dimarts, 2 de setembre del 2014

PxC DE SALT DIFON UN FALS TUIT AMB UNA FOTO DE LA BANDERA DE L'ESTAT ISLÀMIC A SALT, I HO ATRIBUEIX A UN COMPTE INACTIU DES DE 2010

Plataforma per Catalunya de Salt ha difós avui en el seu Facebook una suposada imatge de twitter d'una bandera de l'Estat Islàmic sota el rètol d'entrada al municipi de Salt a la carretera de Bescanó, a Montfullà, amb el  text "L'Estat Islàmic. Roman i s'expandeix". Hores més tard PxC ha fet un comunicat sobre aquest suposat tuit, demanant que es freni la construcció de mesquites.
En la imatge que han difós, utilitzen  elements del compte Commander Khattab @BlackFlagNews de caire gihadista, inactiu des de fa dos mesos, però la imatge que han difós mitjantçant una suposada captura de pantalla, s'atribueix al compte @Blackflag d'un tal Cooper Crowell, inactiu des de juny de 2010. 

Com twitter no permet dos comptes iguals, i l'únic Blackflag que existeix és el de Cooper Crowell -el fet que una lletra aparegui en majúscula no el canvia-, tot sembla indicar que es tracta d'un muntatge creat, probablement, pels que l'han difós. He enviat diversos correus als mails i facebooks de  la regidora Maria Osuna, a PxC de Salt, a les Joventuts Identitàries, a Sergio Concepción, al compte de correu de premsa i comunicació de PxC i al Secretari d'Organització i no he rebut resposta ni aclariment ni de l'enllaç, ni del compte de twitter on ells haurien trobat la foto. Sergio Conce té una imatge incrustada (clica) amb algunes diferències: La data i hora. Serà ell el que l'ha "obtingut" primer?

PxC van dir que després de la destitució d'Anglada canviarien de maneres de fer. Doncs si es confirma que estan difonent un fals tuït, estarien utilitzant les mateixes estratègies de les que es van servir sovint quan Anglada era el líder.  
Aquests dies els telenotícies han mostrat com a algunes ciutats del món simpatitzants de l'Estat Islàmic feien fotos del rètol de la ciutat o del seu monument amb la bandera negra d'aquest grup. Ara algú ha fet la foto de la bandera o un fotoshop amb el símbol de l'EI sota el rètol de Salt i ho atribueix a un compte inactiu des de 2010, que té un nom que coincideix amb la part inicial d'un altre gihadista, també inactiu, del que agafen la foto del Commander Khattab.
La policia local de Salt ha fet un comunicat (clica) dient que investigen l'autoria d'aquesta imatge  en el que ja anuncia que "una de les línies d'investigació apunta a que la imatge  que mostra la bandera a l’entrada de Salt des de Bescanó- va ser col.locada per elements xenòfobs que busquen alterar la convivència al municipi".


Suposat twit trobat per PxC de Salt en el compte @BlackFlag de Commander Khattab. 


Compte @BlackFlagNews, de Commander Khattab,(clica)  inactiu des de juliol, de qui s'ha agafat la foto del gihadista i  nom del compte del que s'ha tret "News".

Únic compte de Twitter amb el nom @BlackFlag, inactiu des de 2010 de qui han agafat en nom del compte els qui ha fet el presumpte muntatge. 

Twit fet avui a les 13.48 pel dirigent de PxC de Salt, Sergio Conce (pción), amb una captura de pantalla del suposat twit gihadista on a sota s'hi veu la part superior de la data i hora, que sembla ser 03/09/14 a les  08.42. Així ell té una captura de pantalla més gran. D'on la tret? 

1 comentari:

  1. El paquistaní Imran Firasat puede ser deportado a Pakistán en cualquier momento después de que el gobierno español le ha revocado la concesión de asilo político. El motivo de la revocación es que ha realizado un documental titulado The inocente Prophet (El profeta inocente) donde critica a Mahoma y a la religión musulmana. Un documental que el gobierno de Mariano Rajoy considera "altamente preocupante" por el "riesgo real" de ataques terroristas contra España. Por este motivo, se dispone a castigar a Imram Firasat entregándolo a sus verdugos en vez de defender su derecho a la libertad de expresión.

    Por haber apostatado de la religión musulmana y vivir con una mujer budista fue detenido, torturado, y su mujer violada, por la policía en Pakistán. Mataron a su padre y le quemaron la casa. Por eso huyó de su país y obtuvo el asilo político en España.

    «Más que una religión, el Islam es un castigo», sentencia Imran con fimeza. «Pero no toda la gente en Pakistán es mala, ni todos los musulmanes lo son. Mi padre, al que mataron por mi culpa, era un hombre bueno. Pero Pakistán lleva un retraso de doscientos años respecto al resto del mundo, es una sociedad islámica estricta donde nadie puede hacer nada libremente. Antes de comenzar algo, debemos pensar cuidadosamente en la reacción de la gente. Y mantener relaciones prematrimoniales supone un delito castigado con el apedreamiento hasta la muerte», explica. Imran pidió a Jenny que se convirtiera al islam para poder casarse con ella, tal y como dicta la ley islámica. Pero Jenny ha visto morir a sus padres y a su primer marido a manos de los musulmanes indonesios. Convertirse al islam era superior a sus fuerzas, así que comenzaron a vivir juntos en casa de Imran, en espera de una solución. Pero los vecinos no lo permitieron.

    A Imran fueron a buscarlo a casa y lo llevaron a la comisaría, donde le pegaron y le cortaron el pulgar de la mano izquierda en señal de castigo. A Jenny la encerraron en una habitación y la violaron varios policías. «Me dijeron que si yo podía dormir con ella sin estar casados, por qué no iban ellos a poder acostarse con ella», recuerda. Mataron a su padre en represalia y a ellos les quemaron la casa. Se salvaron saltando, con su hijo pequeño en brazos, por la ventana trasera. «Reniego del islam -afirma-, reniego de una religión que coarta mi libertad y mis derechos, que no entiende lo que es el amor, y además es hipócrita. ¿Por qué Mahoma se pudo casar once veces, y una de ellas con una niña, y a mi no me permiten hacerlo una con mi amor verdadero, solo porque la mujer a la que adoro es budista?», se pregunta.

    Amenazas. «Si vuelvo, me condenarán por blasfemo. Me dicen que insulto al Profeta porque digo que se le permitieron cosas que el Islam no permite. Eso no es insultar, eso es decir la verdad. Pero los islamistas no tienen capacidad para soportar la verdad», asegura. «Estoy recibiendo amenazas de muerte por las críticas al islam que hago en los medios de comunicación. Son llamadas telefónicas imposibles de localizar, porque las hacen desde cabinas. La última fue el pasado 3 de marzo», recuerda [la entrevista es del 2010]. «No tengo miedo por mí, sino por mi familia», afirma Imran. «Si tengo que volver a Paquistán, sé que estoy en la lista negra. Me detendrán en el aeropuerto e iré a la cárcel. Jenny tendría que ir a Indonesia; mi hijo ingresará en un centro para menores en España. Al menos para la niña hemos conseguido la nacionalidad española…».

    ResponElimina