dijous, 19 de juny del 2014

ELS MÒBILS DELS 17 ENCAUSATS D'STROIKA DESPRÉS I ABANS DE TENIR UNA GRAN ACTIVITAT A LA ZONA DE TERRASSA, MANRESA, P DE VILOMARA I St VICENÇ DE C, VAN ESTAR EN SILENCI DE LES 21,20 A LES 21,30

Si algunes conclusions s'han tret de les declaracions d'avui dels agents de mossos que van investigar les trucades i geolocalitzacions dels 16 encausats i el menor ja condemnat, que han declarat acompanyats dels dos caps que ja van declarar ahir, són que 
1. Aquella tarda va haver-hi una gran activitat de trucades entre ells, iniciada al migdia, quan eren als seus respectius municipis o comarques (Tarragona, Anoia, Manresa, Terrassa, Polinyà, Barcelona, Blanes, etc...). Que molts d'aquests fan trucades des de Terrassa amb altres que són a Manresa o estan de camí cap a Manresa, una hora abans de l'atac. 
2.Que hi hi ha un gran tràfic de trucades i sms entre ells, els 45 minuts anteriors als fets, la majoria localitzades camí de Terrassa a Manresa o a Manresa, El Pont de Vilomara o a Sant Vicenç de Castellet. Algunes d'aquestes 17 persones són receptors o emisors de més quantitat de trucades de o als seus companys.
3.Que després d'una gran activitat telefònica a Manresa amb senyal des del repetidor a 600 metres d'Stroika, del carrer Font dels Capellans amb Can Ramon, que dóna cobertura al polígon on es troba Stroika, els 17 telèfons estan en silenci entre les 21 hores, 20 minuts i 2 segons, fins les 21 h, 29 m i 55 s, que tornen a tenir una gran activitat entre ells i amb persones que no són a la zona, mantenint converses, sms i internet. La major part d'ells inicien les converses o envien missatges des del repetidor de Fonts del Capellans que dóna cobertura a Stroika, i els següents minuts des d'una rotonda de les afores de Manresa-Pont de Vilomara,  i del repetidor que dóna cobertura al nucli urbà del Pont de Vilomara, inclòs el restaurant Cal Curro (on segons les imatges dels vídeos comencen a arribar a les 21,38)
4. Els telèfons dels que no apareixen a les imatges de vídeo del restaurant Cal Curro fan comunicacions de retorn cap els seus municipis, tret dels procendets d'Igualada, que han estat interceptats per la Guàrdia Civil una estona abans i han anat a Sant Vicenç de Castellet, que fan i reben trucades des de St Vicenç de Castellet.    
5. Que aquest mou minuts de silenci dels 17 mòbils coincideix amb el de l'atac.
 6. Que durant aquella tarda vespre, abans i després de l'atac alguns d'aquests acusats mantenen trucades o sms amb el dirigent del MSR, Jordi de la Fuente i amb altres persones (a alguns dels quals se'ls va intervenir els telèfons amb posterioritat com als 16 encausats), que quan setmanes més tard les companyies van respondre a les peticions de geolocalitzacions del 23 de març de 2012, no van ser ubicats aquell dia a la zona de Manresa, pel que no se'ls va considerar participants en l'atac i van ser descartats de la investigació.

Després  d'explicar, a petició del fiscal, l'itinerari i hores de les trucades i sms dels 16 encausats, i dels propietaris dels mòbils emissors o receptors de les mateixes, i aclarir alguns dubtes tècnics sobre l'abast de les zones de cada antena, tres advocats defensors han iniciat el seu torn de preguntes en el que han qüestionat la metodologia de les geolocalitzacions i la seva variabilitat segons condicions de la xarxa. Els defensors han destacat que el fet que s'haguessin fet trucades emeses des d'un repetidor ubicat a 600 metres d'Stroika no significa que siguessin allà, sinó que podien ser a qualsevol lloc d'uns cercle de 1.800 metres de diàmetre.

Quedant pendent les preguntes de la resta d'advocats, s'ha aixecat la sessió fins el dijous proper que han de declarar els agents que van recollir i analitzar les imatges de càmeres de trànsit i autopista dels vehicles camí de Manresa, i si hi ha temps es visionarà el vídeo del restaurant Cal Curro de Pont de Vilomara, on van anar després la major part dels encausats i manifesten haver celebrat la festa d'aniversari del fill d'Ana M, parella de Javier C.  Festa per la que justifiquen el seu desplaçament a Manresa des de localitats com Tarragona, Blanes o Polinyà, tot i que alguns es van perdre i van recular.



Antenes de telefonia de les diferents companyies -sobre l'edifici-, cantonada Font dels Capellans, Can Ramon, al costat de la via del tren a 600 metres d'Stroika
 (Foto: Cadena SER)

 Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada