divendres, 20 de febrer del 2015

JAUME FARRERONS TRENCA AMB ANGLADA PEL CONTROL DE PLATAFORMA DEMOCRÀTICA PER CATALUNYA. PDXC ANUNCIA EL SEU CONGRÉS PEL MARÇ,



Jaume Farrerons i Josep Anglada, fa dos anys a Vic

Jaume Farrerons, un dels fundadors de Plataforma x Catalunya, que després d'apartar-se del projecte va tornar-hi fa dos anys, i després va donar suport a Josep Anglada quan va ser destituït, sumant-se a la nova sigla Plataforma Democràtica x Catalunya (PDxC) i al corrent intern de PxC Refundació Democràtica que pretén que Anglada recuperi el control de PxC,  ha anunciat el seu trencament amb Josep Anglada a qui acusa de funcionar la marge del nou partit PDxC.

Segons Ferrerons,  "Josep Anglada i Rius està utilitzant la sigla de Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC) sense cap consentiment del seu Consell de Presidència, és a dir, de l’únic òrgan autoritzat estatutàriament per a adoptar decisions fins a la celebració de l’Assemblea Fundacional o I Congrés de PDxC. El Consell de Presidència resta format actualment per Joan Mensa (president), Roxana Heidenreich (secretària) i Marta Farrerons (tresorera). Sols aquestes tres persones poden, per majoria simple, segons estableix l’article 14.3 dels Estatuts, convocar l’òrgan sobirà del partit, però no ho han fet fins ara".

Aquesta versió ha estat desmentida des de la pàgina web el mateix Joan Mensa anuncia la pròxima celebració del congrés fundacional de PDxC . En el comunicat s'afirma que en aquest congrés que hi assistiran els fundadors del partit i militants del mateix, servirà per nombrar el primer Consell Executiu del partit i els càrrecs que ocuparan dintre d’aquest consell.
Segons el comunicat, "el congrés estarà presidit pel seu actual president, Joan Mensa Moreno, i comptarà amb la presència com invitat d’honor, del fundador i president històric de Plataforma per Catalunya Josep Anglada i Rius, icona del pensament identitari català i que darrerament ha patit un intent d’atemptat per part de lacres socials i ultradretanes." 

Per la seva banda Josep Anglada ha manifestat que no es vincularà orgànicament a PDxC mentre continuï als tribunals el litigi per recuperar la presidència de Plataforma X Catalunya, per la qual cosa es probable que es presenti a les eleccions municipals de maig a Vic sota la sigla de Plataforma Vigatana.


4 comentaris:

  1. Suposant que aquestes declaracions de Mensa no siguin una invenció de Josep Anglada, el president actual de PDxC necessita el vot dels altres dos membres del Consell de Presidència, perquè aquest és un òrgan col·legiat que funciona per majoria simple, sempre segons els estatuts vigents. D'altra banda, la ruptura de Jaume Farrerons no és pel "control" de PDxC, sinó per la negativa d'Anglada a fer públic el gir a l'esquerra nacional que manen els estatuts de PDxC. Evidentment, això no ho pot reconèixer vostè, per a vostè tot plegat és un conflicte personal dins de l'ultradreta catalana, no un conflicte ideològic entre ultres (Anglada i els seus) i catalanistes d'esquerra (Farrerons i els seus).

    ResponElimina
  2. Quien se ha peleado con todo el mundo es Anglada, no lo olvidemos. Por favor, nombren una persona que no haya terminado mal con Anglada. Examinen su historial judicial. Todos los secretarios generales, cargos intermedios, inmensa mayoría de afiliados de PxC... Está solo. Un Consejo Ejecutivo en pleno le expulsó siendo presidente y fundador. Caso único en la historia de un partido.

    ResponElimina
  3. El Sr. Farrerons no fue fundador ni cofundador de Plataforma per Catalunya (PxC) como Vd dice, con todos los respetos para Vd y para él.

    ResponElimina
  4. Ja veu que Jaume Farrerons tenia raó i no ha estat "desmentit". Qui resta desmentit és el que menteix o publica notícies sense contrastar la informació. Al capdavall, Anglada ha de renunciar a PDxC i no es celebra cap congrés del partit perquè aquest n'ha prescindit.

    ResponElimina