dimarts, 15 de juliol del 2014

MOSSOS FA PÚBLICA LA DETENCIÓ DE 4 MEMBRES DE CUSOS QUE EXTORSIONAVEN PER PAGAR LA DEFENSA DELS JUTJATS PEL CAS STROIKA. Un dels ara empresonats seria Alberto F. F, que a les 12 primeres sessions del judici va anar-hi en llibertat, però divendres va entrar esposat. No es va fer públic abans per evitar que les defenses al·leguessin muntatge per condicionar al tribunal


En l'última sessió de judici per l'atac neonazi d'Stroika celebrada el divendres passat (clica),  va haver-hi un detall que va passar gairebé inadvertit. Si des del primer dia hi havia deu acusats en presó preventiva i sis en llibertat, a la sessió de divendres en la que els advocats que faltaven van fer el seu informe demanant l'absolució, i els acusats que ho van desitjar, van poder dir l'última paraula, un dels que estava en llibertat, Alberto F. F, veí de Tarragona, va semblar que entrava i sortia de la sala custodiat per la policia esposat. Alberto F va ser un dels que enlloc d'aprofitar l'última paraula per defensar la seva inocència es va limitar a dir que es ratificava en el que havia declarat a preguntes del seu advocat.

Segons han fet públic aquest matí els mossos d'esquadra, dimarts de la setmana passada -8 de juliol- la Unitat Central de Segrestos i Extorsions va detenir quatre persones a Tarragona i Terrassa membres dels CUSOS per extorsió i agressions amb el fi d'obtenir diners per pagar les indemnitzacions i els advocats dels encausats. Dos d'aquestes persones són a la presó, un del quals seria Alberto F.F. Si bé la nota de mossos no aclareix els advocats de quins detinguts es pretenien pagar pagar amb les extorsions, en el judici han actuat quatre advocats d'ofici i, entre els contractats, hi ha tres penalistes de primer nivell amb minuta habitualment alta, com Carles Monguilod, Berta del Castillo i Fc Ll Bonatti.

 El fet que el tribunal de la Secció Tercera de l'Audiència, que ha celebrat el llarg judici per l'atac d'Stroika, ha sigut molt garantista, fa pensar que mossos no ha fet públic fins després de la fi del judici aquestes detencions i empresonaments que confirmarien, al menys el delicte d'organització criminal i associació il·lícita, per evitar que les defenses denunciessin un muntatge extratemporani, un cop realitzada ja la fasse de proves, per condicionar al tribunal. 

  LES INVESTIGACIONS S'INICIEN SIS SETMANES ABANS DEL JUDICI
Segons la nota feta públic pels mossos la investigació es va iniciar el dia 24 d’abril d’enguany quan els Mossos van tenir coneixement que un veí de Tarragona estava patint unes extorsions continuades per part d’un grup d’ideologia nazi que actuava sota el nom de CUSOS. Es tractava, segons els mossos, d’unes extorsions molt violentes en les quals, en un dels casos, van trencar-li el timpà d’una oïda a la víctima. Tot i que la víctima no ho va denunciar, el centre hospitalari on va ser atès va informar a la policia dels fets, seguint així el protocol establert en casos d’agressions.


La víctima anava assumint tots els pagaments que li exigien però, quan no els va poder afrontar, les amenaces es van materialitzar i van començar les pallisses i les agressions físiques. En total va arribar a pagar 2.500 euros però segons les investigacions n’havia de pagar 5.000 més.


Les primeres gestions d’investigació d'aquesta Unitat de Segrestos i Extorsions van permetre comprovar  que es tractava d’un grup vinculat amb el nazisme, molt violent i que simpatitzaven amb diversos grups radicals de seguidors d’equips de futbol de la lliga espanyola, setze membres de la mateixa estaven imputats per l'atac d'Stroika a Manresa que s'anava a jutjar les properes setmanes.


La finalitat de les extorsions era presumptament, segons la nota dels mossos, la de finançar la defensa de part dels membres del grup. I és que actualment deu integrants (més un dels que van ingressar dijous després de passar a disposició judicial) es troben a presó acusats d’una temptativa d’assassinat ocorreguda el 23 de març de 2012 a Manresa, possessió armes prohibides, agressions amb l'agravant d'odi ideològic i associació il·lícita. I, com ja vaig informar, el judici es va estar a punt de suspendre el primer dia, en aportar els acusats 97.000 euros per indemnitzar les víctimes, declarant-se tots culpables si s'imposava una pena no superior a deu anys, pacte que va rebutjar la Fiscalia.

El judici va quedar vist per sentència i l'absolució o condemna dependrà de si el tribunal accepta les impugnacions del advocats a les declaracions inculpatòries de 5 al jutjat de Manresa, que al judici han dit que les van fer sota coacció d'agents responsables de la investigació presents en la sala del jutge,  i les impugnacions de les escoltes telefòniques.
    Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

7a sessió. Els mòbils dels acusats, molt actius abans i després, ubicats prop d'Stroika van estar en silenci els minuts de l'agressió
Crònica de la 8a sessió. Converses telefòniques desagradables, i manca d'adn a les barres i bengales

Llegir crònica 9 sessió
Desena sessió. El fiscal demana condemna també per associació il·lícita
Onzena sessió. Torn dels advocats Bonatti, Oriente i Tarragó. No ho van fer ultres, i és un muntatge per incrimnar al MSR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada