diumenge, 28 de setembre del 2014

EL PARTIDO POR LA LIBERTAD DE J M RUIZ PUERTA FARÀ DISSABTE EL 2n CONGRÉS AMB FORTA PRESÈNCIA DE PxC PENSANT EN LES MUNICIPALS

El Partido X La Libertad (PxL), que lidera l'advocat, José María Ruiz Puerta (ex president de la nazi CEDADE i advocat de Manos Limpias contra Garzón per la investigació de crims dels franquisme) celebrarà dissabte 4 d'octubre el seu segon Congrés  a Madrid sota el lema "Por la identidad de España".  
Després d'ajudar econòmica i materialment durant dos anys a PxC, PxL es va presentar amb el nom de Plataforma X La Libertad a Torrejón de Ardoz el juny de 2012. Però al cap d'un temps, potser per la necessitat de marcar distàncies amb Josep Anglada, que per les seves sortides de to i altres fets havia decepcionat al grup de José María Ruiz, va canviar de nom pel de Partido X La Libertad, fent fent el primer congrés l'abril de 2013 al municipi madrileny de Coslada, en el que Josep Anglada no hi va ser convidat.   En aquell primer congrés sí que hi va assistir el regidor del Vendrell, August Armengol, i David Parada, de Sant Boi.  El Congrés va nomenar a l'ex militant de Democracia Nacional, José Ramón Hernández, Secretari General, i a J M Ruiz Puerta, president. Eduardo Arroyo és el Vicrepresident.
Des de llavors va fer actes a diversos municipis madrilenys -sobretot al Corredor de Henares i la Sierra, amb poca assistència de públic. Així, a l'acte que van fer el 23 de març a Torrejon de Ardoz, hi va assistir menys gent que la que va anar  a l'acte amb Josep Anglada el 30 de juny de fa dos anys. També ha creat  grups a Andalusia, liderats per Ángel Bordas de Foro Sevilla Nuestra, i va decidir no participar a les eleccions europees. L´únic regidor que té és Itziar Riesgo del municipi madrileny de Galapagar, que es va presentar per Iniciativa Habitable, però mantenen molt bones relacions amb el regidor d'España 2000, Rafa Ripoll.


Després de les eleccions europees hi van entrar diverses persones que es van presentar en altres llistes o es van mantenir la marge en veure la forta divisió de l'ultradreta. Aquest és el cas del que serà candidat al municipi madrileny de San Sebastián de los Reyes, Guillermo Rocafort que va liderar la candidatura a les europees, finalment no presentada, d'UNIDAD.
UNIDAD va intentar aglutinar a diferents grups socialpatriotes identitaris, centrant-se en la unitat d'Espanya i el rebuig a les polítiques econòmiques de Brussel·les i es distanciava d'altres candidatures com La España en Marcha donat que no reivindicaven el franquisme ni posaven l'aguila franquista a la badera, ni tampoc compartien el discurs ultracatòlic que el gendre de Blas Piñar, Rafael López Diéguez d'Alternativa Española i Impulso Social, contraria a l'avortament en tots els casos, que es va imposar a totes les candidatures, fins i tot a VOX.  
Rocafort i els que es van implicar a UNIDAD, en no aconseguir sumar al projecte a les persones i grups que desitjaven, i davant la divisió de candidatures finalment no es van presentar. Ara ell se suma a PxL.
També ha entrat a PxL Yolanda Couceiro Morín, editora de Minuto Digital, que va entrar a VOX i l'any 2010 va donar suport a PxC i Anglada i després va anar amb Pablo Barranco (ex secretari general de PxC) a Vía Democrática. Couceiro Morín serà cap de llista de Portugalete. 
L'únic regidor que té PxL és la de Galapagar, que es va presentar amb la llista de Iniciativa Habitable. 
PxL creu que perduda l'oportunitat de les eleccions europees en que l'ultradreta i els grups idnetitaris euroescèptics i "anti casta" van treure molts bons resultats a la majoria de països, és ara a les municipals on aquest espai pot arrelar a l'Estat espanyol. És una evidència que aquest espai "anti casta" el podria monopolitazar Podemos, com s'està veient a certs llocs de Catalunya que persones que van votar o donar suport a PxC han anat xerrades i actes del partit de Pablo Iglesias.


José María Ruiz Puerta 


PxC, SÍ PARTICIPA AL CONGRÉS DE PxL
 Plataforma X Catalunya que es considera grup germà de PxL, participarà al congrés de Madrid amb 21 regidors.  Així hi seràn, entre d'altres, el vicepresident August Armengol i el secretari general Robert Hernando. Els regidors Alberto Delgado de Viladecans, Daniel Ordoñez de l'Hopitalet de Llobregat, Anabel Nieto del Vendrell, Ignasi Mulleras d'Olot, Josep Maria Soldevila de Torelló, Sergi Balcells de Vilanova del Camí, Araceli Bundó del Vendrell, Albert Pericas de Manresa, José Real de Sant Boi de Llobregat, Siquem Corbacho de Polinyà, Rafael Herrera de Santa Perpètua de Mogoda, Germán Ciscar d'Amposta, Ricard Buñuel de Canovelles, Joan Carrasco del Vendrell, Jordi Pere Casanova de Tortosa, Joan Carles Fuentes de Vic, Josep Mitjans del Vendrell, Josep Badia de les Franqueses del Vallès i Javier Bazán d'Abrera.
També hi serà el president en funcions de Plataforma per Catalunya, Xavier Simó, el secretari jurídic Joan Garriga, el secretari provincial de Barcelona, Miguel Ángel Chiquillo, el de Lleida Eduard Pallerola, que no són regidors.

 Anglada i Ruiz a la presntació de PxL i acte contra la mesquita a Torrejón fa dos anys
(Falta repassar i ampliar!)

1 comentari:

  1. página 19 EL PAÍS (29 septiembre 2014)

    Robert Hernando (PxC) dice que no le gusta que le meten en el mismo saco que España 2000 ni otros extremistas.

    Será interesante ver si finalmente acude algún concejal de España 2000 invitado al congreso de PxL. A lo mejor Hernando, veta su presencia.

    ResponElimina