dijous, 1 d’agost del 2013

EL PLE DE VIC REBUTJA LA MOCIÓ DEL BURKA DE PxC I EL DE BADIA DEL VALLÈS LA MOCIÓ SOBRE EL TERRORISME ISLAMISTA. EL REGIDOR DE RODA DE TER DEIXA PxC

Un cop més en els plens municipals els partits polítics responen de manera totalment diferent a les propostes, mocions i provocacions de PxC, segons del municipi que es tracti. La setmana passada explicava aquí el vot del PP de Santa Coloma de Gramenet donant suport a la moció de PxC de negar el lloguer d'espais i equipaments públics per pregà pel Ramadà.  


              TOTS CONTRA LA MOCIÓ DE PxC A BADIA DEL VALLÈS
Ahir dimecres a Badia del Vallès, el regidor PxC, Raúl Ortiz -que en el ple passat va ser expulsat de la sala pel seu llenguatge groller i que el 24 d'abril va amenaçar d'agredir a dos regidors-,  va presentar una moció contra el terrorisme islamista a Europa. I la regidora de CiU, Marta Figueras, en la línia del que fa la CUP a Vic va dir que ella mai opinava ni debatia sobre les mocions de PxC, fos quin fos el seu contingut. 
La portaveu del PP, Antonia Escrivà, manifestà que tot i que ells estan contra tot terrorisme "hi ha paràgrafs de la moció que de cap manera podem assumir". Escrivà va manifestar que "estava totalment d'acord" en la rotunda desqualificació de la moció feta pel regidor d'ICV-EUiA, Eusebi Argueta, que la precedí en el torn de paraula i fou aplaudit pel públic. Així Escrivà manifestà que el PP votaria en contra, sense entrar a demanar-li que modifiqués tal o qual fragment. Una actitud del PP de Badia, molt diferent a la del de L'Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet que sovint recolzen mocions de PxC.

Tan dur com Argueta, va estar el regidor d'Altenativa d'Esquerres del Vallès, Quim Duran, que acusà a PxC de "associar i igualar l'islam al terrorisme". Per últim la socialista Raquel García, va dir que "al marge del contingut, del que discrepem pel que ja s'ha dit, el PSC vota no perquè Plataforma és un partit racista i xenòfob" cosa que també va motivar aplaudiments del públic. L'alcaldessa del PSC, Eva Menor, també mostrà el seu rebuig al discurs de PxC. A Badia el PSC governa en solitari i en minoria, aconseguint acords amb al resta de grups.
La moció fou rebutjada per 15 vots contra 1. S'ha de dir que, segons afirmen la resta de grups, Ortiz no viu a Badia del Vallès i no acostuma a anar als plens acompanyat de militants o simpatitzants del partit, tot i que als municipis veïns com Sabadell i Barberà, hi ha diferents cercles de joves -i no tant joves- d'extremadretra o identitaris, molts dels quals han entrat a PxC
  
En primer terme, Raúl Ortiz de PxC. Dos llocs més enllà, Antonia Escrivà del PP

 

L'alcaldessa socialista, Eva Menor.

En l'apartat de precs i preguntes el regidor d'Iniciativa, Eusebi Argueta, preguntà a l'alcaldessa, Eva Menor, pels rumors i comentaris que circulaven per les xarxes socials i Facebook, sobre els sorolls que provocarien grups de persones els vespres a les placetes, comentaris que conclouen amb arguments o acusacions racistes.
Argueta preguntà a l'alcadessa si tenia constància de denúncies o actuacions de la Guàrdia Urbana, i sobre el treball dels equips municipals de mediació per evitar que els fets o els rumors anessin a més. 

Eva Menor respongué que els equips de mediació estaven actuant, que la situació amb la que es trobava la Guàrdia Urbana no era greu, però que quan actuava per tema de sorolls a les placetes a nivell estadístic o d'informe no es recollia la nacionalitat o origen de les persones.
S'ha de dir que a Badia gairebé no hi ha immigració estrangera, representant només el 6'11% de la població, quan a nivell de Catalunya és l'índex és del 15'7 % i als seus carrers i places no s'hi veu la diversitat de tants barris de L´Hospitalet de Llobregat, Badalona o Terrassa. Per això sovint els discurs xenòfob té com a arma principal per estendre a Badia els rumors i les idees, les xarxes socials.

El ple va acabar amb el comiat de la regidora de CiU, Marta Figueras, que deixa el càrrec per motius laborals i familiars després de sis anys. Figueras va fer un emotiu agraïment personal a diferents regidors de tots els grups, tret de PxC, els qual van respondre amb càlides i emotives paraules. 
Personalment vaig copsar en el ple que presideix l'alcaldessa Eva Menor un clima i una calidesa humana entre els regidors que no hi ha a altres municipis, com Salt o Vic, on en certs moments regidors de partits com CiU, han utilitztat o s'han servit de PxC pels seus propis interessos.

Si començava aquest article comentant la negativa de CiU de debatre les mocions de PxC i no haver fet la regidora Figueras cap paraula de comiat o agraïment a PxC, contraposo aquest fet amb el que va passar fa un mes a Salt a la festa de CiU al barri de la Massana. En aquella festa de CiU hi participaven diversos militants de PxC i en un moment la regidora Glòria Pàmies, de CiU, es posà a ballar amb la de PxC, Maria Osuna. Un militant del PSC veí del barri que passava per la plaça va fer una foto amb el mòbil de les dues regidores ballant agafades. Llavors diversos militants de PxC intentaren agredir al militant socialista, que es va haver de refugiar darrera el mostrador del bar i ser portat a casa protegit per la policia municipal.

La convergent Marta Figueras, acomiadant-se.


VIC, EL DEBAT DEL BURCA Y UNA NOVA MOSTRA DEL FRACÀS DEL MIRATGE DE CiU i ERC DE "TRANQUILITZAR" I " ASSERENAR" A ANGLADA.


D'entrada s'ha arribat al Ple sense que s'hagi aplicat la moció contra l'us discriminatori de les dependències municipals on ha instal·lat l'oficina o servei de Defensa del Vigatà Autòcton, que porta -juntament amb el seu company Fco Bueno- la meva ex amiga de Face cubana, l'advocada Grisel Odalis Falcón Falcón, que en un estrany i sospitós missatge de Face, se'm va oferir fa un any a defensar-me gratis de les querelles i amenaces de PxC.

En el ple d'avui, l'alcalde de CiU, Josep M Vila d'Abadal, que se enorgullia juntament amb ERC d'haver "pacificat" PxC i havia aconseguit aprovar pressupostos amb el suport de PxC, abans de ple havia pactat amb PxC votar-li favorablement a la moció contra el burka que presentava Anglada. 

Vila d'Abadal havia acordat amb PxC el contingut i Anglada, segons CiU, s'havia compromès a no fer cap discurs islamòfob ni demagògic dels que fa sovint, i que es limitaria  defensar la moció argumentant que dona suport a l'acord del Parlament de Catalunya d'estudiar la regulació, limitacions, o prohibició d'anar pel carrer o equipaments públics amb la cara tapada.

Però Anglada no va complir el que, segons fonts de CiU, s'havia pactat i va fer una de les seves soflames habituals contra la immigració i l'islam. Això va molestar a l'alcalde -que ingènuament creia que després dels incidents del ple passat havia tornat a "pacificar" a Anglada- i va anunciar que CiU es desdeia del pactat i votaria contra moció, cosa que va descol·locar al PSC, que va ser l´únic que es va abstenir, front el no de CiU, SI, ERC, ICV i la CUP, i el vot favorable de PxC.
L'enganxada entre Josep Anglada i l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, va ser molt forta. Tots dos es van acusar de "mentir i manipular". "Vostè vol una Catalunya independent plena de burques i salafistes i jo la vull plena de faixes, barretines i sardanes", va dir Anglada.Vila d'Abadal va tancar el debat amb un contundent: "Mai més tornaré a perdre el temps amb vostè".



ANGALADA VOTA A FAVOR D'UN CARRER A NOM DE L'INDEPENDENTISTA XIRINACHS

El ple va aprovar batejar nous carrers de Vic a la zona de Curtits Codina,  amb els noms de Pere Casaldàliga i Lluís Maria Xirinacs i amb els dels vigatans Isidre Blanch, Manel Solà i el bisbe Josep Maria Guix. Si fa dos mesos va ser polèmic entre l'àrea identitària o extremadreta catalana i espanyola el vot favorable de PxC a posar un carrer a l'independentista valencià, Guillem Agulló, ahir Anglada va votar a favor a posar un carrer a l'independentista català, Lluís Maria Xirinachs.


MÉS BAIXES A PxC. PASSA A  REGIDOR NO ADSCRIT SEBASTIÀ POVEDANO DE RODA DE TER


Si fa uns dies informava de les noves baixes de regidors de PxC a Lleida o de que a St Coloma hi ha un lloc vacant des de fa 4 mesos (clica), al ple de Roda de Ter l'únic regidor de PxC, Sebastià Povedano va oficiliatzar el passat dilluns la seva baixa de PxC, continuant com a regidor no adscrit. Aquest cas no es pot comparar amb el del regidor de Ripoll que ho hauria fet, en part, per donar suport al dret a decidir de Catalunya, donat que Povedano es va abstenir dilluns a les mocions de caire sobiranista. Sembla que plega per discrepàncies amb l'ideari i les maneres de fer d'Anglada (cosa que ja hauria de saber abans, però...)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada