dilluns, 22 de setembre del 2014

MARIA OSUNA DEIXA PxC I ES DISSOL EL GRUP MUNICIPAL A SALT. La regidora serà cap de llista de PDxC de Josep Anglada i denuncia les vinculacions amb Alba Daurada de 5 joves de PxC

(ACTUALITZAT, 2-12-14: María Osuna marxa a viure a Extremadura, però no renuncia a l'acta de regidora)

Aquest vespre s'ha fet efectiu en el Ple Municipal de Salt la dissolució del grup municipal de PxC  en abandonar PxC Maria Osuna i passar a no adscrita, l'única dels tres regidors obtinguts el 2011 que continuava al partit. 
Osuna ja va assistir el juny passat a una trobada de militants i regidors de PxC disconformes amb la destitució del seu president Josep Anglada. Els altres dos regidors que va obtenir PxC, Carles Bonet i Juana Dolores Martínez,  van passar a no adscrits l'agost de 2011 a causa de la polèmica pel fet que tots dos tenien parella de color d'origen estranger (dominicà i camerunès). Maria Osuna encapçalarà el proper mes de maig la candidatura de Plataforma Democràtica X Catalunya, sigla sota la que s'agrupen ara Josep Anglada i els regidors i militants discrepants amb la destitució del fundador de PxC.  Osuna no ha fet cap referència al fals tuït difós per PxC de Salt fa tres setmanes, amb la foto d'una bandera de l'Estat islàmic a l'entrada del municipi.

Al Ple, al que ha assistit Josep Anglada, acompanyat de la regidora vigatana, Marta Riera (també expulsada de PxC) i d'altres militants, que seien a primera fila, a la banda dreta, mentre a la banda esquerra seien Sergi Fabri, Sergi Concepción, i altres militants de PxC de Salt fidels a la nova direcció la qual ja ha anunciat que Fabri serà el proper cap de llista. 

 Anglada i Riera a l'esquerra, acompanyats d'altres militants de PDxC, i Sergi Concepción i Sergi Fabri, ara líders locals de PxC, a lam dreta

Osuna en el punt de donar compte del seu pas a no adscrita ha llegit un escrit explicant els tres motius pels que deixava PxC. Ha qualificat "d'usrupadors" als membres de la direcció que van destituir Anglada el passat 8 de febrer "únic president legítim de PxC" al qui "li han donat un tractament infame" i ha manifestat les seves discrepàncies amb cinc membres de les Joventuts de PxC de Salt -tres dels quals eren a la sala- per les seves vinculacions amb el partit d'extrema dreta grec Alba Daurada, de la que ha recalcat "que els seus líder són a la presó per violents". Osuna també ha denunciat el funcionament de l'actual direcció que ha qualificat com a clan familiar, i ha denunciat que pensen fer la llista de PxC de les municipals amb familiars i amics. Tot i que uns i altres estaven a prop, no s'ha viscut tensió en cap moment a diferència de quan van deixar PxC Bonet i Martínez fa tres anys.
Maria Osuna llegint el seu escrit justificant la seva marxa de PxC
Juana D Martínez i Carles Bonet, regidors no adscrits ex PxC des de fa tres anys, al Ple d'avui

El Ple ha anul·lat l'acord i el projecte de construcció d'un centre cívic en unes parcel·les que hi ha a la confluència entre els carrers Pere Gallostra i Àngel Guimerà, al barri centre al costat de l'Ajuntament. En canvi fa una una previsió d'inversió amb fons del programa de continuïtat Salt-70 per a l'adequació de l'antic Tramuntana, al barri del Veïnat. Aquesta anul·lació del projecte de fer el Centre Cívic i el retorn dels terrenys als propietaris a qui s'havia d'expropiar, ha motivat un creuament de retrets entre l'exalcaldessa socialista, Iolanda Pineda, i l'alcalde de CiU, Jaume Torramadé.

ANGLADA I RIERA VOTEN A VIC LA MOCIO EN SUPORT DE LA CONSULTA DEL 9-N

D'altra banda aquest migdia s'ha celebrat un pla municipal extraordinari a Vic per votar la moció de suport a la consulta del 9 de novembre. Mentre els regidors que continuen a PxC hi han votat en contra, en coherència amb la postura unionista i anti consulta de Plataforma, Josep Anglada i Marta Riera han sorprès votant a favor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada