diumenge, 21 de setembre del 2014

LA ESPAÑA EN MARCHA (FALANGE, ALIANZA NACIONAL, NPE I MCE), DEMOCRACIA NACIONAL, FRENTE X ESPAÑA I DIVISIÓN EUROPA CONVOQUEN ACTE UNITARI EL 12-O A MONTJUÏC

 

Després del fracàs de participació a la manifestació ultra de l'Onze de Setembre a Barcelona, bona part de la ultradreta torna a unir-se per l'acte del proper 12 d'octubre a Montjuïc. L'any passat va ser convocat per La España en Marcha, formada per Alianza Nacional (AN), Nudo Patriota Español, Movimiento Católico Español-Acción Juvenil Española i Democracia Nacional (DN), però Democracia Nacional va trencar amb La España en Marcha poc després, i es va presentar a les eleccions europees per separat. I el resultat electoral va ser desastrós per a tots ells.
De fet, un dels motius del fracàs de la manifestació ultra del passat 11 de setembre al Raval va ser que no hi participés DN, que és el grup que havia aportat més militants i simpatitzants locals a l'acte de fa un any de La España en Marcha a Montjuïc. 
Ara, malgrat les rivalitats personals entre els líders dels grups i els plantejaments sobre la bandera espanyola (si s'ha de portar sense cap escut o s'ha d´exibir i reivindicar l'àguila franquista), sigui pel convenciment que separats s'abocarien a la marginalitat, sigui pel moment que es viu a Catalunya amb la convocatòria de la consulta del 9-N, s'han tornat a unir, sumant-s'hi fins i tot grups que no van convocar l'any passat.   
Així sota el lema de "12 de octubre, dia nacional de España. 1492-2014, 522 luchando por España" convoquen un acte a la Plaça Sant Jordi -de moment sense manifestació prèvia- Democracia Nacional, La España en Marcha, Frente X España  i la poc coneguda División Europa.

S'ha de dir que el president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i el Jefe Nacional de La Falange (FE), Manuel Andrino, estan imputats pel Jutjats n 26 de Barcelona per les declaracions que van fer fa un any a Montjuïc.  A Peña se li ha ampliat la imputació per declarar que es passava les diligències del Fical de Delicte d'Odi i Discriminació "por el Arco de Triunfo" i per la crida o defensa de la lluita armada al programa Sense Ficció de TV3. 

El Casal Tramuntana, Somatemps, Movimiento Social Republicano, Soberanía y Libertad i PxC se suposa que aniran a l'acte constitucionalista de Societat Civil Catalana a l'Arc del Triomf on hi serà el PP i Ciutadans. No està clar si España 2000, amb presència al País Valencià i Alcalà de Henares farà o se sumarà a algun acte a Barcelona.
 Foto de la manifestació prèvia a l'acte de l'any passat a Montjuïc

La España en Marcha farà el proper dissabte prop de Madrid, per segon any consecutiu, una capea (torejar vaquillas) on es cremaran estelades (informació sobre la capea de 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada