dimarts, 14 de novembre del 2017

ELS CONDEMNATS DE BLANQUERNA MILITANTS DE FALANGE O A.N, QUE DESPRÉS DE DIVERSOS AJORNAMENTS, HAVIEN D'ENTRAR A PRESÓ AVUI O DEMÀ, HAN OBTINGUT UN NOU AJORNAMENT EN ESPERA DE SI EL T. CONSTITUCIONAL ADMET EL RECURS D'EMPARA CONTRA L'INCREMENT DE PENES IMPOSAT PEL SUPREM QUE VA APUJAR LES PENES DE 6 o 8 MESOS A QUATRE ANYS. Els que militen a Democracia Nacional a més de recórrer al Constitucional van demanar l'indult i de moment no tenen ordre d'ingrés



Els sis condemnats per l'atac de Blanquerna, militants de La Falange o Alianza Nacional, que després de diversos ajornaments, havien d'entrar avui i demà a la presó, han obtingut un nou ajornament. Segons fonts de La Falange el motiu de l'ajornament seria esperar si el Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs que van fer els catorze condemnats contra l'increment de penes imposat pel Tribunal Suprem, que va pujar les penes inicials de sis o vuit mesos, a tres anys i onze mesos o quatre anys i dos mesos. Els altres set condemnats, miltants de Democracia Nacional, entre els que hi ha el seu Vicepresident, Pedro Chaparro, i els del desaparegut Nudo Patriota, a més de recórrer al Constitucional van demanar l'indult i, de moment, no han rebut cap ordre d'ingrés a presó. 
Els tres o quatre ajornaments a l'ordre d'ingrés a presó de fa dos mesos, fan pensar que el Govern de Mariano Rajoy potser es plantejaria indultar-los o seria partidari que el Tribunal Constitucional suspengués l'increment de penes dictades pel Suprem. En el cas hipotètic que la Moncloa vulgués afluixar la pressió judicial a l'independentisme, sigui via la Fiscalia General de l'Estat, sigui mitjançant un futur indult, perdonar o suspendre les condemnes als ultres de Blanquerna seria la torna perfecte per justificar-ho. Tot i que l'indult només l'ha demanat la meitat dels condemnats, el Govern el pot concedir també a aquells que no l'han sol·licitat.
Entre els que havien d'entrar a presó avui o demà hi ha el Cap Nacional de La Falange, Manuel Andrino, i Íñigo Pérez de Herrasti, d'Alianza Nacional, que va complir condemna de presó per un intent d'atemptat a un autocar que portava familiars de presos d'ETA. Pérez de Herrasti és cunyat de l'actual portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, casat amb María Pérez de Herrasti i  germà de Beatriz Méndez de Vigo, exsecretària del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) entre el 2012 i el juny d'aquest 2017. Hi ha un condemnat de Falange -Juan Luis López- que estaria actualment a l'Irak combatent amb els kurds yazidites a la unitat que lidera l'utra valencià  Juan Manuel Soria Monfort, que lluita amb el nom del creuat del segle XII, Simón de Monfort (o Simón de Montfort)
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada