dimarts, 21 d’octubre del 2014

DEMÀ JUDICI DE FALTES A STEVE CEDAR D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME D'OSONA PER FER PROPAGANDA CONTRA EL PARTIT XENÒFOB INDEPENDENTISTA IDENTITARI "SOM CATALANS"

Dimecres 22 d'octubre de 2014
ACTUALITZAT, DIMECRES TARDA:
Aquest matí s'ha celebrat al Jutjat número 5 de Vic el judici de faltes per presumptes injúries contra Steve Cedar, denunciat pel regidor Sergi Hidalgo d'Esparreguera  (escollit per Plataforma X Catalunya) ara militant de   "SOM catalans". Hidalgo va denunciar el passat dissabte a Cedar per haver dit i portat cartells qualificant aquest grup de racista i feixista. 
Sorprenentment Hidalgo s'ha presentat al judici, sol, sense advocat i tampoc hi havia fiscal formulant acusació.  Cedar, en canvi, ha anat al jutjat acompanyat d'unes quaranta de persones que li han donat suport i s'han manifestat a la porta. 
Mentre Hidalgo s'ha refermat davant el jutge  en la seva denuncia d'haver estat injuriat, Cedar ha explicat perquè Unitat Contra el Feixisme i al Racisme considera a aquest grup racista, xenòfob i feixista, mentre l'advocat Toni Iborra ha demanat que se l'absolgui donat que l'acusat no ha fet res més que exercitar la llibertat d'expressió.    
Fotografia de la concentració davant dels jutjats
----------------------------------------------------------------------
Dimarts 21 d'octubre
Demà dimecres tindrà lloc un judici de faltes al Jutjat número 5 de Vic  contra el militant antifeixista Steve Cedar, denunciat pel regidor d'Esparreguera, Sergi Hidalgo, que va presentar-se a les eleccions per Plataforma per Catalunya, però ara milita al grup ultra-identitari-islamòfob-independentista SOM, que lidera l'ex candidata de PxC de Manlleu, Ester Gallego i l'ex secretari de Relacions Internacionals de PxC Enric Ravello. "SOM Catalans" és una de les tres formacions en que s'han repartit els que fa un any eren a PxC i té lemes com "Catalunya Catalana, ni espanyola, ni musulmana" o "Més independència, menys immigració". SOM nega ser xenòfobs o racistes i es defineixen com identitaris independentistes.
Fotografia dels fets motiu de la denúncia interposada pel regidor d'Esparreguera, al centre de la foto.
 

Els fets motiu de la denúncia van passar aquest dissabte dia 18 d'octubre, quan Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Osona van presentar-se a la Plaça de Vic on SOM Catalans estava repartint propaganda. UCFiR ho va fer amb la voluntat d'explicar a la població qui són realment SOM, la seva ideologia, "desemmascarar el seu missatge i fer evident la seva estratègia oportunista". Per UCFiR "SOM fa servir el discurs independentista, i s'aprofiten d'un sentiment polític arrelat en aquests temps, per cridar la atenció de la població i, acte seguit, vaticinen que a través de la independència podran construir un país només per als catalans -amb certes excepcions com alguns europeus i espanyols- que ja són assimilats i purs. Tota la resta de la humanitat que treballa i viu a Catalunya, que no són pocs, quedaria fora del seu concepte de País Català al qual volen catalans essencialment autèntics".
  
Guardant UCFiR una certa distància als militants de SOM, van voler explicar i denunciar d'una manera pacífica i tranquil·la la ideologia d'aquest grup considerat xenòfob-identitari. Llavors els membres de SOM van cridar a la Guàrdia Urbana i als Mossos d'Esquadra i van posar una denúncia contra Steve Cedar d'UCFiR, que ha rebut una citació per un judici de faltes ràpid per injúries que se celebrarà demà dimecres dia 22 d'octubre, a les 10 del mati al Jutjat nº 5 de Vic, "per una suposada participació en els fets següents:insultar dient feixista i nazi a un membre d´un altre partit polític".
Davant d'aquest judici UCFiR d'Osona ha convocat una concentració a les 9,30 del mati als jutjats, i ha manifestat que "UCFR-Osona, que reuneix a ciutadans i a partits polítics diferents amb representació a institucions públiques, té com a divisa ideològica i de treball polític el pacifisme. Mai, i es pot comprovar en els seus escrits i manifestacions, ha propiciat actituds que no siguin pacífiques. Caldria, naturalment, veure i analitzar el discurs i les actituds d'alguns membres de SOM perquè qualsevol es pugui fer una imatge del quina és realment la seva ideologia i el que pretenen amb la seva pràxis política".
SOM té el suport del partit Vlaams Belang flamenc de Filip Dewinter, que fins fa un any recolzava  i havia aportat diners a PxC. l Parlament flamenc. Pel 15 de novembre han anunciat un acte a Vic on hi serà algun diputat d'aquest partit. SOM Catalans té com a referent el moviment Nosaltres Sols, creat per Daniel Cardona el 1931  que es va apropar al pensement feixista i era xenòfob i supremacista vers la immigració andalusa.
He enviat tres mails a SOM i als seus dirigents per conèixer la seva versió, i l'Ester Gallego m'ha respost agraint l'interès, però m'ha dit que no feien declaracions sobre aquesta qüestió que està als tribunals, que és on es tractarà.    

Ester Gallego, dirigent de SOM catalans


Steve Cedar, dret a la imatge de més amunt, a un acte d'UCFiR amb representants, regidors i diputats de totes les forces polítiques de Vic, tret de PxC, el juliol de 2013

3 comentaris:

  1. ¿Cómo no se puede ser islamófobo? Aunque en realidad no existe una definición de esta palabra (cada cual la define como quiere o como le interesa), en cualquier caso tenemos los siguientes hechos:

    La doctrina del islam:
    Cristianos 60 Millones de muertos
    Budistas 10 Millones de muertos
    Hindus 80 Millones de muertos
    Africanos 120 Millones de muertos

    Véase: http://youtu.be/19JiZxVtizQ

    ResponElimina
  2. El seu article és un " corta i pega" del que diu UCFR, gaire imparcial no ho ès, no.

    ResponElimina
  3. He enviat tres correus a SOM i als seus líders demanat la seva versió dels fets i m'han contestat que no feien declaracions. Així que no puc afegir cap altre punt de vista!

    ResponElimina