dilluns, 14 de juliol del 2014

COMENÇA AMB INSULTS A LA PREMSA EL JUDICI A VALÈNCIA PER L'OPERACIÓ PÀNZER DEL FRENTE ANTISISTEMA. Un regidor d'España 2000 i l'assassí de Guillem Agulló a la banqueta. J L Roberto, present a la sala, no farà valoracions fins que hi hagi sentència, que espera absolutòria.

El regidor del partit d'ultradreta, Espanya 2000, del municipi de Silla, José Alejandro Serrador Ferrer, l'assassí confés de Guillem Agulló, Pedro Cuevas,  i dos militars s'asseuen a partir d'avui  al banc d'acusats de la Secció Quarta de l'Audiència de València, juntament amb 14 membres més del grup neonazi Frente Antisistema (FAS), nou anys després de la desarticulació del grup per part de la Guàrdia Civil.
La Fiscalia demana penes de 42 anys de presó pel total dels 18 processats, tots acusats d'associació il·lícita i alguns per tinença d'armes i manual de fabricació d'explosius, delictes contra la salut pública, i agressions amb l'agravant d'odi racial o ideològic. Hi ha dos acusats absents que seran jutjats en rebel·lia. Un es creu que és a llatinoamèrica.
 El judici s'ha iniciat a quarts d'onze amb crit de "hijos de perra" dels encausats cap a la premsa i el plantejament de qüestions prèvies per part de les defenses i l'acusació particular. Les defenses, han al·legat la nul·litat dels registres policials, mentre que l'acusació ha demanat "ampliació de la prova" amb la pressa de declaracions de 17 persones més vinculades a l'ultradreta, com l'advocat i president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña. També demanen que s'aportin 34 documents sobre l'estructura i funcionament del grup i que es reprodueixin 27 converses telefòniques.  
Entre el públic que era a la sala s'hi trobava José Luis Roberto, president d'España 2000. Roberto m'ha comunicat que España 2000 no farà cap comunicat sobre el su regidor fins que hi hagi sentència que espera que sigui absolutòria.
Segons fiscalia, FAS feia proselitisme i adoctrinament de la ideologia nacionalsocialista mitjançant webs i conferències a la seva seu social al centre de València.  Pel fiscal els avui jutjats incitaven a la violència contra  persones per raó de les seves creences religioses, origen o orientació sexual. A més feien apologia del genocidi i l'Holocaust.
Els acusats han negat ser un grup violent, que els armes eren de col·leccionista, i han manifestat que se'ls jutge i persegueix per les seves idees.
 A les converses telefòniques intervingudes que consten al sumari els acusats queden per anar de cacera amb objectes punxants i armes blanques, contra immigrants i "guarros". Segons la investigació es finançaven amb la venda d'armes.


Tenien diferents locals al País Valencià i a la seu central de València s'ubicava la societat secreta  Thule, amb el mateix nom que la societat secreta nazi de les SS. Allà i a diferents domicilis s'hi van intervenir armes com un llançagranades en desús, diverses escopetes, pistoles semiautomàtiques i d'aire comprimit, punys americans, una ballesta i armes blanques, a més a més de motllos per a fabricació d'esvàstiques i pamflets xenòfobs. El FAS estaria presumptament dirigit per Juan Manuel Soria, condemnat ja a més de dos anys de presó per  amenaces greus a un sacerdot. 
 L'acusació popular està exercida per Acció Popular contra la Impunitat (ves a la seva web), impulsada per Acció Cultural de País Valencià i el Movimiento contra la Intolerancia, amb el suport de SOS Racisme, partits d'esquerra i entitats. Per Esteban Ibarra del Movimiento Contra la Intolerancia, "FAS no és ni una tribu urbana que delinqueix ni un grup de delinqüents disfresats de nazi. És una organització nazi fanàtica ben armada i organitzada"
La desarticulaciío del Frente Antisitema es va produir poc després de la de Hammerskin Espanya, amb l'epicentre a Barcelona i grups arreu de l'estat,  feta el 2004, i de Blood & Honor, feta l'abril de 2005, i l'epicentre a Madrid. Per Ibarra la diferència fonamental entre Hammerskin i Blod & Honor amb el Frente Antisitema, és que mentre les dues primeres eren delegacions o franquícies de grup nazis internacionals, FAS era un grup nascut al País Valencià i ubicat només a l'Estat espanyol.

Imatge de la roda de premsa de divendres

DESTRUÏDES PER "ERROR" LES ARMES
El judici s'ha iniciat amb la sorpresa que s'ha conegut que per "una sèrie d'errors" s'han destruït les armes intervingudes, cosa que podria beneficiar als encausats donat que podria dificultar que es demostrés que les armes no eren només de col·lecció sense capacitat de foc real, sinó que es podien utilitzar o manipular per fer-les plenament operatives.  Sobre aquest punt, el secretari general d'Acció Cultural, Toni Gisbert, que és el portaveu de l'acusació popular, va afirmar a la roda de premsa de divendres que "tot i que moltes de les armes han estat destruïdes, els jutjats en tenen informes i fotografies, i confia que això no sigui cap obstacle per a l'acusació"
Toni Gisbert també va explicar a la roda de premsa que la violència nenozai al País Valencià és molt m´ñes activa i perillosa que altres llocs de l'estat i que hi ha hagut una continuitat entre l'ultradretra violenta franquista de la transició amb els grups ultres actualment actius o desarticulats, com el que ara es jutja. 
Imatge de l'agència Europa Press de l'inici del judici
Entre el públic hi era José Luis Roberto, presidient d'Espanya 2000, que m'ha dit per mail que el partit no farà cap comunicat fins que es dicti sentència que espera que sigui absolutòria
Vídeo roda de premsa
 ACTUALITZAT:



NOTA DE PRENSA nº2.  14.07.2014

DESESTIMACION DE LA IMPUGNACIÓN DE LAS ORDENES DE REGISTRO Y ENTRADAS
La Acción Popular contra la Impunidad solicita al Tribunal a través de su letrado, que desestime la impugnación realizada por las defensas de los acusados de las órdenes judiciales de entrada y registro de los domicilios de los imputados, ya que la orden de entrada y registro es autónoma e independiente de las detenciones de los imputados, se toma de manera proporcionada y no necesita de la aprobación previa, consentimiento y conocimiento de los afectados, ni es preceptiva la comparecencia de los letrados de la defensa en el momento de efectuarse los registros y entradas.

La Acción Popular entiende que es doctrina consolidada que la ausencia de letrado, en la práctica de la diligencia de entrada y registro, no determina la violación del precepto constitucional ni invalida la prueba. La presencia del Abogado no es preceptiva, como señala la jurisprudencia del Tribunal Constitucional que ha afirmado que el derecho fundamental a la inviolabilidad domiciliaria no es absoluto sino relativo o limitado ya que se encuentra sometido a las excepciones que de modo taxativo se establecen en el artículo 18.2 de la CE, lo que viene a poner de manifiesto que estas excepciones operan como auténticas causas de restricción del derecho constitucional antes mencionado.

La decisión de autorizar la entrada y registro en un domicilio particular sin el consentimiento, ni el conocimiento de las personas afectadas, «corresponde exclusivamente al juez de Instrucción encargado de la investigación». Se efectúa después de que se realizaran una serie de escuchas telefónicas en las que se habían puesto de manifiesto la existencia de una organización neonazi, (Frente Antisistema), que desde internet vendía armas prohibidas y estaban promoviendo la violencia contra colectivos minoritarios.  En el presente caso en cuestión, la entrada y registro de los domicilios se efectúa mediante orden judicial, suficientemente motivada y que no necesita de la autorización y conocimiento previo de los afectados, con el fin de asegurar la no destrucción de las pruebas. Con independencia de las detenciones y del momento en que se produzcan las mismas, existe una orden judicial de registro y entrada que debe ser cumplida por la fuerza pública y que se ejecuta de conformidad con las disposiciones judiciales, referidas. Por tanto del registro y entrada de los domicilios de los imputados no emana de la detención de los mismos, ni necesita el consentimiento y conocimiento previo de estos, al ser una decisión tomada por el Juzgado de Instrucción encargado de la investigación, (que es previa a las detenciones policiales), y que debe ser cumplida y respetada, con absoluta independencia de que se produzcan o no detenciones en el momento de la entrada y registro, (hecho este autónomo y diferenciado de la citada orden)


La Plataforma de Acción Popular contra la Impunidad tiene la esperanza de que no se repitan los resultados del juicio celebrado en 2005 contra 18  miembros de la organización neonazi ARMAGEDON, cuyo fin era subvertir el régimen democrático y conseguir un régimen racista, y para los que el fiscal pedía penas de hasta 5 años de prisión por delitos de asociación ilícita y tenencia de armas. Los encausados quedaron absueltos según sentencia de la Audiencia Provincial por falta de sustento probatorio. Se da la coincidencia de que alguno de los miembros procesados de aquella organización están ahora encausados en el juicio que se está desarrollando contra el Frente Antisistema.
 

2 comentaris:

  1. Doncs anem a fer-los front totes les persones que creiem en la justicia i els drets humans. Per nosaltres i pel futur dels nostres fills.

    ResponElimina
  2. Els mateixos drets humans del comunisme, amb 100 milions de víctimes impunes a les seves esquenes, oi?

    ResponElimina