dimarts, 18 de març del 2014

PxC ANUNCIA UNA QUERELLA CRIMINAL A ANGLADA PER LA GESTIÓ ECONÒMICA I APROPIACIÓ INDEGUDA


(Foto: Oriol Costa, Osona.com)
La caiguda de Josep Anglada després de la seva destitució, sembla imparable. No només per la difusió de fets com que hauria estat conduint dos anys amb el carnet retirat per alcoholèmia i resistir-se a fer la prova en un control a Madrid,  sinó, sobretot, per les denúncies públiques que ha fet la direcció de Plataforma per Catalunya per les irregularitats econòmiques i presumpta apropiació indeguda. 


Anglada només té el suport de Marta Riera
 
Al marge de la denúncia per la retirada de fons dels comptes de PxC de Vic i de pagar amb els mateixos despeses com la caldera de la regidora, Marta Riera, fidel a Anglada, PxC ha anunciat que està ultimant una querella criminal per presumptes delictes d' administració deslleial, insolvència punible i apropiació indeguda. Decisió que s'ha pres després d’haver auditat la situació financera del partit i la gestió de l’expresident, que tot i afirmar que vivia de només els 350 euros d'assignació per assistència a plens, portava un alt tren de vida. 
De fet quan jo escrivia el llibre "Xenofòbia a Catalunya" li vaig preguntar de què vivia i em va dir que l'últim cop que li havia preguntat el mateix l'alcalde Vila d'Abadal, ell va respondre "Me'n vaig al llit amb la teva dona i ella em paga"

Segons el comunicat de PxC "amb aquesta resolució Plataforma per Catalunya vol depurar responsabilitats per les deficiències en la gestió que van portar al Consell Executiu a apartar Anglada de la presidència alhora que reafirma el compromís amb la transparència i col·laboració amb la Justícia".

De tota manera sorprèn que ara la direcció del PxC denunciï la gestió financera de PxC, quan molts grups municipals donaven el 80% de l'assignació dels dos primers anys de mandat al partit, més una part de l'assignació personal que rebien com a regidors. La segona part del mandat sembla que aquesta aportació disminuïa. I tothom sabia a on anaven els diners donat que el partit no tenia despeses ni de locals (la seu nacional eren els despatxos municipals de Vic dels que utilitzava el telèfon, ordinadors i fotocopiadora), ni de personal.
Setmanes abans de la destitució hi havia un fort malestar a PxC donat que el partit acabava de rebre  una subvenció de Madrid, sembla de 80.000 euros, pels 67 regidor que va obtenir el 2011 i Anglada -o algú altre- ja posava preu al que haurien de pagar de les seves butxaques els caps de llistes de 2015 d'alguns municipis si volien encapçalar la candidatura. Qüestió que encara que fos pel cost de la campanya, no agradava a tothom donat que quan arribaven les subvencions postelectorals, sembla que els diners no es recuperaven. Fet que coincidia amb la compra d'un nou Mercedes per part del president del partit.  

Vídeo de final del Ple de fa dues setmanes on dóna explicacions sobre la gestió econòmica

1 comentari:

  1. Decían que iban a regenerar la patria y al final lo único que regeneraron fue su bolsillo.

    ResponElimina