dimarts, 11 de febrer del 2014

LA FISCALIA DEMANA 37 I 39 ANYS DE PRESÓ ALS NAZIS DE L'ATAC D'STROIKA. Homicidi en grau de temptativa, lesions, danys, armes prohibides, desordres públics i associació il·licita

Homicidi en grau de temptativa i lesions, amb l'agravant d'odi per motius ideològics, danys, armes prohibides, desordres públics, incendi i associació il·lícita, són els delictes que s'imputa a l'escrit d'acusació del Fiscal General de la Catalunya Central, Ramon Menac, realitzat amb la participació del Fiscal de Delictes d'Odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, als presumptes autors de l'atac nazi a la discoteca Stroika de Manresa del 23 de març de 2012.   

L'acusació no entra a determinar quins dels dotze acusats, majors d'edat, van realitzar cada delicte durant aquella nit, en entendre que van actuar com una unitat, creada com una secció d'assalt, i perfectament organitzada, per actuar contra uns joves que eren allà per assitir a un concert dels grups Non Servium i Kop. 

Imputa a tots els delictes de d'intents d'assassinat i lesions, amb l'agravant d'odi per motius ideològics, danys amb perill per les persones, desordres públics, tinença d'armes prohibides i associació il·lícita, per més que, mentre uns colpejaven reiteradament a Albert M. G. de 16 anys, fins considerar-lo mort o inconscient amb greus ferides creien que provocarien la mort, uns altres introduïen bengales enceses i un artefacte incendiari al cotxe on eren uns joves que esperaven que l'hora del concert, bloquejant-los les portes del vehicle, amb la intenció que s'ofeguessin o s'incendiés el vehicle amb els quatre dins. 


 Organigrama del grup (Regió 7)
 
  
 Imatge de facebook d,Oscar R R, uns dels empresonats

 Imatge de les greus ferides al cap que va patir Albert M.G.

Per aquest motius el fiscal demana per a onze dels dotze, majors d'edat, que van ser a l'atac nazi al polígon industrial dels Dolors de Manresa, una condemna de 37 anys i 9 mesos de presó. Però per Javier Cirera Martín, a qui considera el cap, el terrassenc vinculat a Alianza Nacional que tenia un habitatge al Pont de Vilomara i que havia estat detingut i jutjats fa anys per un atac a uns magribins a Sant Vicenç de Castellet, li demana 39 anys i 9 mesos per l'agreujant del delicte d'associació il·lícita. Tots 12 acusats estan en presó preventiva des de mitjans de juny de 2012, quan van ser detinguts. 
Per als altres tres acusats, actualment en llibertat provisional, que van ser aturats per la Guàrdia Civil quan es dirigien des d'Igualada a Manresa i, després de ser identificats per la Benemèrita, van tornar enrere cap a Capellades i Igualada, la petició del fiscal és de 5 anys i mig per associació il·lícita. Personalment crec que el fet que la Guardia Civil els aturés en un control de carretera no seria causal, sinó que aquest control es va fer perquè l'Institut Armat, que té una bona xarxa de confidents i de perfils infiltrats en les xarxes socials ultres, havia rebut la informació que els d'aquell vehicle anirien a Manresa a "derramar sangre guarra".

Entre els empresonats hi ha militants, ex militants o candidats electorals d'Alianza Nacional, Plataforma X Catalunya, Movimiento Social Republicano (MSR) i Democracia Nacional, i la majoria es coneixien del grup hooligan dels CUSOS, una secció de les Brigadas Blanquiazules, seguidors de l'Espanyol, que també dóna suport als Ultra Sur del Real Madrid. Tots es van trobar a primera hora de la tarda davant de l'hotel Don Cándido de Terrassa, i s'havien de trobar prop de Manresa amb el vehicle que venia d'Igualada, però que va girar cua en ser interceptat "casualment" per la Guàrdia Civil. Durant l'atac van proferir reiterats crits de Heil Hitler, i en els registres que van fer els mossos en els seus domicilis hi van trobar barres de ferro, armes blanques de gran tamany, bengales, material incendiari, punys americans, porres, i tota mena de productes i simbologia nazi.

L'atac es va fer com a resposta a l'atac del 12 d'octubre de 2011 al concert de Democracia Nacional a la sala The Other Place del Poble Nou a Barcelona, en el que va resultar ferit l'ex militant del MSR i de Tramuntana, Alejandro Fernández. 
He de dir que el passat 12 d'octubre de 2013 vaig preguntar al president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, a l'acte qe que van fer a Montjuïc, si mantenia contacte amb l'ex delegat d'AN a Catalunya, Javier Cirera, considerat l'ideòleg de l'atac, i em va dir que li donava suport.

2 comentaris:

  1. Fueron condenados. Leelo en noticia 18 de julio 2014 https://xavier-rius.blogspot.com.es/2014/07/condemnen-penes-de-fins-18-anys-deu.html

    ResponElimina