dimecres, 11 de maig del 2016

EL JUTGE AMENAÇA AMB DETENIR ANGLADA I RIERA, QUE NO HAN COMPAREGUT AL JUTJAT DE REUS IMPUTATS PER LA PROPAGANDA DE 2011. SÍ HA COMPAREGUT EL S.d'ORGANITZACIÓ DE PxC, DAVID PARADA, QUE S'HA DESENTÈS DE LA PROPAGANDA I EL PROGRAMA AL·LEGANT QUE PxC ERA UN PARTIT PRESIDENCIALISTA I ANGLADA HO DECIDIA TOT. L'advocat Tarkou creu que l'antiga cúpula de PxC serà jutjada per incitar a l'odi.




 Donat que aquest matí no han comparegut a declarar al Jutjat número 3 de Reus l'ex President de Plataforma X Catalunya, Josep Anglada, ni l'ex Secretària de Presidència, Marta Riera, que havien estat citats com a imputats per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i la discrimació (art 510 CP) comés amb la propaganda electoral de les municipals de 2011, el jutge  Diego Álvarez de Juan, titular del jutjat, ha amenaçat aquest matí amb detenir Anglada i Riera si no es presenten a declarar el proper 11 de juliol, a dos quarts d'11 del matí. 
Així el jutge ha emès una providència en aquest sentit després que ni Anglada ni Riera compareguessin. Anglada ja va demanar fa uns dies que se li permetés declarar per videoconferència des dels jutjats de Vic al·legant problemes econòmics i logístics per desplaçar-se a Reus. 
Sí que ha declarat aquest matí a Reus, el Secretari d'Organització i Acció Política, David Parada, citat per avui, que ha al·legat que abans PxC amb Anglada, era un partit totalment presidencialista en el que Anglada ho decidia tot, també el contingut del programa i la propaganda electoral. Parada, que s'ha negat a respondre a les preguntes de l'advocat Hilal Tarkou impulsor de la querella contra PxC, ha dit al jutge que el contingut del programa electoral va estar redactat per diversos advocats que van dir que res del que s'hi deia podia ser delictiu. Un dels elements d'aquella campanya que han  motivat la imputació, és la còpia del fals xec de 4.000 euros que segons PxC rebia de regal cada immigrant de part de la Generalitat i el Pacte Nacional per a la Immigració. Aquest i altres arguments o afirmacions de la propaganda electoral de les municipals de 2011 van ser denunciats per Hilal Tarkou en nom de l'associació Al Watani, per diversos ajuntaments, la Generalitat i Iniciativa per Catalunya, i després de moltes voltes judicials es va centralitzar el cas a Reus en haver estat el primer lloc on es va denunciar. 

Pel 8 de juny han estat citats el tresorer del partit i ex regidor de L'Hospitalet de Llobregat, Daniel Ordóñez, l'ex regidor d'Olot Moisés Font, i Miguel A Chiquillo. El 13 de juny ho farán el Secretari General, Robert Hernando, l'actual president, August Armengol, i la regidora de Mataró, Mònica Lora. I el 13 de juliol el responsable a les comarques lleidatanes, Eduard Pallerola, l'ex regidor d'Olot, Nacho Mulleras, i l'advocat Joan Garriga.   I per l'onze de juliol s'ha tornat a citar Anglada i Riera amb l'advertiment de ser detinguts si no s'hi presenten.

El jutge instructor, Diego Álvarez, en les Diligències Prèvies 809/2012, recull en la seva interlocutòria que, segons doctrina del Tribunal Constitucional, la “llibertat d’expressió estén la seva cobertura a l’anomenat discurs ofensiu o impopular” però en aquest cas no existeix aquesta cobertura perquè concorre un “deliberat ànim de menysprear i discriminar”.
Segons el jutge, la propaganda electoral d'aquelles eleccions  suposava una falta de "dignitat a la persona" i "al dret d'honor a l'ètnia", "l'exaltació del racisme" i una "provocació a l'odi".  Així el jutge afirma: "Es pot tenir una política més o menys favorable a la immigració, però no es pot convertir en odiosa a la immigració per defensar la política" 
L'advocat Hilal Tarkou, promotor de la querella contra PxC, ha valorar molt positivament la imputació de tota la cúpula de PxC i després d'escoltar les declaracions de David Parada d'avui  ha afirmat que està convençut que tota l'anterior cúpula de PxC serà jutjada per incitar a l'odi i la discriminació contra els immigrants.   

 David Parada ha estat l'únic dels tres citats avui que ha comparegut a declarar
Imatge del desembre de 2013, quan el cap de llista per Reus, Albert Tafalla, fou citat a declarar als jutjats de Reus per aquest cas. Poc després Anglada seria expulsat de PxC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada