dissabte, 4 de juliol del 2015

EL NOMENAMENT D'ARMENGOL COM A PRESIDENT, NO ACLAREIX QUI SERÀ EL NOU LÍDER DEL PLATAFORMA. PxC ASSUMEIX EL PROCÉS DE CONFLUÈNCIA AMB ESPAÑA2000. Absència d'Ordóñez, Francisoud, Fuentes, Montero i Martí a la nova executiva i hi ha hagut insults i escridassades

Tot i que fins fa uns dies, el regidor del Vendrell, August Armengol, havia repetit que no tenia cap interès en assumir la presidència de PxC, en el congrés que Plataforma per Catalunya ha celebrat avui a Mataró, Armengol ha estat proclamat com el nou president del partit. 
PxC tenia fins fa un any i mig, quan Anglada va ser destituït, un funcionament presidencialista. És a dir Anglada, com a president, era el màxim líder del partit, deixant molt poc espai pel Secretari General, Robert Hernando. En destituir a Anglada, el càrrec de president va ser ocupat per Xavier Simó, però el lideratge i la representació pública del partit va ser assumida totalment pel Secretari General, R Hernando que, tot i qüestionar-se per part de la militància la seva gestió, continuarà ara en el càrrec. Donat que Armengol argumentava que la seva dedicació professional a la medicina, tant en l'àmbit privat com públic, i el fet de presidir el grup municipal de PxC a l'ajuntament del Vendrell, li impedia assumir el màxim lideratge del partit, caldrà veure si la figura del president serà ara la principal cara visible i mediàtica del partit, com feia Anglada, o si es quedarà en un segon pla, deixant aquest paper al Secretari General, Robert Hernando.  
 
Intentarà Armengol assumir com a nou president, un protagonisme similar al que tenia Anglada, o deixarà que Hernando (foto de sota) continuï sent la imatge pública?
 


El congrés, en el que s'han donat moments de forta tensió amb escridassades i insults, hi han  assistit una cinquantena de militants, i s'ha celebrat després d'unes setmanes que el partit ha viscut una sensació de desconcert i desbandada, a causa de l'enfonsament electoral del 24 de maig, tant de PxC, com dels seus socis espanyol de Partido X La Libertad. En el congrés del Partido X la Libertad, celebrat a Madrid dissabte passat, es va acordar iniciar un procés de confluència amb España 2000, partit que ha tret molt bons resultats a la comunitat de Madrid i a partir d'octubre serà liderada pel regidor d'Alcalá, Rafa Ripoll. 
PxC també ha acordat sumar-se aquest procés de confluència dels partits ultres, identitaris-populistes o social-patriotes, en el que hi participarà PxL, PxC, Alternativa Municipal Española del Escorial (defensa el manteniment del caire franquista del Valle de los Caídos) i España 2000. Aquestes negociacions de cara a fer una nova sigla o federació no començaran de fet, fins després  que España 2000 faci el seu congrés a l'octubre. 
El nou Consell Executiu de PxC aprovat avui, no hi són dirigents de pes que sembla que haurien abandonat el partit o que han demanat quedar només com a militants de base. Així no en formen part els ex regidors i fins fa un mes portaveus del grups municipals de L'Hospitalet de Llobregat, Daniel Ordóñez -que abans de les municipals sonava com a possible nou Secretari General-, ni de Santa Coloma de Gramenet -Juan Gómez Montero-, ni de Sant Adrià del Besos, Menchu Martí. Tampoc hi són els ex regidors de Manresa, Albert Pericas i Sebastià Llort, ni l'ex Secretari General i home fort a Osona després de la destitució d'Anglada, Joan Carles Fuentes, ni el militant ultra històric, Carlos Francisoud. 

 El nou consell executiu de PxC aprovat avui és aquest: 
August Armengol (regidor del Vendrell), President.
 Xavier Simó, conseller assessor i tresoreria, 
Mònica Lora (regidora de Mataró) vicepresidenta i secretària d'afiliacions, 
Joan Garriga vicepresident i secretari jurídic, 
Robert Hernando (ex regidor d'Igualda) - Secretari General,
Sergi Fabri (regidor de Salt) Secretari d'Organització,
David Parada (exregidor de St Boi de Llobregat) - Secretari d'Acció Política, 
Jaime Padilla Secretari de Gestió Municipal, 
Josep Maria Enguix - Secretari de Comunicació
Vocals: Sergi Balcells, Albert Tafalla, Eduard Pallerola, Ignasi Mulleras, Joan Carrasco  (regidor del Vendrell), Francisco Pastor, Rafael Herrera, Siquem Cobacho, Carlos Oliva, Joaquín Díez, Judith Da Silva, Soledad Díaz, Pep Sort i Javier Hernández. Al setembre es nomenaran els delegats territorials.
PxC se suma al procès de negociacions amb España2000 que liderarà el regidor d'Alcalá de Henares, Rafa Ripoll. A la imatge parlant a la televisió irianiana-venezolana en castellà, HispanTV, com a expert en el Pròxim Orient

ANGLADA DENÚNCIA AL CONSELL EXECUTIU DE PxC PER CONTINUAR UTILITZANT L'ESLÒGAN "PRIMER ELS DE CASA" QUE ELL TÉ REGISTRAT
 Si ja resultava difícil fer un seguiment de totes  les denúncies creuades entre el regidor de Vic, Josep Anglada, i el seus excompanys de PxC, ara se n'ha afegit una més, donat que Anglada després de registrat com a pròpia la marca "Primer els de casa" i comunicar-ho a la direcció de PxC, els ha denunciat per continuar utilitzant una marca o eslògan del que ell és propietari.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada