dimecres, 27 de gener del 2016

EL FISCAL DEMANA 5 ANYS i MIG PER L'ÚLTRA QUE VA AGREDIR A SÀNCHEZ LLIBRE, 4 i MIG AL QUE VA SACSEJAR AL DELEGAT DE LA GENERALITAT, i 2 ANYS PER LA RESTA. L'advocat del càmera de TV3 se suma a la petició del Fiscal, mentre que els de la Generalitat i CiU demanen penes que van dels 10 als 14 anys. La defensa de Chaparro demana l'absolució o que es consideri una falta. El judici acaba demà amb conclusions similars de la resta d'advocats defensors



El fiscal ha demanat aquest matí, en les seves conclusions definitives, una pena de dos anys de presó pels quinze acusats de l'assalt al Centre Cultural Blanquerna, l'onze de setembre de 2013,  per un delicte de desordres públics, amb l'agravant de fer-ho per motius de discrepància u odi ideològic. El judici a l'Audiència Provincial de Madrid, acaba demà.
Segons el Fiscal, concorren diversos elements per considerar-ho delicte, i no falta, donat que van entrar en grup forçant i trencant la porta en un local que calia invitació, anant directament cap el sòtano on es feia l'acte, que tal com van declarar els agents del Grup 30 de la Brigada d'Informació de la Policia, era una "ratonera" sense sortida. Es van agredir a tres persones: el diputat Sànchez Llibre, al delegat de la Generalitat i al càmera de TV3. Es van produir danys, i, el que és important, es va tirar un gas irritant que va obligar a tothom a sortir del local, impedint que es fes l'acte. El fet que a la porta de vidre trencada hi haguessin les empremtes digitals de quatre dels acusats, és una prova més que desmunta la petició de les defenses que argumenten que en, el pitjor dels casos, es consideri només un escrache i una falta.
El Fiscal en el seu al·legat ha recordat que, com han demostrat les proves pericials, no es cert que la majoria d'acusats no es coneguessin i haguessin anat allà espontàniament seguint una convocatòria de les xarxes socials, sinó que hores i minuts abans hi ha tràfic telefònic i de missatges entre els quinze, els quals més a més, segons el fiscal, pertanyen o col·laboraven amb els partits polítics d'extrema dreta que feia poc havien constituït La España en Marcha. Quan ha dit això s'ha produit un gran rebonbori a la sala, donat que ha citat els grups que la formaven i, per equivocació, s'ha referit a Falange Española de las JONS, quan la que formava part de La España en Marcha era La Falange-FE, enfrontada amb FE-JONS que té una línia política més moderada, cosa que fa, per exemple que FE-JONS els 12 d'octubre no es manifestí a Montjuïc amb els ultres, sinó a Plaça Catalunya amb els constitucionalistes de Societat Civil Catalana, el PP i Ciutadans.

DOS ANYS I MIG, I TRES I MIG MÉS DE PRESÓ PELS DELICTES D'ATEMPTAT, DANYS, COACCIONS I IMPEDIMENT DE FER ACTE PÚBLIC PELS QUE VAN AGREDIR A J.M. BOSCH I SANCHEZ LLIBRE, I VA LLENÇAR EL GAS
 
El Fiscal afegeix a dos dels ultres, dos delictes d'atemptat a l'autoritat. Un a Juan L. López, per agafar pels braços, empènyer, sacsejar i amenaçar a Josep M Bosch, delegat de la Generalitat a Madrid, demanant per ell una pena de dos anys i mig més de presó, que se sumarien als dos anys que demana per a tots. I per Jesús F. Fernández, que amb la cara tapada agredeix a Sànchez Llibre i tira el gas irritant, una segona pena de tres anys, sis mesos i un dia. 
El fiscal també demana multes de 22 mesos per a tots (és econòmica, no de presó), i a Pedro Chaparro una indemnització de 900 euros vers el càmera de TV3. 

Pel que fa a l'advocat de l'acusacio de TV3, Enric Estruch, s'ha sumat amb algúnes petites diferències en les multes i les faltes, a les conclusions i peticions del Fiscal. Estruch que ha fet un llarg al·legat de més d'una hora, que ha desesperat a alguns dels lletrats d'una banda i altra, ha deixat clar que no es jutgen idees, ha defensat la validesa de les imatges de vídeo per si els lletrats de les defenses en qüestionen l'anomenada "cadena de custòdia", es a dir que s'haguessin manipulat o torcejat. I en la previsió que les defenses pretenguessin anular els reconeixement dels implicats per part del Grup 30 de la policia, ha justificat que la Brigada d'Informació coneixi i tingui dades i telèfons de militants de grups extremistes d'un o altre sentit, alguns dels quals estaven fitxats o identificats per la seva militància ultra o vinculació a ultres del futbol, col·lectiu que també segueix l'anomenat Grup 30.
A les peticions del Fiscal, Estruch ha afegit també que es condemni per una falta a qui va agredir a l'estudiant de ciències polítiques, Oriol Fibla, que era entre el públic; s'ha referit a les escopinades que va fer a diverses persones l´única dona jutjada, Paula Mijares, i s'ha referit a un incident de la parella d'aquesta, Pedro Chaparro, amb la policia quan ja estava detingut.

LES ACUSACIONS DE CiU I LA GENERALITAT DEMANEN PENSES DE FINS 10 ANYS A LA MAJORIA, I DE 12 i 14 PELS QUE AGREDEIXEN A BOSCH I SÁNCHEZ LLIBRE
 Sense entrat a detallar les peticions dels advocats de les acusacions, Rafael Entrena pel grup parlamentari de CiU, i Francesc Claverol, per la Generalitat, apunto que aquests han elevat sensiblement les seves peticions de pena fins a 10, 12 i 14 anys, segons cada acusat. 
Accions que la Fiscalia inclou en el delicte desordres públics i atemptat a l'autoritat, els qualifiquen a part, com el d'impediment d'exercici de drets fonamentals en impedir que es fes l'acte. Ampliesn el delicte de danys i hi afegeixen el d'ultratge a la bandera catalana que és l'ensenya oficial d'una comunitat autònoma. 
L'advocat de la Generalitat ha especificat que el delicte d'atemptat a Sànchez Llibre l'imputa a tots quinze, donat que l'objectiu era entrar de manera violenta fins el fons de la sala i cap dels acusats va mostrar disconformitat quan se'l tira a terra i cap ultra l'ajuda a aixecar-se. En canvi l'agressió a Bosch, la imputa només a Juan L. López, donat que quan ell l'està escridasant a cau d'orella, i el sacseja, un membre del grup, el cap nacional de la Falange, Manuel Andrino, li diu que el deixi, cosa que fa. 

EL JUDICI ACABA DEMÀ AMB LES PETICIONS D'ABSOLUCIÓ DEL ADVOCATS QUE MANQUEN I L'ÚLTIMA PARAULA DELS ACUSATS
Després de les acusacions, ha fet el seu al·legat l'advocat de Pedro Chaparro i Paula Mijares de Democracia Nacional que ha demanat l'absolució o que, en el pitjor dels casos els fets siguin considerat una falta de desordres públics.
 El judici, que inicialment s'havia dit que acabaria avui, acabarà demà després que la resta d'advocats de la defensa exposin les seves conclusions demanant l'absolució o que es consideri només una falta, i que els acusats que ho desitgin intervinguin per dir l´última paraula. El fet que la meitat dels acusats només hagin estat presents el primer o segon dia, quan van ser cridats a declarar ha creat estranyesa entre els advocats de l'acusació que han preguntat a la presidenta del tribunal de la secció 30 de l'Audiència de Madrid, si aquest fet podia ser utilitzat després pels acusats per al·legar indefensió. Això ha motivat a la presidenta a dir als lletrats que comuniquin als seus clients que demà haurien de ser-hi.   

La meva valoració dels fets, al Periódico: "Molt més que un escrache"
Primera sessió del judici
Crònica de la segona sessió del judici
Anàlisis del judici i els fets al Trencadís de 8TV


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada