dimecres, 25 de maig del 2016

CANDIDATURES ULTRES A LES ELECCIONS: PxC A GIRONA, ENCAPÇALADA PEL REGIDOR DE SALT, SERGI FABRI, FAMILIA Y VIDA A BARCELONA, ENCAPÇALADA PER J.M CLOTET, I VOX ENCAPÇALADA PER L'ADVOCAT EX FALANGISTA JORGE BUXADÉ. Falange de las JONS es presenta a 16 províncies i La Falange FE a 8

ACTUALIZADO:
Finalmente han sido rechadas por no aportar las firmas exigidas todas la candidaturas de La Falange FE, excepto la de Toledo, y la de Familia y Vida en Barcelona. 
Así se presenta Falange de las Jons en Albacete, Ávila, Almería, Cádiz, Castellón, Córdoba, Guadalajara, Madrid, Palencia, Segovia, Sevilla, Soria, Teruel, Toledo, Valencia y Valladolid. La Falange-FE sólo en Toledo, Familia y Vida en Illes Balears, y PxC en Girona.
Por otro lado se presenta VOX que también se podría considerar ultra.
----------------------------------------------------


Sergi Fabri, regidor de Salt i cap de llista per Girona de PxC

L'Estat espanyol continuarà sent, afortunadament, una exepció a nivell europeu pel que fa a la implantació política de la ultradreta. Conseqüentment amb la debilitat d'aquests grups, que ja van fracasar a les eleccions europees del 25 de maig de 2014, a les eleccions generals del 26 de juny, segons recull avui el BOE,  només s'hi presenten Falange Española de las JONS a 16 províncies, La Falange FE a 8, Familia y Vida a 2, i Plataforma X Catalunya a una, Girona. També hi ha la candidatura de VOX a totes les demarcacions i certament alguns dels seus caps de llistes, com el de Barcelona, l'advocat ex falangista Jorge Buxadé, se'l pot considerar clarament ultra. Buxadé va ser un del primers intel·lectuals ultres en fer una conferència en el social feixista Casal Tramuntana ara fa quatre anys.
Jorge Buxadé
Així, ara no es presenten grups que sí van concorre a les passades eleccions de desembre de 2015, com Soluciona o Democracia Nacional, en no haver aconseguit els avals que exigeix la llei per les candidatures extraparlamentàries. També podria passar que alguna de les llistes que publica avui el BOE no es puguin presentar finalment, donat que encara no s'ha recomptat si són vàlids els avals o firmes del 0,01 del cens electoral de la circunscripció on concorren.
La presentació de la candidatura de PxC per Girona, encapçalada pel regidor de Salt, Sergi Fabri, i tancada per l'ex regidor d'Olot, Nacho Mulleras, ha sorprés donat que aquest grup es va integrar a la federació RESPETO, juntament amb España 2000 y Partido x La Libertad, la qual va anunciar que no es persentaria a aquestes eleccions.
També sorprés que PxC no utilitzi juntament amb la seva sigla, la de la nova federació RESPECTE, tal com recullen els seus estatuts. PxC, que va estar a punt d'entrar al Parlament català el novembre de 2010, va obtenir a tot Catalunya 59.781 a les generals de novembre de 2011. I a les municipals de fa un any, després de l'expulsió de Josep Anglada va baixar de 67 a només 8 regidors. A les passades generals no s'hi va presentar.

Manuel Andrino, candidat per madrid de  La Falange FE

Pel que fa a Falange Española de las JONS, liderada pel cap de llista per Madrid, Norberto Pico, es presenten a Albacete, Almería, Ávila, Cádiz, Castellón, Córdoba, Cuenca, Guadalajara, Madrid, Palencia, Segovia, Soria, Teruel, Toledo, Valencia y Valladolid.   La Falange FE, liderada per Manuel Andrino, es presenta a Álava, Alacant, Àvila, Ciudad Real, Cantabria, Madrid, Segovia i Toledo. A la llista de Madrid hi concorren alguns, com el cap de llista, Manuel Andrino, que van ser condemanats a set mesos de presó per l'atac de setembre de 2013 a la seu de la Generalitat a Madrid, el centre llibreria Blanquerna.

Familia y Vida, que a les europees va anar en coalició amb Alternativa Española del gendre de Blas Piñar, Rafael López Diéguez, només es presenta a Barcelona i Balears.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada