dimecres, 14 d’octubre del 2015

EL SINDICAT DE PERIODISTES, EL GRUP RAMON BARNILS, i L'ASSOCIACIÓ DE MITJANS (AMIC) DONEN SUPORT A JORDI BORRÀS FRONT LES CRIDES DE CHAPARRO (DN) A AGREDIR-LO.



 Jordi Borràs,expert en extrema dreta, cobreix des de fa anys els actes ultres
 

Pedro Chaparro a l'acte de Montjuïc

Després de la crida feta Pedro Chaparro, Vicepresident de Democracia Nacional, a l'acte ultra de dilluns a Montjuïc, de donar "un capón" i "una hòstia" al fotoperiodista Jordi Borràs, tant el Grup de Periodistes Ramon Barnils com el Sindicat de Periodistes de Catalunya, i l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), han fet comunicats de suport a Borràs i de condemna a les amenaces de l'extrema dreta a periodistes. 
Pedro Chaparro, que és un dels imputats per l'atac a Blanquerna, va començat el seu parlament a l'acte demanant que si algú veia per allà al fotoperiodista Jordi Borràs, al que va qualificar de "rata" li donés "un buen capón" o "una hòstia". Chaparro va culpar a Borràs de l'agressió que van patir uns simpatitzants de DN fa dos anys en acabar l'acte de Montjuïc. 
Borràs que va ser a l'inici de la manifestació a Plaça Espanya, va marxar al cap d'una estona després de rebre diversos insults, fet ja habitual. El que no és habitual és que des de la tribuna un orador faci un crida a agredir-lo.
Clica per veure vídeo de les amenaces

Casualment o no el grup espanyolista Somatemps, amb molts vincles personals a l'extrema dreta (MSR, PxC, Falange...) va publicar fa tres dies a la seva web un post contra Borràs, Bertran Cazorla i Quico Sallés, que diu que passen informació i fotos de "patriotes", i que estan finançats pel separatisme com a periodistes de Nació Digital. L'escrit mostra una gran desinformació donat que  Borràs i Sallés fa mig any que treballen al Món, digital que es la continuació de El Singular.
Cazorla va treballar fins fa dos anys i mig a l'Agència Catalana de Notícies i ara, al marge d'algunes col·laboracions a La Directa, treballa al departament de comunicació d'un partit polític. El Viceporesident de Somatemps, José Alsina ha fet també un twitt amb les fotos de Borràs, Sallés i Cazorla, advertint que cal evitar ser fotografiats per ells.


COMUNICAT DEL GRUP RAMON BARNILS
 El Grup de Periodistes Ramon Barnils rebutja i denuncia públicament les amenaces d’agressió del vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, al fotoperiodista i membre de l’entitat, Jordi Borràs.
El dirigent del partit ultradretà ha demanat avui als assistents de l’acte pel 12 d’octubre a Montjuïc que agredissin al fotoperiodista si el veien. Una societat democràtica no pot permetre que amenaces d’ultres a periodistes com aquesta quedin impunes. De fet, aquesta no és la primera vegada que Jordi Borràs és objecte d’insults i amenaces. L’any passat, en aquesta mateixa data, el GPRB ja va denunciar les coaccions que va rebre el fotoperiodista en exercici de la seva professió.
Des del Grup Barnils rebutgem, una vegada més, qualsevol intent de coaccionar l’exercici professional fent ús de la violència, ja sigui per mitjà de la força com per amenaces i intimidacions.
El GPRB se solidaritza amb Jordi Borràs i la seva tasca i l’anima a denunciar Pedro Chaparro, per al qual l’entitat li ofereix tot el seu suport. Així mateix, demanem a la Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació que actuï d’ofici contra aquest tipus d’amenaces que massa vegades queden impunes.

Barcelona, 12 d’octubre de 2015
 
Contra les amenaces de l'extrema dreta

El Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació condemna les amenaces contra el company Jordi Borràs pronunciades en la concentració de Montjuïc per commemorar el 12 d'octubre pel dirigent de Democracia Nacional Pedro Chaparro. Mentre intervenia a l'acte, Chaparro va demanar als assistents que si veien el Jordi, conegut per testimoniar en imatges les activitats de l'extrema dreta, l'agredissin.
Un cop més, des de la intolerància es reclama matar el missatger, atemptant així contra el dret constitucional a la informació, base de tota societat democràtica.
L'SPC dóna tot el suport a Jordi Borràs, en defensa seva i de la professió periodística, i a totes les iniciatives que s'emprenguin per acabar amb la impunitat de les amenaces contra les llibertats i contra el dret a la informació.
Barcelona, 13 d'octubre de 2015
Llegeix a la web del SPC 

L’AMIC rebutja i denuncia les greus amenaces de l’extrema dreta a Jordi Borràs 
L’Associació demana a la Fiscalia que actuï contra aquesta amenaça durant el 12 d’octubre al fotoperiodista i treballador d’un mitjà associat, Jordi Borràs

 L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) mostra el seu total rebuig als fets que es van produir el passat 12 d’octubre i denuncia les amenaces d’agressió del vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, al fotoperiodista Jordi Borràs, treballador del mitjà digital Mon.cat, membre de la nostra entitat.

Durant l’acte del 12 d’octubre a Montjuïc, el dirigent del partit ultradretà va demanar als assistents que agredissin al fotoperiodista Jordi Borràs, si el veien. Fets com aquest  considerem que són molt greus i inacceptables, ja que coaccionen i limiten la feina dels periodistes, fotògrafs i resta de professionals dels mitjans d’informació.

Por tot això, des de l’AMIC rebutgem qualsevol intent de coaccionar l’exercici professional fent ús de la violència, ens solidaritzem i ens posem al costat d’en Jordi Borràs i demanem a la Fiscalia que actuï contra aquest tipus d’amenaces que massa sovint queden impunes, i són del tot intolerables que passin en un país democràtic.
 Ves a la web d'AMIC
 

 Jordi Borràs a la presentació del seu llibre  gràfic Plus Ultra, el passat abril


1 comentari:

  1. Jordi Borràs actuó de mala fe propagando a los cuatro vientos que en la terraza de tal cafetería se encontraban unos fascistas (en realidad, unos patriotas), tentando a los antifascistas a que fueran a agredirlos, cosa que efectivamente ocurriría. Resulta comprensible la indignación de los demás patriotas y que aún dure.

    ResponElimina