dijous, 9 de gener del 2014

ABSOLTS ELS DOS MILITANTS D'UCFiR DE SANT BOI, I EL DOS DE PxC, PER LES DENÚNCIES CREUADES PER UNS CARTELLS amb imatges de militants de PxC amb simbologia nazi



El Jutjat de Primera Instància núm.1 de Sant Boi de Llobregat ha fet pública avui la sentència absolutòria de Sílvia Iborra i Alex Pérez, membres d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Sant Boi, a qui Josep Anglada havia denunciat per calumnies i injúries en base al contingut d'un cartell que reprodueixo a sota on sortien membres de PxC amb banderes o símbols feixistes. 

El judici va tenir lloc el passat 18 de desembre, en un judici en el que es van veure denúncies creuades, en el que també van ser jutjats, el regidor de PxC, José Real, i el militant del partit, Juan Domínguez, que han estat absolts, de la denúncia de coaccions cap a Iborra i Pérez.

La sentència considera que no hi ha afectació al dret a l'honor del partit polític de Josep Anglada, ja que a les fotografies "poden apreciar-se manifestacions o concentracions reals de membres de PxC", alguns dels qual no va reconèixer Anglada, tot i que va dir que "no feien res dolent" i per tant s'absol els activistes d'UCFR. A més, la sentència ha constatat que els dos activistes antifeixistes van ser perseguits pel carrer per dos membres de PxC, un d'ells regidor a l'Ajuntament de Sant Boi. Igualment ha absolt als dos membres de PxC de coaccions o intimidacions als dos antifeixistes.
 
 Els fets motiu de les denúncies van succeir la nit del passat 18 de juliol, quan Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Sant Boi de Llobregat, enganxava uns cartells contra de l'acte que Plataforma X Catalunya feia dos dies després a un restaurant del municipi, en el que hi havia fotografies de militants i dirigents de PxC amb una esvàstica, la creu celta, o fent la salutació feixista.

  Sílvia Iborra i Alex Pérez mentre enganxaven cartells es van adonar que el regidor de PxC, José Real, acompanyat de Juan Domínguez, els estaven fent fotos, fet que va motivar que Iborra i Pérez marxessin del lloc on eren, sent seguits pels dos militants de PxC. En veure que els seguien i, com va explicar Iborra, tenir por que pogués passar alguna cosa en separar-se per anar cap els seus domicilis, van decidir trucar als mossos d'esquadra els quals es van presentar i van identificar als quatre, finalitzant així el seguiment dels dos membres de PxC als dos antifeixistes. Iborra i Pérez posarien dies més tard una denúncia per coaccions i intimidació cap a Real i Domínguez, mentre Josep Anglada va denunciar els dos antifeixistes per injúries i calumnies vers PxC en base al contingut del cartell. 


En el judici  Josep Anglada, que va declarar en condició de president del PxC, va manifestar que no li constava que el qui apareixia en el cartell de PxC en una foto amb una esvàstica fos el dirigent de PxC de Lleida i Arbeca, Xavier Martínez Moyá, i tampoc va reconèixer al regidor de PxC, Alberto Sánchez, a la foto en la que surt amb la creu celta. Anglada va afegir que encara que les fotos fossin de membres del partit, no seria responsabilitat seva ni havia de comprometre a la resta.
Alex Pérez, d'UCFi R, a part de manifestar la satisfacció per l'absolució d'ell i d'Iborra, considera que "PxC ha fracassat en el seu intent d'intimidar i amenaçar la llibertat d'expressió, arma típica del feixisme". Pérez, però,  torna a demanar públicament la dimissió del  regidor José Real per  perseguir de nit a ciutadans del seu poble, "acció no sembla el millor exemple per part d'un càrrec públic". Així mateix es referma en continuar lluitant "amb més força que mai per fer fora el feixisme i el racisme dels ajuntaments".

 Miguel Ángel Merino, president d'ICV Sant Boi, on milita Alex Pérez, ha volgut "celebrar la sentència que mostra, una vegada més, la naturalesa d'un partit com PxC. Cal seguir treballant per tal de fer front a actituds xenòfobes i intolerants en pro de la convivència a la nostra ciutat".

 Cartell motiu de la denúncia de PxC cap a Iborra i Pérez on apareixen membres de PxC.
Anglada entran als jutjats de Sant Boi el passat 18 de desembre
 

NOTA DE XAVIER MARTÍNEZ MOYÀ, DE PxC, QUE SURT AL CARTELL AL COSTAT D'UNA ESVÀSTICA:
"En defensa pròpia diré que el de les fotos del cartell sóc jo quan tenia 13 anys (res a veure amb les inquietuds que ara em mouen). I també li faig saber, que no estic ja vinculat a PxC; vaig marxar per les mateixes raons exposades per els meus antics companys de partit, els ex-militants de la PxCatalunya Nord. El identitarisme neix com a contraposició als estats-nacions, que per a res són identitaris, només jacobins, masònics i francesos. Els identitaris catalans som favorables a la consulta, ja que les nacions tenen tot el dret del món a decidir (altra cosa és la independència).

Visca Catalunya Lliure!
Amunt Les Espanyes!
Europa Erwache!
Xavier Martínez Moyá"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada