dimecres, 14 de gener del 2015

EL CONSIDERAT LÍDER DE L'ATAC D'STROIKA I TRES NOIES PACTEN UNA PENA DE 15 MESOS DE PRESÓ PER L'AGRESSIÓ D'UNS MILITANTS D'ERC A TERRASSA


Javier C. M. considerat pels Mossos d'Esquadra i fiscalia el líder del CUSOS (grup violent d'Ultras Sur de l'Espanyol) condemnat a 19 anys de presó per l'atac neonazi d'Stroika a Manresa, i tres dones també imputades, han acceptat la proposta de conformitat entre la defensa, fiscalia i l'acusació particular de ser condemnats a  15 mesos de presó per l'agressió del dia 1 d'agost de 2010 a dos militants de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) quan feien una pintada independentista a Terrassa. 

Per aquesta agressió, l'acusació particular demanava 20 mesos de presó per a ell i les tres noies  que també van participar en els fets. El judici s'anava a celebrar avui, però les parts han arribat a un acord pel que els quatre acusats accepten una pena de 15 mesos, que només complirà Javier C, ja empresonat i amb atecedents. El passat mes de juny, el dia que es va iniciar el judici pels fets d'Stroika, Javier C i els altres condemnats per l'atac de Manresa van rebutjar una proposta d'acord dels advocats amb fiscalia i acusació que implicava assumir la culpabilitat, i finalment alguns d'ells van ser condemnats a penes superiors de les que es van negociar mentre s'intentava el pacte de conformitat per evitar el judici.
L'agressió per la que accepten la condemna de 15 mesos va tenir lloc quan els dos militants de les JERC es dirigien a acabar un mural independentista al carrer Colom de Terrassa, a una rotonda propera a l'accés a l'autopista C-58. En arribar al lloc els dos joves independentistes van ser envoltats per Javier C i dues noies, que els van començar a increpar i Javier C M va donar un cop de puny a un dels militants, i el va ferir al llavi. Tot seguit van començar a perseguir-los i els van donar cops a l'esquena. Quan un dels agredits va aconseguir trucar a la policia amb el mòbil, Javier C. M. i les dues noies van pujar a un cotxe conduït per una tercera noia -també condemnada- que els esperava i van fugir.  El fet que un policia de paisà que va veure part dels fets va apuntar la matrícula, va facilitar la identificació i detenció dels autors. Una de les dones condemnada per aquesta agressió, va ser jutjada per la seva presumpta participació en l'atac d'Stroika com a informadora i tasques de suport, però va ser absolta.
 S'ha de dir que el cas Stroika encara no està tancat del tot, no només pels recursos dels condemnats demanant l'absolució o una pena de només dos anys, i pel recurs en sentit contrari de la fiscalia i acusacions, sinó que està pendent el judici per la presumpte extorsió que va fer un dels acusats absolt, i altres tres joves a diverses persones per pagar el advocats dels seus companys






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada