dimecres, 10 de setembre del 2014

PLATAFORMA PER CATALUNYA, MOVIMIENTO SOCIAL REPUBLICANO I LA SEVA ESCISSIÓ "SOBERANÍA Y LIBERTAD" CONVOQUEN A TARRAGONA. "SOM CATALANS" considera poc independentista la Via, i Anglada i la seva PDxC rebutja la Via i l'acte unionista

Demà 11 de setembre, més a més de l'acte ultra de La España en Marcha a les 12 al Raval, que a la tarda es manifestarà a Madrid davant de Blanquerna, altres grups d'ultradreta participen en actes en un o altre sentit. Com es laborable fora de Catalunya, els que es manifestaran al Raval seran menys que el passat 12 d'octubre a Montjuïc.

Tot i que Societat Civil Catalana, que convoca l'acte unionista i anti consulta de Tarragona, va fer un comunicat dient que rebutjaven la presència al seu acte "de qualsevol persona o organització de dubtosa reputació democràtica o d'ideologia xenòfoba", tant Plataforma X Catalunya, que va respondre confirmant la seva assistència, com el Movimiento Social Republicano (MSR)la seva escissió Soberanía y Libertad, formada pels dirigents i militants del MSR que han marxat, convoquen des de les seves webs i xarxes socials  a l'acte unionista de Tarragona. També hi aniran membres del Casal Tramuntana. 
  
PxC va respondre a les acusacions o insinuacions per part de SCC de ser ultra o xenòfoba, dient que "PxC no només no és un partit xenòfob, sinó que a més, sempre ha condemnat la violència, la xenofòbia i el racisme. Plataforma està en contra del fenomen de la immigració massiva que ha proliferat en els últims anys per l'interès inequívoc de la dreta liberal i l'esquerra mundialista, però mai en contra de les persones". Així mateix afegia que "que diverses persones que formen part de l'organització de Societat Civil Catalana s'han posat en contacte amb la nostra direcció estranyades per aquest mal entès i manifestant, com així ha estat, que el nom de PxC no apareix enlloc del comunicat de SCC i que per tant ha estat un mala interpretació d'alguns mitjans de comunicació".
Pel que fa al MSR diu que hi anirà "fidel al seu esperit de promoure a Catalunya una resposta civil unitària front als interessos separatistes, crida als seus militants i simpatitzants a participar el proper 11 de Setembre a l’acte que es celebrarà a Tarragona organitzat per Societat Civil Catalana. En aquests temps obscurs, en que l’independentisme promou l’odi contra aquells que es senten catalans i espanyols, el poble català ha de respondre unitàriament alçant els seus símbols -la senyera i la bandera rojigualda- sense interessos partidistes.Recuperem el seny, recuperem la senyera."

Jordi de La Fuente, portaveu del MSR, tallant una estelada

Soberanía y Libertad, liderada pel, fins fa dos mesos, Secretari General del MSR, Juan Antonio Llopart, a més de convocar a l'acte de Tarragona, "demana que la celebració d'aquest no es converteixi en un desfile de líders polítics amb afany partidista, i que les banderes d'Espanya i Catalunya anul·lin tot partidisme, responent al desig unitari de molts catalans de reivindicar la unitat d'Espanya"   



També hi ha convocada la manifestació 

"SOM CATALANS" DE RAVELLO I GALLEGO RECOLZEN LA VIA CATALANA, PERÒ LAMENTA QUE NO SIGUI PER LA INDEPENDÈNCIA, SINÓ PEL DRET A DECIDIR

D'altra banda SOM CATALANS grup impulsat per l'ex secretari de Relacions Internacionals de PxC, Enric Ravello, i la candidata de PxC de Manlleu, Ester Gallego, d'ideologia independentista (Catalunya catalana, ni espanyola ni musulmana), seran presents a l'ofrena floral a Rafel Casanova  i donen  suport a la V de demà a Barcelona, tot i que lamenten que sigui pel dret a decidir enlloc de per la independència.  Així diuen que:
"SOM Catalans dóna suport a qualsevol demostració pública que reafirmi la voluntat del poble català de decidir el seu propi destí. Ens congratulem de les manifestacions celebrades aquests dos últims anys en què el nivell de mobilització, d'organització i d'implicació popular han deixat clar quina és la voluntat col·lectiva majoritària de Catalunya: la independència. Desitgem que qualsevol acte col·lectiu català serveixi per demostrar que no anem a cessar en el nostre interés i que no acceptarem que Espanya- a través de les seves institucions- ens negui una cosa a la que tenim dret com a poble lliure: triar el nostre futur.

No obstant això, les circumstàncies actuals i el caire de la manifestació d'aquest any en la qual ja no demana la independència sinó el "dret a votar", ens agradaria fer unes preguntes que, creiem, haurien de ser aclarides a tots els catalans, en un exercici de responsabilitat per part dels organitzadors"



ANGLADA I PLATAFORMA DEMOCRÀTICA PER CATALUNYA REBUTGEN PER ESPANYOLISTA L'ACTE DE TARRAFONA I LA VIA PER INDEPENDENTISTA

Pel que fa a Josep Anglada i la seva Plataforma Democràtica X Catalunya, que agrupa a més del fundador de PxC, regidors d'Osona, Maresme i Comarques Gironines i ex militants de PxC, que a la vegada continuen teòricament dins PxC com a corrent de Refundàció Democràtica, ha fet un comunicat dient que aniran a l'ofrena floral de Rafel Casanova a Barcelona, a la vegada que rebutgen participar tant a l'acte de Tarragona com al de la Via a Barcelona:
"Plataforma Democràtica de Catalunya (PDxC) no assistirà als actes de Societat Civil Catalana convocats a Tarragona per a la Diada Nacional de Catalunya, perquè considera que aquest projecte (SCC) ha esdevingut un mer instrument polític propagandístic del Partit Popular i de C’s (formacions “no nacionalistes”) incompatible amb el sentiment patriòtic i democràtic que impregna una part substancial de la societat catalana real.

La Plataforma Democràtica per Catalunya sí participarà, en canvi, en els actes institucionals tradicionals d’homenatge a Rafael de Casanova el proper 11 de setembre, representada per Josep Anglada i Rius. El fundador i president legítim de Plataforma per Catalunya no és tècnicament membre de PDxC perquè ha engegat fa mesos un procés judicial denunciant la seva destitució i expulsió il•legals de PxC, però ha estat invitat a dipositar l’ofrena floral a títol personal per motius honorífics.

Plataforma Democràtica per Catalunya és a hores d’ara sols el darrer esglaó dins del procés de refundació democràtica de PxC i, per tant, no pot actuar quant a subjecte polític jurídicament legitimat fins a la clausura del Congrés Assembleari Extraordinari de PxC convocat per al proper 26 d’octubre a Barcelona. Tanmateix, sí pot marcar una línia política inequívocament catalanista que forma part dels seus postulats fundacionals, essencials i irrenunciables.
Tant el Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC com PDxC recolzen el dret a decidir, en el benentès que sempre ho faran dintre de la legalitat i en el marc del generalitzat moviment de regeneració democràtica que afecta actualment les institucions i els partits polítics. Les organitzacions signants del present comunicat de premsa estenen el dret a decidir a tots els àmbits socials, sense excepció: sanitat, educació, prestacions socials, sobirania... També a la política d’immigració, cosa que no poden afirmar partits suposadament assemblearis com ara les CUP ni, molt menys, el grupuscle ultradretanista anticatalà encapçalat per l’usurpador Robert Hernando i els seus sequaços.

Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC)
Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC
Barcelona, 9 de setembre de 2014"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada