divendres, 27 de juny del 2014

LES DEFENSES DELS ENCAUSATS STROIKA DEMANEN ABSOLUCIÓ I, EN CAS QUE ES DICTÉS CULPABILITAT, PENA DE 21 MESOS. Les imatges de Cal Curro, en no poder ser comentades i analitzades pel mosso que les va estudiar només aporten que van anar al Pont de V. Comença l'informe del fiscal



MES ESCOLTES TELEFÒNIQUES I LA IMPUGNACIÓ SOBREVINGUDA DE LES MATEIXES  
A la sessió d'avui del judici per l'atac nazi d'Stroika, del 23 de març de 2012, el judici ja ha entrat a la fase final, un cop s'ha aclarit que tots els advocats accepten la propietat dels mòbils que s'atribueixen als seus clients, s'han escoltat cinc converses telefòniques més, i s'han visualitzat les imatges del restaurant Cal Curro del Pont de Vilomara on van anar 10 dels acusats minuts després de l'atac.

La sessió d'ahir va acabar després d'escoltar íntegrament diverses converses d'algun acusat amb amigues seves, amb fragments de tipus sexual que va incomodar a tothom. Es van haver d'escoltar senceres donat que semblava que es qüestionava la vinculació del telèfon mòbil a la persona a qui s'atribuïa, i per la negativa d'alguna defensa que s'escoltessin només fragments aïllats. Avui tots els advocats han manifestat que reconeixien la titularitat dels mòbils i no qüestionaven cap de les converses recollides, tot i que alguns advocats, -que no les van qüestionar o impugnar durant el sumari-, al judici han denunciat que es van fer amb vulneració de drets.

El fiscal avui ha demanat que s'escoltessin diverses gravacions on alguns dels encausats que no van ser detinguts els primers dies, repeteixen que el xivato és el menor Fernando C, "que el muy hijo puta lo ha largado todo" o que "Fernando lo ha dicho todo y que Javi es el cabecilla". Altres gravacions que consten al sumari, i segons el fiscal comprometen als encausats, s'ha decidit no escoltar-les, deixant que el tribunal les valori a l'hora de dictar sentència.  

EL VÍDEO DE CAL CURRO APORTA POC
Després s'han visionat -sense visibilitat per la majoria d'encausats i el públic- les imatges del restaurant Cal Curro del Pont de Vilomara, on els acusats diuen que van anar a celebrar l'aniversari del fill de l'encausada Ana M (en llibertat), parella de Javier C. No s'ha permès al mosso d'esquadra que va participar en la identificació de les persones que hi surten que les comentés i analitzés, que s'ha limitat a dir aquest que entra és tal, aquest que va a la màquina és l'altra, aquest que parla pel mòbil aquell altre. Així no ha pogut comentat ni valorar quan un d'ells fa gestos imitant que colpegen a algú a terra o valorar altres gestos i. El mosso sí que ha explicat que una de les persones que hi surt, no ha estat identificada. 

CONCLUSIONS DE LES DEFENSES: ABSOLUCIÓ, I SI HI HA CONDEMNA NOMÉS 21 MESOS DE PRESÓ MÉS MULTA I INDEMNITZACIÓ
Acabades ja totes les proves pericials, s'ha passat a que tots els advocats fessin les seves conclusions, que ja motivaran llargament les dues properes sessions. Tots els advocats han coincidit en ratificar-se en les seves peticions inicials d'absolució en no poder-se provar la participació del acusats en l'atac. Però tots -també el dels d'Igualada i Capellades que es considera que després del control "casual" de la Guàrdia Civil van decidir no anar a Stroika- han demanat que si se'ls considera culpables, siguin condemnats només per tres delictes de lesions amb penes d'un any, sis mesos i tres mesos, és a dir 21 mesos de presó, una falta de danys, multa i reparació econòmica del d'any causat a les víctimes.  Els fiscals, les dues acusacions particulars i l'acció popular s'han ratificat en les peticions de penes de 37 o 39 anys per la majoria amb assassinat en grau de temptativa, lesions amb armes prohibides i objetes de ferro, amb l' agravant d'odi ideològic, a més d'associació il·lícita, incendi, etc.   

Arribat aquest punt, el Fiscal Miguel Ángel Aguilar ha començat a fer el seu informe, centrant-se primer en rebatre les impugnacions de les escoltes telefòniques, que ningú va plantejar en fase d'instrucció i després que un advocat les impugnés en el judici, la resta de defenses s'hi sumessin.  Pel Fiscal les escoltes es van ajustar a la llei i van ser autoritzades pel jutge, i ha repetit que l'escolta del telèfon del dirigent del MSR, Jordi de La Fuente, es va suspendre quan les geolocalitzacions de trucades del dia 23 de març van demostrar que aquell dia va ser a Barcelona. Aguilar també ha repetit que l'escolta del propietari d'una furgoneta Mercedes Vito d'algú de l'Anoia, proper al MSR, es va suspendre quan va quedar clar que la seva furgoneta no va desplaçar-se a Manresa aquell dia. El fiscal ha insistit, en relació al MSR i altres grups, en que no es jutja ningú per la seva ideologia.


EL CONCEPTE DE DELICTE D'ODI, SIGUI D'ULTRADRETA O ULTRESQUERRA
A continuació M Ángel Aguilar ha explicat que afortumadament a Catalunya no hi ha precedents de crims d'odi com el d'Stroika, per motiu ideològic, de gènere, ètnic o opció sexual, des del de  l'assassinat del transexual Sonia l'any 1992.  I que es va investigar qui podia haver fet a Catalunya una acció tan planifiacada i ben executada com la de Stroika, i alguns dels acusats tenen antecedents d'accions violentes reiterades, bé en àmbit dels seguidors del fútbol, com contra magribins o persones d'ideologia contrària. Acte seguit s'ha referit a l'atac del 12 d'octubre de 2011 a The Other Place a Barcelona, i a l'atac de gent vinculada a Can Vies contra uns simpatitzants de Democracia Nacional el 12 d'octubre de 2013, considerant totes aquestes accions de violència contra persones en base a la seva ideologia, tan condemnables les fetes des de l'ultradreta com des de l'ultra esquerra.  "No es jutgen idees, sinó accions violentes per motius d'idees o contra persones d'altres idees, origen o condició"


EL VALOR DE LES DECLARACIONS AL JUTJAT DE 5 ACUSATS I DEL MENOR JA CONDEMNAT
Aguilar ha explicat el valor de les declaracions en seu judicial  de cinc acusats que van confessar parcial o totalment i amb tota mena de detalls l'acció, incriminant a Javier C com el responsable, als CUSOS de les Brigadas Blanquizules i els Ultras Sur com a grup responsable, i a la motivació de l'acció de venjança per l'agressió a Alejandro F a The Other Place del Poble Nou, Barcelona el 12 d'octubre de 2011. 

Ha citat reiterades sentències del Suprem que diu que, encara que després en el judici neguin el que van dir, s'han de tenir en compte aquelles declaracions en seu judicial. També ha manifestat la seva disconformitat a que no es considerés el que va quedar provat en el judici del menor Fernando C, que ho va explicar tot amb tota mena de detalls, i que aquest se'l fes declarar en el judici com a imputat, en lloc de com testimoni, cosa que li ha permès acollir-se al dret a no declarar. Ho ha justificat amb diferentes sentencies, entre elles una del cas del menor que va declarar sobre la mort de Marta del Castillo.

Tot seguit Aguilar ha recordat el que van declarar 5 acusats que van confessar en seu judicial, però al judici ho han negat dient que al jutjat de Manresa van ser coaccionats i amenaçats per la policia. Aguilar ha fet constar que cap advocat va denunciar cap coacció o irregularitat en aquelles declaracions en els dos anys que ha durat la instrucció del cas. 

Per últim el fiscal ha resumit el que van declarat aquestes cinc persones i el menor en seu judicial, uns donant tota mena de detalls de l'acció i qui la liderava, altres dient que hi van anar però en veure les barres de ferro no hi van participar, algun altre que va afirmar que hi va participar però amb poca implicació, i que en veure com havia anat va decidir no anar a Cal  Curro donat que se'n penedia. 

En aquest punt s'ha aixecat la sessió que es reprendrà dimecres quan el fiscal acabi el seu informe. Després faran el seu informe les acusacions i les defenses, estant previst que s'acabi el judici dijous.
(falta repassar....)



 Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

7a sessió. Els mòbils dels acusats, molt actius abans i després, ubicats prop d'Stroika van estar en silenci els minuts de l'agressió

Crònica de la 8a sessió. Converses telefòniques desagradables, i manca d'adn a les barres i bengales



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada