dijous, 22 de juny del 2017

LA FISCALIA DEMANA 4 ANYS DE PRESÓ PER DOS DIRIGENTS DE DEMOCRACIA NACIONAL PER COACCIONS i AMENACES A QUATRE PERIODISTES A L'ACTE ULTRA DEL PASSAT 12 D'OCTUBRE A MONTJUÏC



 Imatges del vídeo de la Directa en el que es veu com Juan de Haro y altres militants ultres amenacen i insulten als quatre periodistes que marxen de l'acte després dels primers insults i amenaces, mentre una miltant de DN s'interoposa




 



Clica per veure vídeo complet

La Fiscalia de Barcelona demana 4 anys de presó contra el dirigent de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, i contra el també dirigent de Democracia Nacional, José Miguel P. G, per dos presumptes delictes de coaccions i amenaces fetes el passat 12 d'octubre de 2016 a l'acte ultra de Montjuïc, als periodistes Enric Borràs (diari ARA), Benet Íñigo (RAC1), Guillem Sánchez (El Periódico) i Rebeca Carranco (El País) que després de ser insultats i amenaçats reiteradament, van haver d'abandonar precipitadament l'acte.
Aquest periodistes estaven fent el seguiment informatiu de la celebració ultra del 12 d'octubre a Barcelona, quan el president de Democracia Nacional, Manuel Canduela, va demanar des de la tribuna un aplaudiment pel vicepersident del partit, Pedro Chaparro, a qui la Fiscalia demana 5 anys de presó (el judici es farà el proper 15 de setembre) per haver dit des de la tribuna el 12 d'octubre de 2015, que si algú veia al periodista Jordi Borràs li donés un cop, "un capón", per fer-lo fora de l'acte.
El fet és que llavors, una part dels assistents es van girar cap aquest grup de periodistes i algú va confondre a al Guillem Sánchez del Periódico amb en Jordi Borràs, que no era allà.
Tot i que els periodistes, que van ser escridassats, van dir que en Jordi Borràs no era cap d'ells, algú (Juan de Haro?) va reconèixer a l'Enric Borràs, germà del Jordi Borràs, que estava cobrint l'acte pel diari ARA. I diverses persones van començar a insultar a aquest grup de periodistes com es veu al vídeo de sobre, amb crits de "Jordi Borràs, càmara de gas!", "hijos de puta!", "como me hagas una foto, te arranco la cabeza!" que es van veure obligats a fugir del lloc, mentre Haro i José M. P.G. els empaitaven i insultaven, patint el llançament cap a ells d'alguna llauna de cervesa, sense arribar a produir-se cap agressió física directa, donat que altres membres de Democracia Nacional o la Falange ho van aturar.

En l'escrit d'acusació contra Haro i J.M.P.G, el Fiscal Miguel Ángel Aguilar els demana tres anys de presó per quatre delictes de coaccions, tipificat a l'article 172.1 del Codi Penal, per les coaccions als quatre periodistes, i un any de presó per un delicte d'amenaces a Jordi Borràs, tipificat a l'article 169.1 del Codi Penal. També els demana inhabilitació pel sufragi passiu (ser candidats), prohibició per assitir a atces de DN i La Falange a Barcelona els propers tres anys, i allunyament i prohibició de comunicar-se amb els cinc periodistes.  
Poso a sota part de l'escrit d'acusació, eliminant dades personals. De Juan de Haro poso els cognoms perquè és un càrrec dirigent del partit i ell mateix ha tuitejat la petició del fisal des dels eu compte de twitter.
Sobre Juan de Haro hi ha una altra causa judicial oberta per haver dit en un programa de ràdio que calen més accions com la de Blanquerna.  De Haro va ser detingut pels Mossos d'Esquadra i interrogat per aquestes declaracions el passat 31 de maig.



´           




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada