diumenge, 15 de setembre del 2013

TRAMUNTANA VA INTENTAR DESPENJAR UNA PANCARTA L'11-S A LES 17h A LA SGD FAMÍLIA

.
El passat dimecres, 11 de setembre, dia que més d'un milió de persones van participar a la Via Catalana per la Idependència, es va desconvocar la concentració "Trenquem les cadenes" del Moviment 12 d'octubre, un cop la Conselleria d'Interior la va prohibir i no acceptar els organitzadors celebrar-la en un altre lloc. No obstant el Moviment 12 d'Octubre va animar a anar a missa a la cripta de la Sagrada Família a les 5 de la tarda. Aquell dia va haver-hi un acte del MSR a Barcelona -pacíficament i amb permís- i l'atac de La Espanya en Marcha a la delegació de la Generalitat a Madrid (clica)

 El Casal Tramuntana va anunciar que penjaria pancartes en favor de l'espanyolitat de Catalunya a diversos llocs de Barcelona i sembla que una d'aquestes pancartes es va intentar posar, sense aconseguir-ho, a la Sagrada Família a les 5 de la tarda. 

Així Tramuntana va penjar al seu blog (clica) les fotos de les pancartes posades de matinada del dia 11 a la Meridiana i la Trinitat, explicant que "Esta madrugada decenas de patriotas de varios rincones de Catalunya han salido a la calle para realizar diferentes acciones contra el separatismo.
Aquí tenéis las primeras fotos, a modo de pequeña muestra, que nos acaban de enviar algunas de las cuadrillas de activistas que anoche salieron para dejar claro que no vamos a permitir que nos silencien"
.  Pero les fotos que anunciaven que posarien al blog més tard no les han posat.

El fet és que el Departament d'Interior i el Patronat de la Sagrada Família va acordar que es tanqués el temple a turistes i que no es fes la missa a la cripta, per evitar algun acte contra la Via Catalana o es pengés alguna pancarta des de dins. Però poc abans de les 17 hores diversos membres de Tramuntana eren pels voltants del Temple. Sembla que algun va entrar-hi amb anterioritat, altres es van trobar amb la porta tancada i no van poder despenjar la pancarta. Jo vaig parlar amb un conegut militant de Tramuntana i d'un partit "identitari" que era davant la Sagrada Família a la Pç Gaudí, com si esperés alguna cosa, i vaig identificar altres militants de Tramuntana a la porta de la cripta, que era tancada.




Un conegut militant de Tramuntana a les 17 hores davant la Sagrada Família esperant.
 Es va tancar la porta per on s'accedeix a la cripta on es fan les misses i també les d'entrada de turistes



La Brigada Mòbil estava desplegada per intervenir en cas d'incidents o confrontació.

 Pancartes a la Meridiana i la Trinitat que, tal com s'anuncia al blog i Facebook del Casal Tramuntana, havien de ser les primeres, que es van penjar dimecres de matinada. Les de la tarda, sembla a la Sagrada Família, no es van poder posar.
 
D'altra banda el cap de llista de PxC a Cornellà, Sergio Serralvo, va fer un comentari al seu Facebbok el mateix dia 11, després de l'atac a l'acte de la Generalitat a Madrid, justificant l'acció i negant que fos violenta, que va ser clicada amb "me gusta" per membres de Joventuts Identitàries X Catalunya o joventuts de PxC. 

1 comentari:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=hqgpa8KgBxA

    Sobren les paraules

    ResponElimina