divendres, 26 de febrer del 2016

LEGALITZAT EL "FRONT NACIONAL IDENTITARI", NOVA SIGLA D'ÀMBIT ESTATAL DE JOSEP ANGLADA PER INTENTAR RECUPERAR L'ESPAI ANTIIMMIGRACIÓ MENTRE PxC, PxL i ESPAÑA 2000 CONTINUEN AMB LA SEVA CONFLUÈNCIA



Des del passat 16 de febrer, ja està legalitzat i inscrit en el en el  Registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior la nova formació impulsada per l'ex dirigent i fundador de Plataforma X Catalunya, Josep Anglada, el Front Nacional Identitari Català (FNIC) que té com a sigla d'àmbit estatal "Frente Nacional Identitario (FNI)". 
Els tràmits per legalitzar la nova formació van començar  el passat 21 d'octubre de 2015.  El motiu de que s’hagi retardar aquest inscripció, ha estat que s’havien de esmenar algunes deficiències en els estatus del partit en relació a la seva implantació estatal. Un cop fetes aquestes esmenes, el Frente Nacional Identario, que a Catalunya es dirà Front Nacional Identitari Català, ha quedat formalment inscrit en el Tom IX, foli 334 del Llibre d’Inscripcions del Registre de Partits Polítics des del passat 16 de febrer.

Fins a la celebració del primer congrés, el càrrec de president del partit l’ocuparà Josep Anglada, el càrrec de secretària general, l'ex regidora de PxC, Marta Riera, i el de tresoreria Josep Saez. també forma part del nucli impulsor, l'ex dirigent de les Joventuts Identitàries x Catalunya, de PxC, Jordi Barba. 


 TERCER INTENT?
Posteriorment a la seva expulsió, ell, que continuava amb Marta Riera com a regidors de Vic, va utilitzar transitòriament la sigla legalitzada amb anterioritat a PxC, de Plataforma Vigatana, i va legalitzar la nova sigla de Plataforma Democràtica X Catalunya. Però com encara litigava per recuperar PxC, va posar-hi de responsables legals a Joan Manuel Mensa i Jaume Ferrerons. 
Però poc després Ferrerons, amb unes idees "social-feixistes d'esquerres" (??!!), va trencar amb Josep Anglada, i Mensa es va posar de part de Ferrerons, anunciant Mensa que ell encapçalaria la llista de Plataforma Democràtica X Catalunya a les municipals de maig de 2015 a Vic, al marge d'Anglada. 
I així les coses a les passades eleccions municipals de Vic es van presentar quatre llistes xenòfobes sorgides de PxC: Plataforma X Catalunya, encapçalada pel regidor Joan Carles Fuentes (que va obtenir 106 vots), i va quedar fora de l'Ajuntament; SOM catalans de caire islamòfob, antiimmigració i independentista, que només va obtenir 56 vots; Plataforma Democràtica X Catalunya, encapçalada per Mensa, que 48 hores abans de les eleccions a causa de les fortes pressions d'alguns que havien donat suport a Anglada en la creació de la sigla i de les denúncies de persones que apareixien a la llista i deien que havien estat enganyades, va retirar-se; i Plataforma Vigatana, encapçalada pels regidors Anglada i Riera, sortint escollit regidor Anglada. Poc abans de les eleccions va esclatar el cas dels suposat intent de membres de l'Executiva de PxC per provocar un accident de trànsit a Anglada en un revolt de la carretera de Tavèrnoles,  pel tal que no es pogués presentar a les municipals, cas pel que estan imputats diversos dirigents de PxC, sota l'acusació de conspiració per atemptar a càrrec públic, danys i homicidi.
 
En aquelles eleccions municipals de maig de 2015  PxC es va enfonsar arreu de Catalunya, passant dels 67 regidors de 2011 a només 8. I mentre a la demarcació de Barcelona que n'havien obtingut 47 el 2011, només aconseguia l'acta de regidora, Mònica Lora a Mataró (on el 2011 n'havien obtingut 3), Josep Anglada sí que obtenia l'acta de regidor per Plataforma Vigatana amb 836 vots, mentre PxC només n'obtenia a Vic 106. 
El fet que la majoria de dirigents de PxC perdessin la seva acta de regidor i els ingressos econòmics de regidors, assistència a plens i comissions, de portaveus de grup municipal, de cap de l'oposició i, alguns, com el Secretaria General, Robert Hernando, també el de Conseller Comarcal, i veure totalment reduida la posterior subvenció que obtenen el partits que han tret regidors, va significar una estocada mortal a les finances del partit, i la majoria van abandonar-lo o van deixar la seva militància activa en haver de tornar altres activitats professionals. Llavors Plataforma X Catalunya amb  Partido X La Libertad -força espanyola agermanada amb PxC- i España2000, van anunciar un procés de confluència en una nova sigla o federació.

Caldrà veure ara si aquesta nova sigla que Anglada ha impulsat, aconsegueix recuperar a Catalunya a part dels antics militants i regidors de PxC, i si obté suports a nivell estatal. De moment Anglada crida a incorporar-se en aquest nou projecte a tots aquells ex militants i simpatitzants que s'han sentit "enganyats i decebuts de Plataforma per Catalunya" i ha manifestat que  “ara un cop el partit ja ha estat legalitzat, ja podem començar a desplegar les infraestructures territorials par tal de donar a conèixer aquesta nova esperança per milers de persones que no se senten identificats per partits de la casta”.


Ficha digital del nou partit a la web del Ministeri de  l'Interior
Sigla i logo de l'anterior intent d'Anglada, PDxC, que li va sortir malament
 

Sigla per la que ara és regidor de Vic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada