diumenge, 13 d’octubre del 2013

MALALA YOUSAFZAI, PREMI CATALUNYA I PREMI SAJAROV, A QUI ALBIOL NO VA REBRE A BADALONA, REBUDA AHIR PER OBAMA

Malala Yousarfzai, la noia paquistanesa que va ser tirotejada pels talibans per anar a l'escola, guardonada pel Parlament Europeu amb el Premi Sajarov, amb el Premi Internacional Catalunya per la Generalitat, i també, entre d'altres, per la Fundació Clinton, va ser rebuda ahir a la Casa Blanca pel president Obama, acompanyat de la seva dona i la seva filla gran. Casualment o no, quan va venir a Catalunya el 25 i 26 de juliol a recollir el Premi Internacional Catalunya (clica), va participar en un acte a l'Institut Eugeni d'Ors de Badalona en el que hi va ser present la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, però no l'alcalde Xavier García Albiol.
 La família Obama ahir amb Malala
Malala a Badalona el 26 de juliol, acompanyada per la consellera Rigau, però no de l'alcalde que va delegar en en regidor d'educació -amb americana- Juan fernández Benítez.

Malala va visitar aquesta escola per poder conèixer els alumnes de l’aula d’acollida del centre que van participar en el projecte “Cartes a la Malala”. Es tracta d’un vídeocarta adreçat a Malala Yousafzai que van realitzar l’octubre de 2012 en reconeixement per la seva lluita a favor de l'educació.

Tot i la importància internacional de Malala, la seva visita a Badalona, acompanyada de la consellera Rigau, l'alcalde popular, que ha fet del sacseig penso demagògic de la immigració l'eix del seu discurs, no va participar a l'acte, estant representat l'Ajuntament només pel regidor d'Educacio, Juan Fernández Benítez. Les normes de protocol estableixen que quan un conseller visita un equipament d'un municipi també hi acostuma a ser l'alcalde. Potser l'alcalde estava ocupat i no va ser possible una altra hora aquells dies per participar a l'acte o potser no li va semblar oportú ni a ell ni altres regidors de l'equip de govern, fotografiar-se amb una noia musulmana que cobreix a mitges el cap amb un vel. 
Albiol sempre ha dit que lluita contra el fonamentalisme islàmic. 
                                           
 
 Malala rebent el Premi Intenacional Catalunya
Malala aquell matí a l'Eugeni d'Ors de Badalona acompanyat de la consellera però no de l'alcalde.
Anar al blog de Malala  
                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada