dimarts, 11 de juny del 2013

EL JUTJAT CONTENCIÒS DE GIRONA ANUL·LA LA MULTA DE 4.500 EUROS PER MANIFESTAR-SE CONTRA PxC L'AGOST DE 2011 A SALT, I EL FISCAL DEL VENDRELL DEMANA ABSOLUCIÓ DEL MILITANT DE LA CUP DENUNCIAT PER INJÚRIES A PxC

Aquest matí hi hagut dos judicis en relació a l'acció o opinions dels grups antifeixistes o antiracistes. 

       El primer ha estat la vista al Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona, del recurs contra la multa de 4.500 que el Departament d'Interior va imposar a Sílvia Raspau i Mustafà Shaimi, en haver estat considerats organitzadors de la manifestació antifeixista que va recórrer els carrers de Girona i Salt el 27 d'agost del 2011. Aquella manifestació es va fer en resposta a una altra manifestació sota el lema "Contra la mesquita i els traïdors!", que finalment no va ser autoritzada- de PxC contra la construcció d'una mesquita a Salt i demanant que tornessin l'acta de regidors el dos regidors de la llista de PxC a Salt que van sortir de Plataforma.

         La jutgessa ha dictat sentència de viva veu al final de la vista, declarant nul·la la sanció, mentre una quinzena de persones es concentraven a l'entrada de la sala de vistes per donar suport al multats.

       El Departament d'Interior, sota les ordres de Felip Puig, va imposar una sanció de 4.500 euros als considerats organitzadors de la manifestació antifeixista que es va fer a Salt l'agost del 2011. Felip Puig va justificar l'import de la sanció per l'actitud "hostil i agressiva" dels manifestants i perquè assegurava que la mobilització no es va comunicar "en els termes i terminis que fixa la llei".

         El lletrat dels dos sancionats, Benet Salellas, ha recordat que a Girona es fan moltes concentracions i mobilitzacions sense demanar permís ni a la policia ni al Departament d'Interior que no creen cap mena d'alteració ni provoquen incidents i no són multats. Salelles ha dit que Interior va multar dos activistes sense identificar-los 'in situ' i sense saber si realment eren o no els organitzadors de la concentració. Durant la vista, l'instructor de l'atestat que van redactar els Mossos d'Esquadra ha explicat que va anar plasmant al document el que veien els agents".
        
         La jutgessa ha ressaltat que l'atestat està redactat sempre de forma "impersonal" sense identificar qui són els agents testimonis de cada fet, ni queda acreditat la participació dels multats com a organitzadors. Així, tal com ha dit de viva veu en acabar, com que es podria tractar d'una denúncia "anònima", sense denunciant darrere, anul·lava la sanció. Raspau i Shaimi ja han dit que esperen recuperar el 4.500 euros que ja han pagat. De tota manera Interior ho pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia.

      
 Shaimi i Raspau, aquest matí al judici (foto Diari de Girona)
Manifestació que va motivar la multa

       Ara caldrà veure què passarà amb el cas similar, de la manifestació del 22 d'abril de 2012 a Vic, per la que Interior va posar una multa de 1.500 euros a pagar entre els vigatans, Núria Serra, Xevi Vilà, i un jove de Manresà a qui Interior va considerar organitzadors de la manifestació. 
 Manifestació "no comunicada" del 22 d'abril de 2012 a Vic, motiu de la multa de 1.500 euros

EL FISCAL DEL VENDRELL  DEMANA LA ABSOLUCIÓ DEL JUTJAT PER DIR QUE PxC ÉS RACISTA I FEIXISTA.

       D'altra banda també s'ha celebrat aquest matí la vista oral al Jutjat n 1 del Vendrell del judici de faltes contra Rubèn Suan, membre de La Trinxera i la CUP del Vendrell, per suposades injúries, en haver qualificat PxC de “racista i feixista”. El judici ha durat només 25 minuts i s'ha fet a porta tancada a petició del jutge. Fora hi havia unes 25 persones amb una pancarta.
        En nom de PxC ha comparegut el regidor Juan Carrasco, que no ha estat acompanyat ni per cap advocat, ni tampoc ha comparegut el Vicepresident del partit i cap de llista del Vendrell, August Armengol.
       L'advocada Carla Vall ha fet una àmplia argumentació de sentències similars, segons les quals aquestes manifestacions no serien injurioses, i el fiscal ha coincidit amb la defensa en dir que no hi havia falta ni delicte i ha reprovat a PxC per portar el cas als tribunals.
           A la sortida de la vista Carrasco s'ha queixat de l’actitud del fiscal, que “no defensa la veritat, persegueix la PxC” i ha dit que era fals que PxC "fos racista, perquè ser-ho a Espanya és un delicte i no ho som. Una altra cosa seria ser feixista que és una opció políca com qualsevol altra" (clica per escoltar declaracions de Carrasco sobre ser feixista)
     Rubèn Suan, en acabar el judici ha manifestat que  "PxC és un partit racista i feixista, no ens cansarem de dir-ho independentment de la sentència del judici. És qüestió de dignitat i no farem servir eufemismes perquè seria un acte de covardia”. La sentència es coneixerà d'aquí uns dies. I el 29 de juny al matí, manifestació contra el fexisme i el racisme.
 Foto s'avui a la porta dels Jutjats del Vendrell

Dijous dia 13 de juny se celebrarà a Santa Coloma de Gramenet el judici per les denúncies creuades entre Juan Gómez Montero (cap de PxC a Santa Coloma) i el treballador de Gent de Gramenet, Jordi Pastor. PP, CiU, PSC, ICV-EUiA i Gent de Gramenet van fer un comunicat denunciant que Gómez Montero havia agredit a Pastor,  si bé Gómez Montero va denunciar hores més tard a Pastor. Es farà concentració de suport a Jordi Pastor (clica)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada