dimarts, 9 de juliol del 2013

RODA DE PREMSA A VIC DELS PARTITS I COL·LECTIUS AMB UNITAT CONTRA EL FEIXISME, per valorar la moció aprovada dilluns passat i els incidents i amenaces de PxC

D'esquerra a dreta, Segimon Molist de SI, Arnau Martí d'ICV-EUiA, Lluís Corominas de CDC, Miquel Sánchez de CCOO, Quim Soler de la CUP -darrera de Sánchez-, Steve Cedar d'Unitat contra el Feixisme, Manel Font d'ERC, Maria Luisa Moyano del PSC, Marta Rovira d'ERC, Salvador Milà d'ICV-EUiA, Quim Arrufat de la CUP, David Hernando d'Endavant, Arnau Comajoan d'Arran, i Júlia Solà de les JERC.
Sense posar-se a la foto hi havia l'ex regidor de CiU Àlvar Solà, el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch i el regidor de la CUP Nil Puigivila. UGT i UDC han excusat la seva presència.

Des del meu punt de vista la roda de premsa ha sigut poc clarificadora perquè els partits de govern, CiU i ERC, no han acalarit si la moció aprovada dilluns, malgrat l'abstenció de CiU i PSC, contra l'ús discriminatori de les oficines muncipals s'aplicarà o no. La moció diu que es comunicarà a Fiscalia l'acivitat discriminatòria que fa PxC a les oficines municipals on ha instal·lat l'Oficina de Defensa del Vigatà Autòcton, servei jurídic que presten l'advocada cubana nacionalitzada, Grisel Odalis Falcón Falcón, i el seu company gironí, Francisco Bueno Celdrán. L'oficina ubicada en dependències municipals, segons PxC, tampoc atendrà als immigrants nacionalitzats.

El primer en parlar ha estat el president de CDC de Vic, Lluís Corominas que ha explicat que "volem treballar per la idea de ciutat sense exclusions", i que CiU anava a votar sí a la moció, "però que en vista de la mala actuació, també dels antifeixistes que es van posar a cridar, CDC donava suport a la decisió de l'alcalde de desallotjar la sala de plens i que canviés el vot favorable per l'abstenció". 

A continuació ha parlat Maria Luisa Moyano del PSC -hi havia altres dirigents del partit entre el públic- que ha justificat el fet que el PSC canviés el sí per l'abstenció a causa del desacord pels crits que es van donar. Moyano va dir que es van abstenir conscients que, malgart tot, la moció s'aprovaria. Aquesta posició de la regidora ha sobtat donat que el PSC d'Osona va emetre un comunicat l'endemà desmarcant-se la postura dels dos regidors i dient que el correcte hagués estat votar a favor del text tot i els incidents.

Després ha parlat Segimon Molist de Solidaritat per la Independència que s'ha refermat en en vot favorable a la moció tot i els incidents. Molist ha dit que "tenim la responsabilitat de lluitar contra el feixisme i treballar pel la cohesió ciutadana".

 Lluís Coromines (CDC), Maria Luisa Moyano (PSC) i Segimomt Molist (SI)

 Arnau Comajoan (Arran), Quim Soler (CUP, tapat una altre cop) i els diputats de la CUP i ICV-EUiA, Quin Arrufat i Salvador Milà


 Miquel Sánchez (CCOO), la diputada d'ERC Marta Rovira, Arnau Martí d'Iniciativa i Steve Cedar d'Unitat contra el Feixisme
A la dreta del tot, David Hernado, d'Endavant, i Júlia Solà de les JERC

 Per ERC ha parlat primer Manel Font, que ha reivindicat la lluita antifeixista des de l'àmbit cívic i polític institucional, ha demanat que no es caigués en les provocacions de PxC i ha qualificat el racisme i el feixisme de lacra social.
Després ha parlat la diputada Marta Rovira, Secretaria General d'ERC, que després repetir que el feixisme i el racisme és una lacra social, ha recalcat el treball fet des de Vic per la cohesió i la integració, recordant que va ser a Vic on va néixer, per exemple, l'experiència de les parelles lingüístiques.  

Arnau Martí d'ICV-EUiA ha dit que el que va fer PxC es repeteix a muncipis com Santa Coloma de Gramenet (clica)   i d'altres, pel que cal un pacte nacional per evitar que PxC repeteixin fets com els del ple de dilluns passat. Martí ha remarcat la importància d'exercir l'acció judicial -per això cal que la moció arribi a la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació-, i el treball de les entitats i associacions.
 El diputat d'Iniciativa, Salvador Milà, que era a l'acte també com a membre del grup de diputats d'Unitat contra el Feixisme -a l'igual que Arrufat de la CUP- ha insistit amb el fet que al feixisme se'l combat i se'l venç des de la unitat dels demòcrates i ha parlat de la necessitat de desmentir els rumors que escampen o dels que s'alimenta l'extremadreta. Ha recalcat que el caldo del cultiu del feixisme és quan la democràcia deixa de donar respostes a les necessitats dels ciutadans i quan hi ha pobresa.

L'exregidor Quim Soler, de la CUP, s'ha felicitat per la unitat i la pluralitat aconseguida en aquest acte. El diputat Quim Arrufat, que va participar en la fundació d'Unitat contra el Feixisme a Vilanova, ha parlat de l'experiència duta al Garraf on PxC l'encapçalava en Gerad Bellalta -ara escindit de PxC-, que mentre sacsejava la immigració i la xenofòbia, havia estat condemnat per aprofitar-se dels immigrants amb un xarxa que estafava amb la venda de contractes falsos. Arrufat ha considerat que si Bellalta no va aconseguir entrar a l'ajuntament de Vilanova el maig de 2011 va ser en part per la tasca d'Unitat contra el Feixisme del Garraf.

Miquel Sánchez de CCOO ha parlat de la necessitat que des de l'àmbit sindical i laboral es combati la pretensió de PxC d'enfrontar els treballadors "autòctons" amb els immigrants i tot el discurs demagog de PxC.

David Hernando, d'Endavant-OSAN, ha parlat d'acabar amb la lacra de PxC, mentre Arnau Comajoan d'Arran, ha parlat de necessitat de treballar per tal que les idees xenòfobes i feixistes arrelin entre els joves. Júlia Solà, de les JERC ha insistit en la necessitat de treballar plegats i que no es poden consentir les amenaces de PxC contra regidors, com ha fet Anglada de tirar escales avall a l'alcalde, al regidor Joan Ballana i a la policia  municipal.

L'acte l'ha tancat Steve Cedar, d'Unitat contra el Feixisme, que ha reconegut la importància que malgrat les diferències entre les diferents forces polítiques i socials, tots treballem plegats contra el feixisme. S'ha preguntat com es tirarà endavant la moció aprovada, amb l'abstenció de CiU i PSC, i ha acabat exhortant a la unitat antifeixista i a aturar PxC.

Com he dit he trobat a faltar concreció dels partits de govern -CiU i ERC- sobre com i quan aplicaran la moció aprovada al ple passat. De tota manera ha estat molt positiu veure plegades a les forces polítiques de tradició democràtica juntes al voltant d'Unitat contra el Feixisme.    
   (Falta repassar el text)
Els advocats responsables de l'Oficina o Servei de Defensa del Viagtà Autòcton: Francisco Bueno Celdrán i la seva companya d'origen cubà, Grisel Odalis Falcón Falcón, especialitzada en permisos de treball d'immigrants, regrupament familiar i arrelament social, el dia del ple. Algunes ONG gironines i advocats no s'acaben de creure aquesta foto. Ella és qui després d'oferir-se fa 11 mesos a defensar-me gratis de les querelles de PxC -jo ja vaig desconfiar pel redactat estrany, forçat i excesivament "pilota" del seu missatge- es va presentar a la vista oral de l'Audiència de Barcelona portant l'acusació de PxC contra mi. 

Informació i fotos a l'Agència Catalana de Notícies
Informació a La Vanguardia
Informació al 3/24 
 Informació amb text i fotos a Vilaweb
 Informació a Nació Digital (que en part ho treuen d'aquí...)
Informació i vídeo del 9 Nou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada