dissabte, 13 de juliol del 2013

MIG CENTENAR DE PERSONES ES CONCENTREN A OLOT CONTRA LA COMMEMORACIÓ DEL 18 DE JULIOL. L'ACTE FRANQUISTA FINALMENT ES DESCONVOCA

Més de 50 persones s'han concentrat aquest migdia a Olot en contra de la commemoració de l'aixecament militar del 18 de juliol de 1936 que es volia fer a Olot i ha estat desconvocat. La concentració l'ha organitzat Unitat contra el Feixisme i el Racisme de la Garrotxa       .

Foto: Jordi Cuesta

L'acte s'ha fet com a rebuig a una convocatòria -finalment anul·lada- d'Acción Juvenil Española, grup no gaire juvenil vinculat al Movimiento Católico Español, els quals formen part de la coordinadora La España en Marcha (clica), juntament amb el desconegut Movimiento Falangista de España -en el no estan enquadrats ni La Falange, ni Falange Española i de las JONS, ni Falange Autentica-. 
Acción Juvenil Española pretenia celebrar a Olot una missa en memòria dels caiguts a Olot i de commemoració "del glorioso alzamiento", una ofrena floral a la Creu Triai on van afusellar onze falangistes i un dinar amb parlaments de Daniel Plana i Jaime Serrano de Quintana, de l'Asociación Cultural Gerona Inmortal, i Agustín Castejón Roy, exgovernador civil de Tarragona. El restaurant on s'havia de fer va decidir fa dos dies no acollir l'acte i el capellà es va fer enrera en el seu compromís de fer la missa. Això es convocava poc després que l'Ajuntament d'Olot hagués retirat els símbols franquistes del cementiri.

Foto: CUP d'Olot que diu que hi han participat un centenar de persones.
Informació a Olot Televisió (clica)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada