dissabte, 23 de setembre del 2017

"GUANYAREM PERQUÈ TENIM LA FORÇA I L'ACTITUD POSITIVA DE LA GENT"."XAVIER TIAS VA ANAR DIMECRES A DONAR SUPORT AL LOCAL DE LA CUP I ELS DE LA CUP A DEFENSAR LA CONSELLERIA D'ECONOMIA", DIU JORDI TURULL A MOIÀ. Publico a Nació Digital. (Falten 8 dies per l'1-O)


 (Falten 8 dies per l'1-O)
Publicat a Nació Digital, Nació Manresa, 23/24 d'octubre de 2017
Xavier Rius, Moià
El Conseller de Presidència i Portaveu, Jordi Turull
"Guanyarem perquè tenim la força i l'actitud positiva de la gent", va dir dissabte a la tarda Jordi Turull, conseller de Presidència de la Generalitat, davant de 350 persones a l'acte pel referèndum de l'1-O que es va fer a la plaça del CAP de Moià. Turull, que es va referir als últims moviments del govern central per impedir que el dia 1 es voti, com l'intent de controlar el Mossos, va saludar irònicament als policies nacionals que segons ell eren de paisà entre el públic per vigilar el que s'hi deia. I va posar com exemple de la determinació i la unitat per exercir el dret a l'autodeterminació el fet que el passat dimecres "Xavier Trias va anar al carrer Casp a donar suport a la CUP, quan la policia nacional hi volia entrar a requisar material, i després la gent de la CUP va anar a defensar la Conselleria d'Economia on hi havia la Guàrdia Civil".
 
 Pau Llonch
 Aquesta unitat d'acció va ser posada de manifest també pel militant de la CUP, Pau Llonch. "Ens les hem tingut moltes vegades amb el centre neoliberal que ha governat a Catalunya –referint-se a CDC i el PDECAT- però s'ha posicionat clarament per la independència i poder votar el dia 1, i ara anem plegats per aconseguir-ho". Llonch va criticar amb duresa a les esquerres de Catalunya, referint-se al PSC i els Comuns, i va carregar contra els que proposen centrar-se només en el dret a decidir o tornar a proposar terceres vies.
 Per la seva banda l'alcalde de Moià Dionís Guiteras va explicar el decret d'alcaldia, ara suspès pel recurs de l'Advocacia de l'Estat, per tal que els policies municipals que havien despenjat cartells pel Sí els tornessin a posar. També van intervenir Francesc Güell del Grup Independent de Castellcir i David Ros de l'ANC.



  David Ros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada