dijous, 13 de juny del 2013

FISCALIA I ADVOCAT DE J PASTOR DEMANEN LA CONDEMNA DE J GÓMEZ MONTERO PER L'AGRESSIÓ DINS L'AJUNTAMENT DE S.COLOMA, I QUE S'IMPUTI PER FALS TESTIMONI AL SIMPATITZANT J. ALBARRACÍN. LA DEFENSA DE G. MONTERO RENUNCIA A QUE DECLARI EL REGIDOR DE PxC E. ESCRIBANO DESPRÉS DE QUE ES CONTRADIGUIN MONTERO I ELS SEUS TESTIMONIS

Juan Gómez Montero (PxC) i Jordi Pastor (Gent de Gramenet) en començar el judici
Dijous vinent se sabrà la sentència del judici per les denúncies creuades per agressió, entre el treballador de Gent de Gramenet, Jordi Pastor, i el regidor i cap de PxC a Santa Coloma, Juan Gómez Montero, pels fets ocorreguts el 12 d'abril (clica). Tal com ha anat el judici, on Gómez Montero i els testimonis que aportava en favor seu s'han contradit, renunciant el seu advocat a fer declarar al regidor de PxC Esteban Escribano, penso, per no empitjorar encara més la cosa, sembla clar, no només l'absolució de Jordi Pastor i la condemna, segurament, a 30 dies de multa, a Gómez Montero, sinó que la jutge, a petició de la Fiscalia i de l'advocat de Pastor, podria obrir un procediment penal per fals testimoni contra el simpatitzant de PxC, Javier Albarracín.

La regidora de Gent de Gramenet, Guida Martín, el treballador de GdG, Jordi Pastor, i el seu advocat
       
              LA VERSIÓ DE GÓMEZ MONTERO
Compareixien al judici el treballador de Gent de Gramenet, Jordi Pastor, i el regidor i cap de PxC a St Coloma de Gramenet com acusats i acusadors, amb denúncies creuades per agressió a la sala de la fotocopiadora dels despatxos municipals de l'Ajuntament, succeïda el 12 d'abril a les 13 hores i vint minuts. 

Primer ha declarat Juan Gómez Montero que s'ha ratificat en que el 12 d'abril, a les 13 hores i 20 minuts, després del quart d'hora de concentració al carrer contra les retallades, en pujar als despatxos municipals, ell no va agredit a Pastor. Segons la seva versió, ell va veure com de la fotocopiadora sortien uns papers que amb comentaris i l'anagrama de PxC, i en anar a agafar-los, Jordi Pastor -que era qui havia fet imprimir aquells fulls-, li va donar un cop de puny al clatell. Afegí que eren presents Javier Albarracín i Ángel Martínez Gómez, militants de PxC i el regidor  Esteban Escribano.
A la pregunta de si els fets havien passat al migdia, com era que no posés la denúncia fins al vespre, digué que no va anar a l'hospital fins aproximadament les 16,30 i posteriorment posà la denúncia. La jutgessa i l'advocat de Pastor recordaren llavors que l'informe d'urgències deia que hi havia anat a les 19 hores. 
A la pregunta si aquell dia anteriorment hi havia hagut alguna conversa o incident entre ells digué que no. 
A les preguntes de perquè no havia posat la denúncia ni havia anat a l'hospital fins després que s'hagués fet el comunicat dels grups municipals i aquest sortís als mitjans digitals de El País, Periódico i l'ARA, va manifestar desconèixer en aquell moment del dia dels fets, que s'hagués fet el comunicat i si no anà fins més tard a l'hospital va ser perquè va ser llavors quan va començar a tenir marejos.
A la pregunta de perquè no va dir res a ningú que no fos del seu partit de que havia estat agredit, no donar cap motiu clar.

 LA VERSIÓ DE JORDI PASTOR
Per la seva banda Pastor explicà que a les 11,30 mentre feia fotocòpies, Gómez Montero li digué: "Hombre, ¡El valiente, el valiente!", i li preguntà què estava imprimint, al que havia respost Pastor, que "no tinc perquè explicar-t'ho".

Segons Pastor a les 13,20, després de la concentració coincideix amb els regidors Gómez Montero i Esteban Escribano, que eren amb dues persones més a la fotocopiadora. Llavors Gómez Montero tornà a preguntar-li què estava imprimint i li hauria dit: "Ratilla, aquí no hay cámaras y te puedo dar una hostia", per acte seguit agafar-li Gòmez Montero el full que es trencà en dos i donar-li un a ell un cop puny a la cara.
Pastor explicà que sortí de l'habitació, donant una patada a la porta, es creuà amb la regidora de GdG, Guida Martín, a qui digué que l'havien agredit, i baixà a la porta principal de l'Ajuntament i explicà al policia que estava de guàrdia i a la gent que encara concentrada al carrer, que Gómez Montero li havia donat un cop de puny a la cara. Tot seguit anaren a l'hospital i a posar la denúncia als mossos. 
Llavors, al voltant de les 3, el va cridar l'alcaldessa que convocà una junta de portaveus de la que va sortir un comunicat signat per l'alcaldessa i els portaveus del PP, CiU, PSC, ICV-EUiA, i GdG condemnant l'agressió.  

ELS TESTIMONIS DE PxC ES CONTRADIUEN

En ser cridats els testimonis, la jutgessa els informà que mentre els acusats denen dret a no respondre i a mentir, els testimonis no; i si menteixen poden ser imputats per un delicte penal.

El primer en declarar va ser el militant o simpatitzant de PxC, Ángel Martínez Gómez, el qual digué que no estava a la fotocopiadora sinó al despatx de PxC, no va veure els fets, però sí que Gómez Montero li  digué que havia estat agredit per Pastor.

Després va entrar a declarar Javier Albarracín que es contradí ell mateix a mida que l'interrogava la jutgessa, la fiscal  i l'advocat de Pastor. Primer digué que el cop l'havia donat Pastor per darrera, després que no havia vist com havia anat, després que tot va ser molt confús, i després que Gómez  Montero i Pastor van agafar tots dos a l'hora el full (fet que havia negat Gómez Montero) en uns situació ràpida que no va saber explicar i va qualificar com "un forcejeo" en el que Pastor hauria colpejat a Montero, sense aclarir com donat que no ho va veure bé.

En aquell moment l'advocat de Gómez Montero digué que renunciava a fer entrar a declarar al regidor de PxC, Esteban Escribano, present als fets, sembla, per evitar més contradiccions que no afavorien a Gómez Montero.

L'última en declarar va ser la regidora de GdG, Guida Martín, que tot i no haver vist els fets, veié com sortia Jordi Pastor amb mala cara i li deia "vaig avisar als municipals que el Montero m'ha donat un cop de puny a la cara". Martín també explicà que segons la conversa que havia mantingut per telèfon Gómez Montero amb un tinent d'alcalde a les 5, el regidor de PxC es queixà de que s'hagués fet el document, però no digué res d'haver estat agredit.

Escoltades totes les parts, la Fiscal i l'advocat de Pastor, en base a la cronologia dels fets (que Gómez Montero no anés a l'hospital fins les 19 hores, després que es fes pública l'agressió i el comunicat de condemna) i les contradiccions dels testimonis de PxC, coincidiren en demanar l'absolució de Pastor i la condemna de Gómez Montero a una multa de 30 dies i a indemnitzar a Pastor, i en que s'iniciés un procés per delicte penal de fals testimoni contra Javier Albarracín. L'advocat de Gómez Montero demanà la condemna de Pastor i l'absolució del seu client. Dijous vinent sentència.

El regidor, Esteban Escribano (al costat de Gómez Montero al Ple), no ha declarat en renunciar l'advocat de G. Montero, sembla, per no empitjorar més la situació després de les contradiccions entre Montero i els seus testimonis.
Twitt que va fer Anglada després dels fets. A sota tuit d'una ex dirigent de PxC que deixà el partit fa uns mesos i insinua si hauria estat un muntage o sobredimensionada com, segons ella, l'agressió que va partir fa un any el regidor de L'Hospitalet, Alberto Sánchez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada