dissabte, 21 de març del 2015

600 PERSONES ES MANIFESTEN A LA VERNEDA CONTRA EL RACISME I LA ISLAMOFÒBIA I PEL TANCAMENT DEL CASAL TRAMUNTANA


Unes sis-centes persones s'han manifestat aquesta tarda al barri de la Verneda de Barcelona en el marc del dia internacional contra el racisme i la islamofòbia, que s'han convocat manifestacions a prop d'un centenar de ciutats europees. A Barcelona s'ha fet a la Verneda per demanar també el tancament del neonazi, identitari o socialpatriota, Casal Tramuntana, que després d'estar més de dos anys al carrer Independència, es van traslladar aquest estiu al carrer Alcalá de Guadaira, prop la Rambla Guipúscoa, al mateix districte de Sant Martí i el Clot.   
La manifestació ha començat deu minuts abans de les sis de la tarda, i entre els manifestants hi havia representants, diputats i regidors d'ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i de nombroses entitats del barri. En arribar a uns cent cinquanta metres de la seu de Tramuntana, on hi havia un cordó de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, s'ha llegit un manifest denunciant el creixement de la islamofòbia i el racisme a Europa, continuant la manifestació fins el Centre Cultural Islàmic del Clot, on s'ha aturat per llegit un altre manifest, i ha acabat a la Farinera del Clot on s'han fet diversos parlaments i s'ha llegit el manifest general de campanya i un altre contra l'homofòbia.

Fotos agafada de twitter


(Fotos obtingudes de twitter)


MANIFEST DE L'ACTE A BARCELONA

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, espai format per més de 400 entitats de tota mena, convoca una manifestació a Barcelona aquest dissabte 21 de març, dins el marc de la jornada internacional contra el racisme.
Enguany, hi haurà més manifestacions que mai, a desenes de ciutats arreu d’Europa i més enllà. Es preveu que la protesta més important sigui la d’Atenes, d’on va sortir la crida per a aquesta jornada l’octubre passat, en una trobada internacional de moviments unitaris contra l’extrema dreta i la xenofòbia. A Londres, els moviments també porten mesos preparant la que tot indica que serà una manifestació important i diversa. Al llarg de les últimes setmanes, s’ha forjat un nou espai unitari a França contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia —per exemple, amb un acte massiu contra la islamofòbia el passat 6 de març a París— i hi ha una vintena de convocatòries a l’estat francès per al 21-M. Per últim, es destaca la manifestació central d’Alemanya, a Berlín, que s’emmarca dins les grans protestes dels últims mesos contra el moviment islamòfob, ple de feixistes, Pegida. Al final d’aquesta nota reproduïm la llista actual de convocatòries.
A Catalunya, la manifestació passarà pel districte de Sant Martí, on als lemes generals de la protesta s’afegeix la crida per al tancament del centre nazi, “Casal Tramuntana". Els moviments veïnals i socials del Clot el van fer fora del seu barri; ara el teixit social de la Verneda fa palès que no vol un local nazi allà, ni enlloc.
La manifestació de Barcelona forma part de la campanya que impulsa UCFR, amb moltes altres entitats, #StopIslamofòbia. També és un pas en la campanya per netejar els ajuntaments de feixistes a les eleccions municipals del proper maig.

Manifestació contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia #TanquemElTramuntana, Dissabte 21 de març, 17,30h

Rambla Guipúscoa/Carrer Cantàbria, Metro Sant Martí (L2), Barcelona.
Crida per la mani i per #StopIslamofòbia
Esdeveniment a Facebook


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada