divendres, 18 de desembre del 2015

500 PERSONES ES MANIFESTEN A BARCELONA EN FAVOR DE L'OBERTURA DE FRONTERES I L'ACOLLIDA DE REFUGIATS I IMMIGRANTS



Imatge de manifestació
Unes 500 persones s'han mobilitzat aquesta tarda al centre de Barcelona sota el lema "Obriu les fronteres!" per a reivindicar l'acollida de les persones refugiades que fugen del conflicte de Síria, però també de molts altres conflictes al món, coincidint amb el Dia internacional del Migrant que se celebra avui i que ha donat lloc a diversos actes i debats aquesta setmana.   .
La manifestació  també ha reivindicat els drets i l'acollida, també, de les persones que es veuen obligades a marxar del seu país per qualsevol motiu: persecució política, per orientació sexual, per la guerra... però també per la violència econòmica, és a dir, la pobresa. 
S'ha reivindicat la complicada situació en la que es troben milers de persones a casa nostra per no tenir les papers. La crida l'han feta el Espacio del Inmigrante, Papers sense contracte, Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, SOS Racisme, Stop Mare Mortum, Tras la manta, Tanquem els CIEs i Unitat contra el feixisme i el racisme. 
L'acte ha començat a la plaça Sant Jaume amb una concentració i lectura del manifest i ha recorregut els carrers de Ferran, la Rambles, carrer d'Hospital i la Rambla del Raval fins a la plaça Jean Genet on hi ha hagut un concert amb Che Sudaka, Jordi Ginesta de Bonobos, la coral dels Iaioflautes, Rosa Sánchez i Dani Caracola. D’aquesta manera Barcelona s'ha sumat a la Jornada Internacional d’Acció Global contra el racisme i pels drets de les migrants, refugiades i desplaçades.

Més de 30.000 persones s'han comptabilitzat que han mort a les aigües del mar Mediterrani des de l’any 2000, prop de 3.500 ho han fet només en aquest 2015. Aquest mateix any, a Europa han arribat més de 430.000 refugiades. En el món n’hi ha prop de 60 milions i 232 milions (el 3,2% de la població mundial) no viu al país on va néixer. Ara mateix, però, arran de la guerra de Síria, ens trobem davant el major moviment de persones des de la II Guerra Mundial i els Estats europeus han demostrat no estar a l’alçada de la situació.

Les plataformes han elaborat un manifest unitari on reclamem una acció dels governs basada en els Drets Humans. Reclamem la lliure circulació de les persones, l’obertura de fronteres i la derogació de les lleis d’estrangeria que neguen a les persones migrants el dret a la ciutadania, a tenir els papers, a gaudir de la sanitat i a obtenir un habitatge i un treball dignes. Exigeixen que totes les persones, independentment dels motius que els han portat a marxar del seu país, puguin ser acollits amb dignitat a casa nostra i d’aquesta manera deixar de veure la migració com una vulneració de fronteres i ser conscients que és una crisi humanitària a la qual hem de donar resposta. Per últim, denuncien la manca d’implicació dels nostres govern, i per això, exigim la màxima implicació d’aquests en proporcionar una solució basada en la justícia global.

 D'altra banda aquest migdia Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i diverses associacions com Ibn Batuta o FedeLatina, han fet l'acte oficial del Dia del Migrant al Moll de la Fusta de Barcelona, en el que s'ha lamentat que el Govern espanyol no faciliti l'arribada de refugiats a Catalunya, com volen diversos ajuntaments. També hi ha estat present la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
 Miriam Hatibi, representant de la fundació Ibn Batuta, ha llegit un manifest amb què ha alertat del "drama humanitari" que viuen milions d'immigrants i refugiats arreu del món i ha demanat a la comunitat internacional que faci "tot el possible per frenar les guerres i la violència que comporta el fet que milers de persones abandonin les seves llars". La lectura ha precedit un minut de silenci per les víctimes de les migracions.
Imatge de l'acte del migdia al Moll de la Fusta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada