dijous, 9 de juliol del 2015

TORNA LA TENSIÒ A MOIÀ? SI SÓN CERTS ELS FETS DENUNCIATS AHIR PER CDC AL PLE SOBRE LA MANIPULACIÓ DEL REGISTRE D'ENTRADA I LA DESTRUCCIÓ D'UN EXPEDIENT, EL FET PODRIA TENIR CONSEQÜÈNCIES POLÍTIQUES I JUDICIALS, I SI SÓN FALSES S'HAURIA CALUMNIAT A L'EQUIP DE GOVERN

Imatge de l'alcalde Dionís Guiteras i dels regidors Clusella i Capdevila escoltant a Montse Girbau quan pregunta per la instància de constitució d'ARA Moià i la de petició d'un ajut desapareguda uns dies després.
Montse Girbau (a la dreta) preguntant a l'alcalde
(ACTUALITZAT! : Vull aclarir que vaig anar al ple a fer alguna foto i em va sorprendre el que es va dir per part de CDC. Després ho vaig posar a Face i twitter -com vaig fer dels diferents actes de campanya electoral o de la consulta del Moianès- i algun mitjà m'ha preguntat què havia passat, jo els hi he dit que parlessin amb ARA Moià i CDC, i m'han dit que agafarien alguna foto meva del blog, Facebook o twitter. Regió7 en l'edició digitalManresa Info, n'han informat aquesta tarda. Regió7 demà n'informarà amb més extensió demà a l'edició en paper)
----------------------------------------------------------- 

Tot i que semblava que la constitució de la nova comarca del Moianès seria plàcida, i que l'actual mandat de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, també ho seria, si fossin certs els fets denunciats per CDC al ple municipal d'ahir, el nou mandat i la constitució de la nova comarca pot veure's enterbolit per una sèrie de processos judicials i polítics de tristes consequències.
Així en el ple d'ahir, en el segon punt de l'ordre del dia, quan es donava compte de la constitució dels dos grups municipals (10 regidors ARA-Moià ERC i 3 CiU) la regidora de CDC, Montse Girbau va preguntar a l'alcalde si s'havia modificat o manipulat el registre d'entrada de l'ajuntament per poder incloure l'escrit de constitució del grup municipal d'ARA Moià, dins del termini de cinc dies hàbils després de la constitució del consistori, tal com prescriu l'article 24 del ROM (Reglament Municipal).
Tots els regidors poden consultar informàticament cada dia els escrits que han entrat al registre, i segons Girbau el dia 19 de juny, data en que acabava el termini, ARA Moià-ERC no havia passat encara pel registre de l'ajuntament l'escrit de formació del grup municipal. Però el dia 23, una instància de sol·licitud d'un ajut d'un ciutadà, l'expedient del qual es va tancar el dia 22, desestimant la petició, va "desaparéixer", passant el número de registre que se li havia adjudicat el dia 19, a un escrit de l'alcalde Dionís Guiteras, comunicant la creació del grup municipal. 
Davant d'aquesta possible irregularitat o falsificació de document públic els regidors de CDC van demanar l'expedient i van comprovar com aquell número de registre corresponia certament a la petició que es va desestimar i tancar (sembla que ja ho havia demanat anteriorment) el dia 22. I van demanar una auditoria o informe al programa informàtic que tramita els documents "Gestiona" sobre l'escrit d'aquest ciutadà i de l'expedient  pel que se li va desestimar, documents que van rebre. 
Així en el seguiment documental i informàtic quedaria clar, segons CDC de Moià, que després de "suprimir" aquests documents, es va atribuir el dia 23 de juny el seu número de registre amb data de 19 de juny a l'escrit de constitució d'ARA Moià-ERC signat per Dionís Guiteras i els altres nou regidors. I tot i que els regidors de CDC van poder fotocopiar aquesta instància del dia 19 demanant un ajut, el seu pdf es va esborrar o eliminar el dia 22 del sistema informàtic municipal.
Si es tractés d'un creuament d'expedients la manera de solventar-ho és fent una diligència d'esmena en la que es diu que a aquell número de registre hi correspon aquest o aquell escrit i no al que se li havia atribuït. El mateix passaria si fos una tramatitació duplicada d'una mateixa sol·licitud, que quan els funcionaris municipals se n'adonessis farien constar que s'anul·la l'escrit de tal registre d'entrada, però en cap cas s'atribuieix aquell número i data a un altre escrit presentat dies després. 
Davant la pregunta de la regidora Girbau ahir al ple, Guiteras va negar que ell hagués donat cap ordre de modificar el registre d'entrada i va negar haver fet destruir o esborrar cap instància lliurada al registre per un ciutadà i va dir que desconeixia què havia passat.
 En els punts posteriors del ple en que es votava els regidors de cada grup municipal que formarien part de comissions o organismes, CDC hi va votar en contra en considerar que el grup municipal d'ARA Moià no existia en no haver-se fet la instància en el termini establert, per la qual cosa els deu regidors de l'equip de govern són hores d'ara regidors no adscrits. 
 Darrera del que pot haver estat una manera barroera de solventar un despiste sobre els terminis, la cosa prodria complicar-se, donat que manipular un expedient, canviar número i data de registre i destruir un expedient, o registrar un document amb una data anterior i un número atorgat a l'escrit d'un ciutadà, podria ser un delicte de falsificació de document públic castigat amb tres anys de presó i inhabilitació que implicaria, de ser cert, aquell que va donar l'ordre, potser als funcionaris que ho van fer i en darrer terme a l'alcalde que és qui consta com a persona que lliure l'escrit en la modificació que es va fer al registre d'entrada.    
S'ha de dir que dos dels tres regidors de CDC havien format part el mandat passat del grup municipal d'Entesa, Joan M Navarro com a regidor, i Montse Girbau com a militant. A aquestes eleccions ni Entesa, ni el PSC, ni el PP ni la CUP van voler presentar-se.
 Els tres regidors de CDC van votar en contra d'aquells punts en que es nomenava els representants d'ARA Moià a les comissions i òrgans, donat que creuen que el grup no s'ha constituit legalment i són deu regidosr no adscrits

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada