divendres, 9 d’agost del 2013

EL MOVIMIENTO SOCIAL REPUBLICANO "PRECINTA" EL MONUMENT A COMPANYS DE BARCELONA. Ja van fer accions similars al Pi de les Tres Branques i a l'estàtua de Rafel Casanova.

 (Llegir actualització de 13 de maig de 2014)

El Movimiento Social Republicano (MSR), que el passat 18 de juliol van posar una bandera espanyola al Pi de les Tres Branques, ha fet aquesta matinada una nova provocació contra els símbols del catalanisme i el sobiranisme, "precintant" l'estàtua de Lluís Companys a Barcelona, ubicada al Passeig de Sant Joan amb Ronda Sant Pere.
De fet, conscients de la necessitat de fer-se un espai polític a Catalunya, i no podent "competir" amb PxC en el tema de la immigració, intenten fer-se un lloc a l'espai espanyolista

L'acció l'ha anunciat en el seu òrgan Tribuna de Europa  amb el següent comunicat:           . 
"El monumento a Lluís Companys de Barcelona ha sido “precintado”. Militantes del Movimiento Social Republicano han realizado esta acción simbólica como un acto más de su campaña de rechazo y oposición a la deriva separatista del gobierno catalán de CiU, sus socios de ERC y sus aliados del independentismo radical de extrema izquierda.
 A los actos en el monumento a Rafael de Casanovas, en el Pi de les Tres Branques, se suma ahora esta acción reivindicativa, que sin lugar a dudas no será la última.
L’única retallada: a l’estalada."



El MSR és un partit d'àmbit estatal que es defineix com a nacional-revolucionari o socialpatriota creat l'any 2000, liderat pel tarragoní, Juan Antonio Llopart, propietari d'Ediciones Nueva República. Fou condemnat per l'Audiència de Barcelona pel cas de la Llibreria Kalki l'any 2009, si bé el Tribunal Suprem finalment l'absolgué. En algun moment s'han definit com "nacional-bolxevics". Jordi de la Fuente, seria el líder a nivell català.
Manté una forta rivalitat amb PxC i no està vinculat a la coordinadora neofraquista La España en Marcha,  en la que estan integrades Alianza Nacional, Falange, Democracia Nacional i Acción Nacional Revolucionaria, entre d'altres.
 És membre de l'Aliança Europea de Moviments Nacionals, de la que forma part un sector del FN francès, el Jobbik hongarès i la Fiama Tricolore.


 Imatges de les accions anteriors al Pi de les Tres Branques i Rafel de Casanova
 Imatges de l'acte del MSR el 12 d'octubre de 2010 a Rambla Catalunya de Barcelona amb diputats i exdiputats italians i hongaresos.
 Juan Antonio Llopart, Secretari General
Jordi de la Fuente, talla l'estelada.

Imatges del 12 d'octubre de 2010 a Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada