dimarts, 17 de juny del 2014

"ÉS UNA ORGANITZACIÓ EXTREMADAMENT VIOLENTA AMB CÚPULA I CADELLS QUE DESITGEN SER CONEGUTS EN ELS ESTADIS I SER TEMUTS", segons el cap de mossos que ha portat la investigació

El cap de la Comissaria General d'Informació, que va dirigir la investigació per l'atac d'Stroika  a Manresa del 23 de març de 2012, ha declarat a la sessió d'avui (la cinquena) que els agressors, membres dels Cusos, són un grup extremadament violent i organitzat, amb "caps" i "cadells" que busquen ser coneguts i temuts als estadis de  futbol. També ha afegit que gràcies a les geolocalitacions de trucades del 23 de març, les escoltes posteriors, la confessió del menor ja condemnat i les imatges de càmeres, tot el puzle encaixa, podent-se afirmar qui comandava, qui transmetia les ordres, qui va portar les barres de ferro, les bengales i els passamuntanyes que es van repartir davant l'Hotel Don Cándido de Terrassa.

Previàment a aquest cap, han declarat tres mossos d'esquadra que van participar en els registres de vehicles dels acusats en els que van trobar a part de propaganda i música feixista, punys americans, un pal de hoquei que a causa de cops ja no es podia utilitzar pel hoquei i un pal o bastó amb una punta de ferro.
  També ha declarat un guàrdia civil de Manresa que va fer el control de trànsit casual (¿?¿?) a una rotonda de la C-37, entre Igualada i Manresa, que va aturar el vehicle on anaven Cristian T de Capellades i Víctor E d'Igualada, un dels quals portava un tatuatge amb la runa odal al canell, cosa que va fer que els hi preguntés si aquell símbol era nazi (veure significat), al que van respondre que sí. Llavors l'agent els hi va preguntar on anaven i es van contradir amb el que havien dit uns instants abans que si a  Manresa, si a Sant Vicenç de Castellet o si a recollir primer un amic. Aquests acusats van decidir recular, després de creuar diverses trucades amb els altres.
A la pregunta d'un dels defensors de si ell interrogava pels tatuatges a tothom i si sabia el seu significat, ha respost que la seva feina en els controls de drogues i gasoil és fer preguntes tipus, i que efectivament coneix la runa en ser l'antic emblema del grup neonazi desaparegut CEDADE.Ha aclarit que va fer constar aquesta identifiació a l'informe i dies més tard, en tenir notícia de l'atac d'Stroika ho va posar en coneixement dels mossos i el jutjat per si podia tenir-hi relació.

Símbol nazi de la Runa Odal

TRES LÍNIES D'INVESTIGACIÓ

El cap de mossos responsable de les investigacions, membre de la Comissaria General d'Informació que ha intervingut després del guàrdia civil, ha explicat que l'informe que els va remetre dies més tard la Guàrdia Civil de Manresa sobre aquest vehicle va ser una de les tres línies d'investigació des del començament. La segona van ser les imatges del restaurant Cal Curro on arriba part del grup, fan comentaris sobre barres de ferro, i el menor ja condemnat -com es veu a les gravacions- imita l'acció davant de tots, com explicant-la com s'apallissava amb una barra o pal a algú a terra. La tercera va ser la informació que seria parcialment errònia de la matricula de la furgoneta dels atacants que va motivar que s'investigués una persona de l'ambient ultra que no hi va tenir res a veure.
L'agent ha explicat que gràcies a les imatges de les càmeres de trànsit i peatges, les geolocalitzacions de trucades, i les escoltes posteriors tot quadra.
L'agent ha dit que per la manera que van arribar, en formació de dues columnes, la manera que van pegar, directament al cap, les bengales similars que les que després trobariuen a casa d'un dels detinguts, està clar que va ser una acció d'un grup nacionalsocialista que volia venjança per l'atac a pedrades del 12 d'octubre de 2011 al Poble Nou.

Si bé serà demà o passat demà quan es visioni el vídeo de Cal Curro i els tècnics pericials expliquin les geolocalitzacions i les escoltes, aquest cap de la Comissaria General d'Informació ha detallat les vinculacions dels enacusats amb Cusos, i els sobrenoms amb que es comunicaven entre ells i consten en les agendes. Després de respondre al fiscal, l'han interrogat quatre dels 12 advocats defensors -demà continuaran- i Carles Monguilod, defensor dels encausats de Blanes i Tordera ha questionat que el "Cristian de Blanes" que surt a les agendes i del qui es parla en les converses intervingudes sigui Cristian A, i en relació a les imatges que es veuran demà del menor ja condemnat reproduint l'agressió ha afirmat que potser el menor que va assumir els fets i inculpar a la resta, potser mentia i ho va fer ell, sense la participació del seus clients.

El cap d'Informació que va dirigir les investigacions també s'ha referit a les bengales marineres, que només es poden comprar a certes botigues i est``a prohibit el seu ús fora d'emergències naútiques, tan les que es van utilitzar a l'atac d'Stroika, com les del partit de futbol de Cusos a Terrassa, com les trobades en un dels domicilis són del mateix tipus i del mateix lot.

Demà els vuit advocats que falten interrogaran al cap de mossos, i després potser es veurà el vídeo o es detallarà pericialment les geolocalitzacions i escoltes.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada