diumenge, 23 d’agost del 2015

LES TANQUES NO ELS ATURARAN, publico anàlisis al Punt Avui sobre con Europa afronta la crisis dels refugiats que arriben a Grècia per mar



De l'actitud dels estats europeus en relació amb la crisi originada a les costes d'Itàlia i Grècia, amb l'arribada diària de milers de persones que fugen dels conflictes de Síria, l'Iraq, Líbia, l'Afganistan o Somàlia, i que tot seguit intenten accedir al territori de la Unió Europea (UE), es pot deduir que Europa no ha entès encara la diferència de la situació actual amb anteriors episodis d'arribada d'immigrants o refugiats.
Es rescaten a alta mar els refugiats, però després es posen totes les traves perquè surtin de Grècia i la seva absorció social a Europa. Des de començament d'any han arribat a les costes unes 260.000 persones, però no hem estat capaços ni de pactar el repartiment de 40.000 entre els socis de la Unió. I països com ara Hongria i Macedònia intenten blindar les fronteres per tal que no puguin passar. Europa no ha entès res, veient que sembla que els vulgui tractar com va fer fa una dècada amb els que arribaven a les Canàries, que s'obrien les aixetes de pas a la Península i dels avions de repatriació al Senegal o Mali, combinant-ho amb ajuts econòmics o comercials a aquests països i creant mecanismes per tal que uns pocs poguessin venir cap aquí legalment.
Fa dècades que hi ha conflictes al Pròxim Orient, al Sahel i a Somàlia. Però el que ha abocat tanta gent a fugir és la manca de perspectives de pau o d'una relativa localització de la guerra. Molts dels que arriben són refugiats palestins que feia dècades que eren a Síria, l'Iraq o Líbia. I l'actor principal de la situació actual és Estat Islàmic (EI) o Daesh i franquícies seves com ara Al Shabab a Somàlia i Boko Haram a Nigèria. Uns grups que, com hem vist, no fan presoners, excepte dones i nenes per utilitzar-les com a esclaves sexuals. I posar traves als que fugen i arriben a Grècia, Malta o Itàlia, l'únic que aconsegueix és afavorir noves màfies que ara tenen persones disposades a pagar o endeutar-se per tal de ser transportades clandestinament en un camió al Regne Unit, Alemanya o Noruega. Quan Europa diu que els 400.000 refugiats que arribaran aquest 2015 són inassumibles, sembla que oblida que, per exemple, l'Estat espanyol va estar rebent una mitjana de 600.000 immigrants a l'any entre el 2000 i el 2008. I la majoria entraven sense permís de treball com a turistes per Barajas o la Jonquera i, com ha passat en totes les migracions, inicialment eren acollits a casa de familiars o compatriotes.
Posant tanques no s'aturarà el flux a la UE. Una Europa que, encara que sigui d'una altra manera, també viu la mateixa guerra de la qual fugen els refugiats. Estat Islàmic també està en guerra amb nosaltres i l'atemptat al tren París-Amsterdam, fet per un marroquí que tornava de lluitar a Síria, és el penúltim acte de guerra en territori europeu. Només amb la derrota d'Estat Islàmic al Pròxim Orient s'aturarà el flux.

4 comentaris:

  1. Si supieras francés no tendrías las ideas que tienes tan favorables a la libertad de hacer islam en España, o a la no-libertad de opinar lo que se quiera sobre la verdad de la versión oficial sobre el Holocausto. Conocerías, por ejemplo, a Pierre Cassen o a Christine Tassin (y que de derechas o de catolicismo no tienen ni un pelo), o a Robert Faurisson (tampoco de derechas ni pronazi ni nada así), y tendrías más datos e ideas sobre las que poder reflexionar por ti mismo. http://youtu.be/7FoEy3joW5o Por cierto, ¿por qué no publicas mi mensaje de que pienso que te haces dictador si prohíbes que uno diga que no cree sea verdad lo de las cámaras de gas?

    ResponElimina
  2. ¡Ah, sí que lo publicaste!, el 23 d’agost de 2015, 7:01, en el artículo precedente.

    ResponElimina
  3. Desde luego que Christine Tassin no es católica ni de derechas. Porque una persona católica y verdaderamente de derechas siempre rechazará de manera radical el racismo, por ser un subproducto de la mentalidad progresista, además de una herejía. La Inquisición sí que sabría tratar con los nazis y con sus hermanos mellizos identitarios. De momento lo que deberíamos hacer los fascistas es expulsar y denunciar como enemiga a esta escoria extranjerizante que se ha infiltrado en nuestros movimientos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Respuesta a Barquero: Muy confuso tu mensaje, dices varias cosas y no se entiende qué quieres decir.

      Elimina