dimecres, 2 d’octubre del 2013

VIC APLICA LA NORMATIVA D'ÚS DELS DESPATXOS MUNICIPALS. ANGLADA CONTRAATCA DIENT S'HA QUEDAT TANCAT TRES VEGADES, COSA QUE NO ÉS CERTA. PxC és l'únic partit sense seu local a Vic i sense seu nacional, donat que utilitza com a tal les dependències muncipals

Tal com explicava el passat 20 de setembre, Plataforma x Catalunya estava fent un ús incorrecte de les dependències municipals del Palau Bojons, al utilitzar-les com a seu nacional de PxC i fer a la sala contigua als despatxos les reunions d'àmbit nacional de PxC, a les que assitien més de cinquanta persones. I aquestes dependències i el telèfon del despatx de PxC -que paga l'ajuntament- sortia a la web i a la propaganda electoral com a seu nacional del partit. Fins i tot, si es trucava a determinades hores a aquest número de l'Ajuntament, la trucada es desviava  -sembla pagant l'Ajuntament, al mòbil d'una regidora de PxC. 
       Després que al juliol PxC posés en marxa en aquestes dependències l'Oficina o Servei de Defensa del Vigatà Autòcton, en un Ple que Anglada s'hi va presentar acompanyat membres de les Joventuts Identitàries X Catalunya amb samarretes negres imitant Alba Daurada, es va acordar fer un reglament sobre l'ús de les dependències municipals. Dependències que en cap cas havien de ser per ser utilitzades com a seu nacional, com a lloc habitual de les reunions extramunicipals, ni per instal·lar-hi un servei discriminatori.
        De fet la resta de grups municipals no utilitzaven gaire el Palau Bojons, per tal de no coincidir amb PxC, i perquè tots els altres partits tenen locals propis d'àmbit local o comarcal a Vic.

Foto del nou pany del Palau Bojons
      En aquell Ple de juliol Anglada va respondre que si l'alcalde, el regidor Joan Ballana, responsable de Seguretat, o la policia municipal intentaven impedir-ho, sabrien com pujarien les escales del Palau Bojons, però no com les baixarien. Dies més tard a Canal Taronja (clica) es va refermar davant del regidor de seguretat, Joan Ballana, d'enviar-lo escales avall si intentava impedir que fes les activitats que li semblés i en qualsevol horari als despatxos i la sala del Palau Bojons.
 
  Imatge del polèmic ple del 1 de juliol.

En compliment d'aquest reglament d'ús, el divendres 20 de setembre, en saber-se que l'endemà PxC volia fer la seva assemblea de grups locals de tot Catalunya al Palau Bojons, l'alcalde, Josep M Vila d'Abadal, tal com em va explicar, va comunicar a Anglada que el reglament estava vigent i, si volia fer aquell acte,  havia de llogar una sala habilitada d'algun equipament, fet que va obligar a PxC a traslladar la trobada a una sala del Sucre. També es va comunicar a Anglada que s'havia canviat el pany de la porta del carrer del Palau Bojons i si algun regidor havia d'anar als despatxos municipals  fora d'horari hauria de trucar a la Guàrdia Urbana que li obriria la porta de baix.

        NO ÉS CERT QUE ES VAN QUEDAR TANCATS DINS TRES VEGADES
Ara, segons ha denunciat PxC, Anglada acompanyat d'altres membres del partit, es va quedar tancat fora d'horari tres vegades dins del Palau Bojons, entre els dies 20 i 27 de setembre. Aquesta afirmació ha estat desmentida pel regidor de Seguretat, Joan Ballana, donat que el portal sempre es pot obrir des de dins per sortir, traient la balda. Caldrà veure però, si Anglada acceptarà el reglament d'ús del Palau Bojons i si llogarà un local com a seu nacional de PxC, com sí fan la resta de partits als que ell qualifica com "La Casta" o "Guarros perroflautes". 

Imatge d'una de les reunions a nivell de Catalunya de PxC a la sala contigua als despatxos municipals del Palau Bojons que PxC utilitzava fins ara com a seu nacional

1 comentari: