/1985, DE 19 DE JUNIO, DEL RÉGIMEN ELECTORAL GENERAL


    Artículo 169
    1. Para las elecciones al Congreso de los Diputados y al Senado la Junta Electoral competente para todas las operaciones previstas en el Título I, Capítulo VI, Sección II de esta Ley, en relación a la presentación y proclamación de candidatos es la Junta Electoral Provincial.

    2. Cada candidatura se presentará mediante listas de candidatos.

    3. Para presentar candidaturas, las agrupaciones de electores necesitarán, al menos, la firma del 1 % de los inscritos en el censo electoral de la circunscripción. Los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria de elecciones necesitarán la firma, al menos, del 0,1 % de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección. Ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura.

    ------------------------------------------------------------------------------
    En verdad es el 1 por mil para partidos extraparlamentarios, lo cual es un obstáculo para pequeños partidos o nuevas iniciativas, y para evitar la sopa de letras o ahorro de papeletas, etc., hay otras soluciones como una gran papeleta como la del senado, donde marcar una "X"

    Para las elecciones municipales o ciudades medianas, es factible; pero grandes ciudades como Barcelona o Madrid, es un obstáculo grande y más si el partido para el que solicitas aval está tildado de ultra, xenófobo, racista y ya solo falta que satánico. A mi juicio ese obstáculo es anticonstitucional por vulnerar el art. 9 de la Constitución que en su punto 2 dice : "Corresponde a los poderes públicos promover las condiciones para que la libertad y la igualdad del individuo y de los grupos en que se integra sean reales y efectivas; remover los obstáculos que impidan o dificulten su plenitud y facilitar la participación de todos los ciudadanos en la vida política, económica, cultural y social
    --------------------------------------------------------------------------------

    Pero aún obteniéndose esas firmas, si no se dispone de fondos para enviar sobres a cada uno de los ciudadanos u hogares, ni minutos en horas decentes en los medios de comunicación, principalmente la televisión; el resultado es descorazonador; por eso mismo la lucha y perseverancia de los líderes y militantes de partidos, como DEMOCRACIA NACIONAL , que llaman de extrema derecha debería ser digna de respeto y admiración, por personas bien nacidas que en verdad sean democráticas y con un mínimo de reflexión seria y responsable con la situación sociopolítica no tan solo de España, sino de toda Europa, en las últimas décadas

    ResponElimina
  3. A ver si me queda claro, se pueden presentar sí o no? en la web de DN piden las firma de "5.000 catalanes durante las siguientes 2 semanas"... no me queda claro

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tendrían que entregarlas antes del jueves, y dudo que las tengan.
      Por otro lado la lista de DN es incompleta, sólo pone tres candidatos.

      Elimina