dimarts, 29 d’octubre del 2013

DIMECRES PARTICIPO EN UN DEBAT SOBRE FEIXISME I EXTREMADRETA A L'AUTÒNOMA

(Actualitzat dimecres)
 Avui dimecres 30 d'octubre he fet una xerrada debat sobre feixisme i extremadreta a Catalunya a la Facultat de Ciències Polítiques, en el marc d'unes jornades d'Acció Antifeixista i l'Assemblea de Polítiques i Sociologia. S'havia anunciat que també seria a la taula una membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Clot, que havia de parlar de Tramuntana, que finalment no s'ha presentat. Així que he fet la meva exposició, prèvia al col·loqui, que he anat allargant en veure que aquesta altra ponent no venia. 

He comparat les causes que van abonar el terreny a l'aparició del nazisme i el feixisme els anys 30 a Europa amb la situació actual de pèrdua de sobirania política i econòmica dels estats, d'empitjorament de la situació laboral i econòmica de la gent i de descrèdit de la classe política i les institucions a nivell de tot Europa, ara que se celebraran eleccions al parlament d'Estrasburg. Unes eleccions en les que sembla que l'extrema dreta pujarà. 
Després he parlat de la situació de l'extremadreta a Catalunya i l'Estat espanyol, centrant-me tant en PxC-PxL i PP, com en grups com La España en Marcha  (Democracia Nacional, Alianza Nacional, Falange...), que pateix una forta crisis interna, el MSR, i l'última proposta de candidatura a les europees feta des d'Alerta Digita, Armando Robles, G Bellalta i E De Diego. 
Molts dels assistents eren estudiants de Ciències Polítiques i tot seguit hi ha hagut un interessant col.loqui sobre com fer front a aquest grups i les diferents estratègies per fer front al feixisme i al discurs de l'odi. Han assistit unes 35 persones.

,

 
Enllaç de l'event de Facebook, 
      

1 comentari:

  1. Detenido un ultraderechista por atacar páginas web antifascista. Tenía 19 años y se le ha encontrado material nazi y anticonstitucional. La detención ha sido en Torrevieja (Alicante):

    http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/10/30/valencia/1383124506_992271.html

    ResponElimina