dissabte, 29 d’agost del 2015

"SOM PROTAGONISTES DE L'AVENTURA MÉS GRAN DEL MÓN, ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA", DIU JUNQUERAS A L'ACTE D'AQUEST VESPRE A MOIÀ DE JUNTS PEL SÍ AMB LA VICEPRESIDENTA NEUS MUNTÉ.La Consellera i Vicepresidenta ha afirmat que les pensions estan garantides amb la independència


El líder d'ERC, Oriol Junqueras, i número 5 de la candidatura Junts pel Sí, ha afirmat aquesta tarda a Moià, que en aquests moments "fem la campanya més gran que es pot fer, fem l'aventura de les nostres vides, la lluita per la independència". El míting preelectoral, que s'ha fet a la Plaça Major, al que has assistit prop de 600 persones, també hi han intervingut l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i la Vicepresidenta i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté.
El primer en parlar ha estat Guiteras que ha volgut fer palès que gràcies a que ara que el Moianès és comarca, s'ha fet aquest acte amb la presència de les "primeres espases" de la política catalana com Junqueras i Munté. I ha fet esment a la tasca que ell ha desenvolupat aquests tres anys al Parlament, sobretot abordant la problemàtica de sectors com el camp i l'agricultura, i que ara aquests sectors també se'ls defensa lluitant per la independència.
 Tot seguit ha esta el torn de la Vicepresidenta, Portaveu i Consellera de Benestar i Família, Neus Munté, que ha dit que aquest candidatura és una eina per aconseguir la independència de Catalunya, "una independència que afavorirà a totes les persones, els seus drets i el seu benestar". I ha recalcat que en amb aquest procés "les pensions estan garantides", desmentint així les afirmacions que fan els contraris a la independència.
 
 Neus Munté
 
Per la seva banda Oriol Junqueras ha començat referint-se a Moià, on va néixer Rafael Casanova, Conseller en Cap durant la resistència de Barcelona del 1714, una resistència que era comandada pel militar Antonio Villarroel, nascut a Talavera de la Reina, fora de Catalunya, com també són nascuts fora de Catalunya, ells o els seus pares, la majoria de la població d'on ell és alcalde, Sant Vicenç dels Horts i que tenen com a llengua materna el castellà. I ha dit això per deixar clar "que el projecte independentista ho és per fer un país millor per tothom indistintament del seu origen". 
I en relació a les eleccions del 27 de setembre s'ha mostrat segur de la victòria de l'independentisme a les unes, però per ell la feina de veritat "serà guanyar la independència, fer la República Catalana". I en aquest sentit ha afirmat que ara els catalans "som protagonistes de l'aventura més gran del món, l'aventura més important que pot tenir una persona i un poble, aconseguir la independència". I tot seguit ha animat a sumar-se a la campanya de "Fes-te candidat" i participar en les properes mobilitzacions.
En acabar tant Junqueras com la Vicepresidenta Munté, s'han quedat una llarga estona a xerrar amb els assitents. S'ha de dir que a les cadires de la primeres files seien a una banda alcaldes i regidors d'ERC, com els de Moià, L'Estany o Collsuspina, i l'altra els alcaldes de CDC de Sant Quirze i Calders, així com les regidores de Moià i altres municipis, acompanyats pel diputat de CDC, David Bonvehí. Però, en canvi, no hi eren alcaldes d'altres formacions com els de Monsitrol o Castellterçol.
A l'esquerra de la foto, regidors, alcaldes de CDC de Calders i St Quirze i el diputat Bonvehí. A la de la dreta, els alcaldes d'ERC de Collsuspina i L'Estany, així com regidors i ex regidors d'ERC i ARA Moià.


Junqueres ha fet una exposició molt didàctica, com sempre!
   
 Informació de l'acte amb fotos meves a Manresainfo i El 9Nou

1 comentari: